نظارتی بر روی صنعت بازیافت وجود ندارد

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نبود استانداردهای لازم و عدم نظارت را بزرگترین مشکلات صنعت بازیافت دانست و گفت: اگر چه صنعت بازیافت درآمد زیادی ندارد اما اشتغال بسیاری ایجاد کرده که در رشد ناخالص ملی بسیار تاثیرگذار است.

به گزارش  خبرنگار ایمنا، سید ناصر موسوی لارگانی شامگاه امشب (چهارشنبه) در همایش صنعت بازیافت در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: متاسفانه وضعیت به نحوی است که اگر نمایندگان بخواهند وظیفه شان را انجام دهند بازخواست می‌شوند و اگر وظایفشان را هم انجام ندهند باز هم بازخواست می‌شوند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر به نماینده‌ای رای می‌دهید باید خودش تصمیم گیرنده باشد، افزود: در دولت نهم و دهم و البته یازدهم و دوازدهم هر جا که اظهارنظر کردیم عده‌ای خوششان آمد و عده‌ای بدشان آمده است و ما تا آنجا که در توان‌مان باشد از قانون و وظیفه قانونی خود دفاع می‌کنیم.

وی در خصوص لزوم اصلاح قانون مدیریت پسماند که مورد انتقاد فعالان عرصه بازیافت بوده است، گفت: اگر لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس فرستاده شده و نیازمند تغییر یا اصلاح باشد دولت باید نسبت به اصلاح این لایحه اقدام کند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بحث پسماند و بازیافت پسماند برای سلامتی همه موجودات روی زمین بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: صنعت بازیافت در ایران تقریبا صنعت جوانی است که نیازمند حمایت و پیگیری جدی در دولت و مجلس شورای اسلامی است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روزانه بیش از ۴۹ هزارتن پسماند تولید می شود، اظهار کرد: برخی از این پسماندها باعث نابودی منابع طبیعی و جنگل‌ها شده و با توجه به اینکه جدیت لازم را در صنعت بازیافت نداشته‌ایم حاشیه شهرهای ما چهره‌ای بسیار زشت پیدا کرده است.

موسوی لارگانی با تاکید بر اینکه پسماندهای ساختمانی یا شیمیایی بسیار خطرناکی در کشور داریم، خاطرنشان کرد: اثرات این مواد تا سالیان سال بر طبیعت باقی خواهد ماند و متاسفانه برنامه‌ریزی خاصی هم برای مدیریت و بازیافت این پسماندها در کشور نداریم.

نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت فرهنگسازی برای موضوع بازیافت یادآور شد: در بحث فرهنگسازی بازیافت باید به صورت جدی وارد شد و برای تفکیک از مبدا باید برنامه‌ریزی‌های خاصی صورت گیرد.

کارخانه‌های جداسازی در کنار شرکت‌های بازیافت زباله ایجاد شود

وی با تاکید بر اینکه زباله و بازیافت به نوعی طلای سیاه هستند، گفت: باید در کنار شرکت‌های بازیافت کارخانه‌های جداسازی زباله ایجاد شود چرا که این امر بسیار کمک کننده خواهد بود و باعث کسب ارزش افزوده بیشتری می شود.

موسوی لارگانی با اشاره به اینکه پسماندهای فلزی می تواند کمک‌های بسیار ارزشمندی به ایجاد ارزش افزوده این صنعت کند، افزود: باید از کشورهای دیگر برای برنامه‌ریزی در امر بازیافت الگوگیری شود و اگر گفته می شود در دیگر کشورها به این صنعت مالیات تعلق نمی گیرد ما هم باید برای این امر برنامه‌ریزی کنیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نمی‌توان تنها قوانینی که به نفع ماست را از دیگر کشورها بگیریم و آنها که به ضرر مان است را نادیده گرفت، اظهار کرد: اگر مقایسه می‌کنیم و قانون مالیاتی را از کشوری دیگر می‌گیریم باید در همه زمینه‌ها از نظرات و برنامه‌های آنها استفاده کرد.

وی با بیان اینکه استفاده بهینه از روش‌های نوین در بازیافت ضایعات پلاستیک و پلیمر می‌تواند ارزش افزوده بسیاری ایجاد کند، گفت: باید در این صنعت از وجود شرکت‌های دانش بنیان استفاده بیشتری داشته باشیم.

موسوی لارگانی نبود استانداردهای لازم و عدم نظارت را بزرگترین مشکلات صنعت بازیافت خواند و تصریح کرد: اگرچه صنعت بازیافت درآمد زیادی ندارد اما اشتغال بسیاری ایجاد کرده است که در رشد ناخالص ملی بسیار تاثیرگذار است که این موضوع باید مورد توجه وزارت کشور و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها قرار گیرد.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن قبول این واقعیت که موارد مطرح شده و خواسته‌های صنف بازیافت کشور در قانون جدید نیامده است، اظهار کرد: متاسفانه موارد خواسته شده از سوی این صنف در قانون مدیریت پسماند لحاظ نشده و وزارت کشور قطعا می‌تواند کمک شایانی به فعالان این صنعت داشته باشد.

کد خبر 335614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.