به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در یکصد و بیست و هفتمین نشست خبری خود با خبرنگاران، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار کرد: این روزها به طور مشخص شیطان بزرگ امریکا و برخی سردمداران امریکایی و صهیونیستی کرکری برای ایران میخوانند و اینقدر گرفتار شدند که برای تحقق منویاتشان به منفورترین افراد و به تروریستهایی که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم کشورمان آغشته شده متوسل شدهاند.
وی افزود: مردم ما آگاه هستند و فریب آنها را نمیخورند و مجموعه دستگاه های قضایی و انتظامی کاملا هوشیارند که با هر گروه و جریانی که بخواهد امنیت کشور را بهم بریزد و اسایش مردم را مختل کند قاطعانه برخورد کند.
محسنی اژهای گفت: خانوادهها در این زمینه مراقب فرزندان خود باشند تا یک وقت فریب نخورند و اجازه ندهند که اگر جمعیتی در کشور خواسته و اعتراض به حق دارند، افراد ضد انقلاب، فرصت طلبان و تروریستها وارد جمعیت مردم معترض به حق خودمان شوند و سوء استفاده کنند.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: آن زمان که اینها در دهه اول انقلاب ایران بودند و هنوز جمهوری اسلامی نوپا بود و مردم همه ترفندهای شیطان بزرگ را متوجه نشده بودند و هنوز نیروهای امنیتی، انتظامی و قضایی انسجام را لازم را نداشتند، چه غلطی توانستند بکنند که امروز شیطان بزرگ و امثال ترامپ به ضد انقلاب خارج نشین دل خوش کردهاند و از آنجا برای مردم انقلابی ما پیغام و پسغام میدهند.
از تنخواه دولت، پولی به سپردهگذاران موسسات مالی پرداخت نشده است
سخنگوی قوهقضاییه با اشاره به موضوع سپرده گذاران موسسات مالی، گفت: جهت تسریع محاکمه متهمان تلاش شده است اما مسئله مهمتر قبل از محاکمه شناسایی اموال است زیرا صرف محاکمه برای مردم پول نمیشود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به هزینه کرد مبلغی حدود ٢٥ هزار میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات مالی غیرمجاز و اینکه اعلام شده بخش عمدهای از این رقم از محل تنخواه دولت برداشته شده آیا دولت و بانک مرکزی از لحاظ حقوقی و قانونی مجاز به انجام این کار بوده اند یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ چه کسی باید این مبلغ را به محل تنخواه بازگرداند؟ دلیل عدم تعجیل دادگاهی و صدور حکم مدیران متخلف این موسسهها در شرایطی که انجام آن میتواند مرهمی بر درد خیل سپرده گذاران ناراضی باشد چیست؟ گفت: این مطلب دروغ است. نه تا الان ۲۵ هزار (میلیارد تومان) برداشته شده و نه از تنخواه دولت است.
وی افزود: یکسری تعاونیهای اعتبار متخلفی که از مردم سپرده گرفته بودند، تحت تعقیب قرار گرفتند و برای اینکه حق مردم پایمال نشود یا حداقل به میزان ممکن حق شان ضایع نشود، در این خصوص خود مجموعه حکومت وارد شد و نمایندگانی از سوی سران سه قوه انتخاب شدند تا اینها را به نحوی کنترل و تدبیر کنند تا کمتر به مردم لطمه وارد شود. تا الان به افرادی که سپردههایی داشتند، مبلغی پرداخت شده که از تنخواه دولت یا پول بانک مرکزی نیست بلکه بانک مرکزی یک خط اعتباری به موسسه یا بانکی که متکفل شده، داده است. تا الان هم آن مبلغی که گفتید، خط اعتباری داده نشده اما شاید تا پایان کار همین مبلغ یا قدری هم بیشتر شود.
محسنیاژهای تصریح کرد: با جدیت زیاد شناسایی اموال ادامه دارد و در برخی موسسات تا ۱۰۰ میلیون و برخی نیز تا ۲۰۰ میلیون تومان به سپردهگذاران داده است.
وی افزود: در موسسه ثامن الحجج تا ۱۰ روز آینده، تا ۳۰۰ میلیون تومان به سپردهگذاران پرداخت می شود. تدبیری صورت گرفته که ظرف چند هفته آینده، یک مبلغ قابل توجه دیگری به همه سپردهگذاران این موسسات داده شود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: بر اساس گزارش بانک مرکزی، برخی موسسات تا ۹۸ درصد و برخی نیز ۹۸ درصد و نیم با سپردهگذاران خود تسویه کردهاند و اگر طی هفته آینده نیز مبلغ دیگری داده شود، تعداد بیشتری تسویه خواهد شد. به صورت علی الحساب، یک جمعیت قابل توجهی تسویه حساب می شوند و تعداد محدودی از کسانی که سپرده شان بیش از یک میلیارد تومان است، باقی می ماند که تعداد شان زیاد نیست.
سخنگوی قوهقضاییه تاکید کرد: جهت تسریع محاکمه متهمان نیز تلاش شده است اما مسئله مهمتر قبل از محاکمه شناسایی اموال است زیرا صرف محاکمه برای مردم پول نمیشود. نمایندگان سه قوه از وزارت اطلاعات درخواست کردند که برای شناسایی و ردیابی اموال صاحبان سهام این موسسات یک اقدام ویژه داشته باشند.
وی افزود: پس مطلبی که شما گفتید درست نیست و نه مبلغ ۲۵ هزار بوده و نه از تنخواه دولت.
شکنجه و به کما رفتن بقایی و مشایی صحت ندارد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی دررابطه به آخرین وضعیت بقایی و مشایی و شائبه شکنجه شدن و به کما رفتن آنها گفت: آقای بقایی دوره محکومیت خود را سپری می کند و آقای مشایی در بازداشت موقت است اما شکنجه و کمای این افراد به هیچ عنوان صحت ندارد.
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با اینکه اخیرا اخباری در رابطه با یکی از وابستگان دولت سابق یعنی آقای مشایی که در انفرادی دجار شکنجه شده و همچنین به کما رفتن آقای بقایی مطرح شده است، آیا این اخبار صحت دارد؟ گفت: آقایان بقایی و مشایی هر دو بازداشت هستند. آقای بقایی دوره محکومیت خود را طی میکند و آقای مشایی نیز در بازداشت موقت است. شکنجه و به کما رفتن آنها به هیچ وجه صحت ندارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره طرح برخی مسائل از طرف دیگر بازداشت شدگان محیط زیست مبنی بر پرونده سازی و انتشار نامهای سرگشاده در این باره، گفت: در یک نشست از من پرسیدند آخرین وضعیت بقایی چیست گفتم نمیدانم. در مورد محیط زیست هم نمیدانم. نامه سرگشادهای که گفتید به چه کسی و به چه مضمونی نوشته شده است؟
خبرنگار در پاسخ گفت که آقای جلایی پور این نامه را به رهبری نوشته است. سخنگوی قوه قضاییه در واکنش اظهار کرد: آقای جلایی پور مگر عضو محیط زیست هستند؟ نامهای که میگویید را ندیدهام و در حالت کلی شکنجهای نداریم. اگر کسی مدعی است شکایت کند، این موضوع به جدیت دنبال میشود و دادسرای نظامی و سایر دستگاهها این موضوع را بررسی میکنند اما به هیچ وجه از نظر قانونی این اجازه به کسی داده نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهار نظر وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه از میان ۴۰ میلیون مخاطب تگرام تنها یک میلیون نفر از تلگرام خارج شده و بقیه از طریق فیلتر شکن استفاه میکنند، آیا قوه قضاییه تصمیم دقیقی در مور فیلتر تلگرام داشته است؟ عنوان کرد: این رقمی که گفتید صحیح نیست. امروز از دبیر شورای عالی فضای مجازی در رابطه با این موضوع سوال پرسیدم و ایشان گفتند رقم بیشتری در این زمینه وجود دارد. ۴۰ درصد از افراد از این پیام رسان استفاده نمیکنند. محاسبه این ۴۰ درصد بیشتر از ۱۳ میلیون نفر میشود. اقدام قوه قضاییه و یا سایر دستگاههای ذیربط در این زمینه ادامه دارد و بر اساس گفته مسئولین این روند بسیار خوب است و مهاجرت افراد به پیام رسانیهای داخلی خوب است، اما برخی نیز از فیلتر شکن استفاده میکنند ولی مسئولین در تلاشند پیامرسانهای داخلی را تقویت کنند.
منبع: ایسنا
نظر شما