زغال اخته؛ درمان کمکی سرطان دهانه رحم

محققان دانشگاه علوم پزشکی میسوری، سلول‌های سرطانی انسان را در آزمایشگاه به کمک ترکیب عصاره زغال اخته و یا انگور قرمز با تابش اشعه درمان کردند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایمنا و ترجمه از "مدیکال اکسپرس"، با توجه به جدیدترین داده‌ها از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، سرطان دهانه رحم یکی از سرطان‌های شایع در میان زنان است که سالانه تعداد زیادی از زنان در نقاط مختلف دنیا به این بیماری مبتلا می‌شوند. یکی از رایج ترین درمان‌های سرطان دهانه رحم، شیمی درمانی و پرتودرمانی است، در حالی که پرتودرمانی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، اما خطر آسیب سلول‌های سالم در مجاورت توده‌های سرطانی نیز بالا است.

سرطان دهانه رحم گونه‌ای از سرطان است که از گردن رحم آغاز می‌شود. این بیماری به خاطر رشد غیرطبیعی سلول هایی ایجاد می‌شود که می‌تواند در دیگر اعضای بدن گسترش یابد یا به آنها حمله کند. در ابتدای ابتلا به این بیماری، معمولاً نشانه‌ای بروز پیدا نمی‌کند. نشانه‌های بعدی این بیماری شامل مواردی همچون خونریزی واژنی، درد لگن یا دردآمیزش است.

محققان دانشگاه علوم پزشکی میسوری، سلول‌های سرطانی انسان را در آزمایشگاه به کمک ترکیب عصاره زغال اخته و یا انگور قرمز با تابش اشعه درمان کردند. این مطالعه در مجله آسیب شناسی و انکولوژی منتشر شده است. محققان از سلول‌های سرطانی سرطان سرویکس برای تقلید درمان بالینی استفاده کردند. خطوط سلولی به چهار گروه تقسیم شد؛  گروه کنترل، تنها تابش، گروهی دیگر عصاره زغال اخته و گروهی نیز هر دو روش را دریافت کردند. نتایج نشان داد که گروه تحت پرتو درمانی، ۲۰ درصد کاهش سرطان و گروهی که عصاره زغال اخته دریافت کرده بودند، ۲۵ درصد کاهش سرطان را تجربه کردند. با این وجود، بیشترین کاهش در گروهی بود که اثر تابش و عصاره را همزمان داشتند و این کاهش حدود ۷۰ درصد بود.

"یوجیانگ فنگ" نویسنده اصلی این مطالعه گفت: "پرتودرمانی با استفاده از پرتوهای پرانرژی و ذراتی مانند اشعه گاما برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود، در مورد برخی از سرطان‌ها، مانند سرطان گردن رحم، پرتو درمانی یک روش درمانی مناسب است، اما آسیب جانبی به سلول‌های سالم نیز رخ می‌دهد. بر اساس تحقیقات قبلی، عصاره زغال اخته را بررسی کردیم تا بتوان آن را به عنوان یک حساس کننده رادیو اکتیو مورد استفاده قرار داد."

فنگ و تیم تحقیقاتی او در این مطالعه نشان دادند که "رزوراترول"(نوعی آنتی اکسیدان) که در ترکیبات انگور قرمز یا زغال اخته وجود دارد، می‌تواند به عنوان یک حساس کننده رادیویی برای درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار گیرد. زغال اخته میوه‌ای رایج در همه دنیا است و در سراسر جهان به آسانی قابل دسترسی و ارزان است. 

فنگ گفت: "علاوه بر رزوراترول، زغال اخته حاوی فلاونوئیدها نیز است که خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتری دارد. سلول های سرطانی از طریق تغییرات خود از مرگ جلوگیری می کند. این عصاره علاوه بر کاهش تکثیر سلولی، مرگ و میر را مهار می کند و باعث مرگ سلول های سرطانی می شود."

این تیم تحقیقاتی امیدوارند در آینده بتوانند این تحقیق را بر روی نمونه حیوانی انجام دهند.

کد خبر 333513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.