به گزارش سرویس علم و فناوری خبرگزاری ایمنا مورتون نورما تودهای خوشخیم (غیر سرطانی) در مسیر یکی از عصبهایی در کف پا است که این عصب حس را از انگشتان پا به قسمتهای دیگر بدن منتقل میکند. علتی که موجب میشود که عصب شروع به متورم شدن کند نامعلوم است، اما وقتی تورم ایجاد شود، استخوانها و رباطهای نزدیک به این عصب، بر روی عصب فشار وارد میکنند و موجب بیشتر شدن التهاب و تورم میشوند. این امر احساس سوزش، بیحسی و گزگز بین انگشتان پا ایجاد میکند. عارضه مورتون نورما، نورمای بین انگشتی، نورما اینترمتاتارس یا نورمای سینهی پا نیز نامیده میشود.
متخصص طب فیزیکی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت:احساس درد در مرکز پا یا بین انگشتان پا می تواند نشاندهنده بیماری نوروما (رشد غیرطبیعی عصبی) است.
علیرضا مقتدری افزود: افزایش غیرطبیعی ضخامت بافت اطراف عصب نسبت به بقیه قسمت های انگشتان پا می تواند باعث سوزش، بیحسی، درد یا انتشار درد به مناطق اطراف آن شود. این وضعیت، به عنوان نوروما مورتون شناخته می شود که اغلب در کف پا بین انگشتان سوم و چهارم بروز می کند.
وی تصریح کرد: پاشنه بلند و پنجه باریک می تواند سبب رشد غیرطبیعی عصبی (نوروما) شود که به نوبه خود باعث درد و بی حسی انگشتان خواهد شد. این عارضه در زنان ۱۰برابر شایع تر از مردان است که این تفاوت به دلیل پوشیدن کفش های تنگ، پاشنه های بلند یا بسیار صاف در زنان است.
وی ادامه داد: پیشگیری و درمان این عارضه متفاوت است. بسته به شدت نوروما درمان ممکن است شامل پوشیدن کفش راحت و جادار باشد و تزریق مواد ضد التهاب در محل نوروما یا در مواقع حاد به عمل جراحی نیاز شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: افراد باید در صورت مشاهده نخستین نشانه از مشکل به پزشک مراجعه کنند، زیرا این وضعیت می تواند به سرعت وخامت یابد.
نظر شما