به گزارش خبرگزاری ایمنا محمد رضا مودودی در نشست کشوری توسعه صادرات و جواهرات در اتاق بازرگانی اصفهان، اظهار داشت: کاهش صادرات طلا و جواهرات از رقم ۷۵۰ میلیون دلار سال ۹۰ به ۶۰ میلیون دلار سال ۹۵ زنگ خطری است که باید بخش دولتی و خصوصی را به تکاپو برای احیای مجدد آن بیندازد.
وی افزود: اتاق بازرگانی، انجمن های تخصصی و تشکل های صادراتی باید در بخش طلا جدی تر و فعالانه وارد شوند تا از گردش هزار میلیارد دلاری این صنعت در جهان بخشی از آن به ایران تعلق پذیرد.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران خواستار مطالعه دقیق رفتار کشورهای همسایه در زمینه طلا و جواهرات و توسعه این بخش شد و گفت: تشکیل میزهای تخصصی صادراتی در استان ها با هدف شناسایی چالش ها و ارایه راهکارهای اجرایی برای توسعه صادرات بخش های تخصصی است.
وی تاکید کرد: نتایج و مصوبات نشست های تخصصی میزهای صادراتی به عنوان دستور جلسه شورای عالی صادرات کشور به شمار می آید.
مودودی حمل و نقل را یکی از چالش های صادرات طلا و جواهرات برشمرد و گفت: برندسازی تولیدات ایرانی در بازارهای هدف می تواند جلوی رقابت منفی و محصولات تقلبی را بگیرد.
ایجاد میزهای تخصصی صادراتی براساس مزیت هر استان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این نشست گفت: میزهای تخصصی صادراتی سازمان توسعه تجارت براساس مزیت هر استان به همان استان تفویض شده است.
اسرافیل احمدیه افزود: میز شیرینی جات سنتی، فرش ماشینی، نساجی، روغن صنعتی و طلا و جواهرات به استان اصفهان تفویض شده است تا با راهبری و ارایه راهکارهای اجرایی زمینه توسعه صادرات این بخش ها را فراهم کند.
اصغر خودسیانی مدیر گمرگ فرودگاه اصفهان در این نشست گفت: صادرات طلا و جواهرات و واردات شمش از طریق گمرک فرودگاه اصفهان قابل انجام است و فعالان اقتصادی بخش طلا می توانند از این فرودگاه مصنوعات خود را در کمتر از یک ساعت با انجام امور گمرکی صادرکنند.
نظر شما