به گزارش خبرنگار ایمنا، سید هاشم گلستانی صبح امروز پنجشنبه_۲۶ مهرماه_ در دومین روز برگزاری کنفرانس ملی رویکردهای نوین روابط عمومی ایران اظهار کرد: صدارت امیرکبیر در آن زمان همتراز با نخستوزیری و یا ریاستجمهوری امروزه بوده است، قبل از دوره امیرکبیر تولید قابل توجهی در علوم نداشتیم و این درحالی بود که در مباحثی مانند جن گیری، فال گیری و رمالی پیشگام بودیم.
وی اضافه کرد: در چنین زمانی خزانه کشور تهی بود و اختلاس، ارتشاء(رشوه گرفتن) و فساد درباریان افزایش یافته بود، همچنین اکثر رجال سیاسی سرسپرده روس و انگلیس بودند و منافع ملت را به بیگانگان می فروختند، علاوه بر اینکه شورش های محلی هم افزایش یافته بود.
این استاد فلسفه ادامه داد: اما امیرکبیر فردی تیزهوش، تیزبین، وطن دوست و ملت دوست بود و به ملتش عشق می ورزید، در خاطرات سفرای روس آمده تنها فردی که نتوانستیم او را بخریم امیرکبیر بود که مانند کوه پشت ملتش ایستاده بود، علاوه بر این او در زمان نوجوانی تجارب زیادی را در حوزه سیاست کسب کرده بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه امیرکبیر در وزارت آذربایجان فعالیت کرده و سفیر کشور عثمانی هم بود، گفت: او نسبت به علوم غرب آگاهی لازم را داشت و با تمام این تفاسیر به مقام صدراعظمی رسیده بود. او والیان و افراد ناپاک را برکنار کرد و افراد متقی و سالم و صالح را به کار گرفت، همچنین حاکمیت ایران را بر هرات پایدار کرد، محمره یا خرمشهر فعلی را به پیکره ملی بازگرداند و نزدیک به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را از روسیه گرفت.
وی امیرکبیر را فردی متدین، آگاه و عامل به دین دانست و افزود: او روابط حسنه ای با بزرگان دین و روحانیون داشت، روحانیانی که ملجا مردم بودند و نه روحانیان سرسپرده. او همچنین نگذاشت روحانیان سرسپرده در این کشور فعالیت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اصلاحات اقتصادی امیرکبیر اذعان کرد: نخستین کار او ممنوع کردن واردات کالاهای خارجی بود، در ادامه، تولیدات داخلی را تقویت کرد، به عنوان مثال استفاده از شال کرمانی به جای شال کشمیری مرسوم شد و صادرات بر واردات پیشی گرفت. همچنین هزینه های اضافی چاپلوسان مدح گو را قطع کرد و گفت من نیازی به اینها ندارم و مبازراتی جدی را با رشوه خواری آغاز کرد.
وی اظهار کرد: او دست روس را از شیلات کوتاه و مردم را به حقوقشان آگاه کرد، این درحالی بود که مردم تا آن روز با عنوان «رعیت» شناخته می شدند که کارشان ثناگویی پادشاهان بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه امیرکبیر تخلفات ماموران دولتی را رسانه ای می کرد، گفت: اگر پیش از این اسامی اختلاس کننده ها گفته می شد و مردم این مجرمین را می شناختند شاهد این وضع نبودیم، این در حالی است که رییس وقت قوه قضاییه (آیت الله هاشمی شاهرودی) در پاسخ به اینکه چرا اسامی این افراد را اعلام نمی کنید گفته بود آبروی مسلمین را نباید برد.
گلستانی ادامه داد: دیوان عدالت کشوری را که امروز به اسم دیوان عدالت اداری شناخته می شود امیرکبیر پایه گذاری کرد و افراد آگاه را در این مرکز به کار گرفت، به گفته مستشرقین امیرکبیر چنان نظمی برقرار کرد که گرگ های جامعه از گوسفندان جامعه می ترسیدند، او از معدود افرادی بود که از قدرت فاسد نشد.
وی با اشاره به خدمات نظامی او اضافه کرد: بنیانگذار قشون، عباس میرزا بود و امیرکبیر اقداماتی در راستای مدرن سازی ارتش ایران انجام داد تا جایی که در اصفهان و خراسان کارخانجات تفنگ سازی تاسیس شد. جالب است بدانید که ساخت کشتی ها را نیز وی شروع کرد تا مبادلات مختلفی انجام شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اصلاحات نظامی افزود: امیرکبیر آنقدر باهوش بود که برای توسعه علوم نظامی از معلمان استعمارگر روس و انگلیس استفاده نکرد. به طور کلی امیرکبیر از افرادی استفاده می کرد که متخصص، متقی و با تجربه باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در پایان گفت: تعمیر پل خواجو و مرمت آثار تاریخی اصفهان و شیراز، تالیف کتب علمی و تاسیس چاپارخانه از دیگر فعالیت های وی بود.
نظر شما