به گزارش ایمنا، در نمایشگاه عکس «مرگ رنگ»، تعدادی از آثار عکس «محمدحسین تفرشی» و «ژاله گشتاسبی» ارائه شده که همگی با استفاده از تکنیک سیاه و سفید خلق شده اند.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «تمامی رنگ ها اگر درست به کار برده شوند و سرجای خود استفاده شوند زیبا هستند. مشکل اصلی اینجاست که انسان ها درطول سالیان، ماهیت اصلی رنگ ها را تغییر داده، برای هرکدام تعبیر متفاوتی آورده و هریک از رنگ ها را سمبل یک مسئله کرده اند. درست از همان موقع بود که رنگ ها شروع به فریب کاری کردند. در میان این آشفته بازار رنگارنگ و فریبنده، تنها دو رنگ باقی ماندند که حاضر به فروش اصالت خود نشدند. آن ها به جای بازیچه شدن به دست انسان ها، وسیله ای شدند تا در جایی که کلام انسان ها رنگ صداقت می گیرد، مصداق بارز اصالت باشند. سیاه و سفید نیز هر دو به نوعی رنگ هستند اما مدت ها پیش از دایره معنوی لغات رنگی حذف شده اند. سیاه و سفید دو عنصر کل هستند. دو عنصری که می توان گفت تمام هستی از آن ها شکل گرفته است. دو عنصری که تکمیل کنندۀ یکدیگرند. اگر سیاه نباشد سفید هیچ معنایی ندارد و اگر سفید نباشد، سیاهی هرگز موفق نخواهد شد رسالت خود را به پایان برساند. سیاه و سفید اصیل و باوقارند، بی هیچ کوششی برای زیباتر به نظر رسیدن، زیبایند. آن ها خودِ واقعی شان هستند و همین خود را مستقیم، بی هیچ دخل و تصرفی به مخاطب نشان می دهند. جسارتی که در بیان این دو رنگ یافت می شود، در هیچ رنگ دیگری نمی توان یافت».
در ادامۀ این بیانیه به نمایشگاه عکس «مرگ رنگ» اشاره شده است: «مرگ رنگ آمده است تا خط بطلان بکشد بر تمام بزک های جهان هستی، بطلانی بر رنگ هایی که حقیقت وجودی عامل را پنهان می کند و هستی را از ورطه درام محض به سمت یک کمدی آتنی می کشاند. کلیه عکس هایی که در این نمایشگاه به معرض تماشا گذاشته شده است سیاه و سفید هستند. عکاسان سعی بر این داشته اند تا با به تصویرکشیدن سوژه با این دو رنگ خالص، هرگونه فریبندگی را از آثار خویش دورکرده و به مخاطبان اجازه دیدن واقعیتی را بدهند که شاید روزانه خیلی سطحی از کنار آن ها ردمی شوند بی آنکه لحظه ای درنگ کنند. این سطحی نگری مخاطب، می تواند به دلیل همان ماهیت فریبایی رنگ ها باشد که هرچه رنگ است او را از تماشای واقعیت و نگریستن به فاجعه ای که در مقابل چشمانش اتفاق می افتد به دور نگه می دارد. شاید اگر این همه رنگ را از دنیای ما می گرفتند، اگر اجازه می دادند رنگ ها خودشان باشند و سیاه و سفید را به حاشیه نمی راندند اکنون جهان تماشایی تری داشتیم، شاید...».
علاقمندان برای بازدید از نمایشگاه عکس «مرگ رنگ» می توانند تا ۳۰ آذرماه ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری سایان، واقع در خیابان ابوذر، بن بست سی و دوم(امین)، شماره ۱۷ مراجعه کنند. این نمایشگاه پیش از این در نگارخانه قلب شهر نیز برگزار شده بود.
نظر شما