ارمنستان، سکوی پرش ایران به بازار اوراسیا و اروپا

رییس انجمن دوستی ایران و ارمنستان گفت: متأسفانه با وجود روابط گرم سیاسی ایران و ارمنستان، ارتباط تجاری و اقتصادی این دو کشور ضعیف است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، سید محمدرضا دماوندی در نشستی با مدیرعامل شرکت نمایشگاه اصفهان، با اشاره به تأثیر برپایی نمایشگاه ها در تقویت روابط اقتصادی، اظهار کرد: تجار ایرانی در پنج ساله نخست استقلال ارمنستان، بازار این کشور را به صورت صد درصدی در اختیار داشتند اما متأسفانه با عرضه کالاهای بی‌کیفیت و با قیمت بالا، اعتماد بازار این کشور را نسبت به کالای ایرانی تخریب کردند. زمانی که ارتباط ارمنستان با بازار اروپا برقرار شد، آنها به هیچ وجه حاضر به خرید کالای ایرانی نشدند چراکه از نظر قیمت و کیفیت بسیار متفاوت بود. در این میان کشوری مانند ترکیه از فرصت، استفاده و اعتمادسازی‌ لازم را ایجاد کرد.

وی با اشاره به خواهرخواندگی اصفهان با شهر ایروان به عنوان پایتخت ارمنستان، تأکید کرد: کشور ترکیه با وجود نداشتن مرز مشترک و روابط سیاسی مناسب با ارمنستان توانسته سالانه ۵۰۰ میلیون دلار به این کشور صادرات داشته باشد در حالی که بیشترین میزان صادرات ایران به ارمنستان، در سال‌های اخیر ۲۵۰ میلیون دلار بوده است که بخش زیادی از آن مربوط به صادرات نفت و گاز است و خدمات فنی-مهندسی و یا کالا، سهم ناچیزی در این میان دارد. به همین دلیل در بازار ارمنستان، کالای ایرانی بسیار محدود است اما کالاهای کشور ترکیه به وفور در بازار این کشور دیده می شود.  

رییس انجمن دوستی ایران و ارمنستان تصریح کرد: سقف مبادلات تجاری ایران و ارمنستان، سالانه یک میلیارد دلار تعیین شده این در حالی است که مبادلات اقتصادی دو کشور هرگز از ۲۵۰ میلیون دلار فراتر نرفته که نشان می دهد ظرفیت های موجود به خوبی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین دلایل این امر، عدم شناخت کامل دو کشور از ظرفیت های یکدیگر است، ادامه داد: یکی از مهمترین راه‌های ایجاد و تقویت همکاری های اقتصادی و اعتماد دوباره به کالای ایرانی، برگزاری نمایشگاه های متقابل است و از آنجا که اصفهان و ایروان با یکدیگر خواهرخوانده هستند، اصفهان یکی از بهترین گزینه های نمایشگاهی خواهد بود.  

دماوندی اظهار کرد: در طول ۲۶ سال گذشته که از استقلال کشور ارمنستان می گذرد، نمایشگاه های اختصاصی ایران در ارمنستان همواره با افت کیفیت روبرو بوده است. همچنین سال گذشته شاهد برگزاری نمایشگاه اختصاصی ارمنستان در ایران بودیم که تا حدودی انتظارات را برآورده ساخت اما در مجموع می توان گفت از آنجا که شناخت دو کشور نسبت به بازار یکدیگر، شناختی ناکافی است، این نمایشگاه ها تأثیر قابل توجهی در پی نداشته است. این در حالی است که با توانمندی‌های موجود ایران، می توان حضور نمایشی در نمایشگاه های مشترک را به حضوری هدفمند و اثربخش تبدیل کرد.

وی تصریح کرد: بازار ارمنستان به خودی خود نمی تواند بازار هدف ما باشد چرا که بازاری کوچک با جمعیت و سرانه درآمد کم است اما این کشور، سکوی پرش بسیار مناسبی برای حضور در بازار اوراسیا و اروپا است و ما باید از لابی جهانی ارمنستان برای حضور در بازارهای جهانی استفاده کنیم.

رییس انجمن دوستی ایران و ارمنستان گفت: متأسفانه در حال حاضر، ایران برای حضور در بازار ارمنستان ابتدا باید با پیشینه منفی خود رقابت کند و دیدگاه های منفی موجود در خصوص کیفیت کالای ایرانی را از بین ببرد و پس از آن به رقابت با دیگر کشورها وارد شود.

وی اظهار کرد: به دلیل اینکه جمعیت کشور ارمنستان، جوان نیست به دلیل بیکاری، آمار مهاجرت در این کشور بالاست، ارمنستان به پذیرش کالاهای نیم‌ساخته به منظور تولید نهایی، بسته‌بندی و صادرات آنها تمایل زیادی دارد. همان گونه که در حال حاضر خرما و پسته ایران از ارمنستان به اروپا صادر می شود.

دماوندی افزود: شناخت مزیت‌های نسبی کشور ارمنستان و دعوت از شرکت‌های این کشور برای حضور در نمایشگاه‌های مرتبط و تخصصی ایران گام مهمی در راستای شروع این تغییرات است.

ارتباط نمایشگاهی، راه اعتماد دوباره

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: تقویت نمایشگاه های مشترک ایران با دیگر کشورها به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

علی یارمحمدیان تأکید کرد: به طور قطع حضور در نمایشگاه‌های مشترک و متقابل، به افزایش تعداد قراردادهای تجاری دو کشور، افزایش صادرات و همچنین افزایش کیفیت تولیدات داخلی منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: شرکت نمایشگاه اصفهان در خصوص برگزاری نمایشگاه های مشترک، اعزام هیأت های تجاری، میزبانی از شرکت ها و هیأت های بازرگانی کشور ارمنستان در ایران و تعامل با مراکز نمایشگاهی این کشور، اعلام آمادگی می کند.

کد خبر 333500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.