عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب در گفتگو با خبرنگار ایمنا درباره رویدادهای نجومی آخرین هفته سال ۱۳۹۶ اظهار کرد: گام به گام به آخر زمستان نزدیک می شویم تا سال جدید را با بهاری دیگر آغاز کنیم. در اوایل این هفته آسمان سحرگاه شاهد حضور مهمان هایی است که زیبایی دنیای ستارگان را دو چندان می کند.
عمران مرادی ادامه داد: ماه و سیاره زحل از جمله این مهمان های سحرگاهی هستند که در روزهای اولیه این هفته در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
وی افزود: یکشنبه ۲۰ اسفند ساعت ۶:۰۷ دقیقه بامداد، سیاره زحل ۲٫۲ درجه جنوب ماه است و این در شرایطی است که ماه در اوج زمینی بوده و ۴۰۴ هزار و ۶۸۲ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت.
مرادی تصریح کرد: چهارشنبه ۲۳ اسفند ساعت ۷:۱۷ دقیقه صبح، ماه به گره نزولی رسیده و پایین مدار زمین قرار می گیرد.
مدرس و پژوهشگر نجوم با بیان اینکه غروب ۲۴ اسفند ماه می توان سیاره عطارد را در آسمان رصد کرد، گفت: ساعت ۱۸:۳۹ عطارد به دلیل آنکه بیشترین حد ممکن از خورشید فاصله می گیرد، در موقعیت بسیار مناسبی برای رصد قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: هر جرم آسمانی که بیشترین فاصله ظاهری با خورشید داشته باشد شرایط مطلوبی برای رصد خواهد داشت، زیرا دیگر نور خورشید مزاحمتی برای رویت آن نخواهد بود.
مرادی درباره شرایط رصد عطارد در آسمان گفت: اگر چه سیاره عطارد در روز پنجشنبه موقعیت خوبی رصدی پیدا می کند، ولی برای رصد آن باید در مناطقی حضور پیدا کنیم که افق غرب آن کاملا باز است یعنی هیچ ساختمان یا کوه یا درختی مانع دید نشود، چرا که سیاره عطارد به دلیل نزدیکی به خورشید در آسمان فاصله نمی گیرد.
عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب در مورد رویداد نجومی روز جمعه ۲۵ اسفند ماه گفت: آخرین هلال ماه جمادی الثانی ۱۴۳۹ هجری قمری، در ساعت ۵:۵۹ سحرگاه روز جمعه ۲۵ اسفند در افق شرق قابل رویت خواهد بود. بر همین مبنا پیش بینی می شود هلال اول ماه رجب در ساعت ۱۸:۳۵ و در افق غرب قابل رصد باشد.
وی ادامه داد: البته در همین زمان و در غروب روز بعد سیاره های عطارد و زهره نیز زیبایی بیشتری در کنار هلال باریک ماه به آسمان افق غرب می بخشند.
مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: یکشنبه ۲۷ اسفند، ساعت ۲۲:۳۷ دقیقه سیاره ناهید کمترین جدایی زاویه ای را با هلال زیبای ماه خواهد داشت، اما شامگاه این روز و قبل از غروب ماه علاقهمندان آسمان شاهد همنشینی بسیار زیبا هلال ماه با ناهید خواهند بود.
مرادی همچنین تصریح کرد: در نهایت آخرین پدیده نجومی سال ۱۳۹۶ و نخستین پدیده نجومی سال ۱۳۹۷ هجری خورشیدی، قرار گرفتن خورشید در نقطه ای از آسمان است که به آن اعتدال بهاری می گوییم. البته این خورشید نیست که در آسمان جابه جا می شود، بلکه زمین است که به دور خورشید می گردد و اینطور به نظر می رسد خورشید در حال حرکت است.
وی ادامه داد: لحظه ورود خورشید به اعتدال بهاری در واقع همان لحظه تحویل سال، زمانی است که خورشید یک دور کامل خود دور زمین را تمام کرده است و دور جدیدی را آٰغاز می کند که این پدیده در تاریخ سه شنبه ۲۹ اسفند و در ساعت ۱۹:۴۵ رخ خواهد داد و فرا رسیدن سال جدید را برای ما به ارمغان خواهد آورد.
نظر شما