به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، سعید اکبری در مراسم روز جهانی کنترل ترافیک هوایی، افزود: با توجه به بهبود فضای کشور در سالهای اخیر و ظرفیت سازی در زمینه سخت افزاری و راههای هوایی و همچنین فعالیتهای شرکتهای هواپیمایی و افزایش ناوگان هوایی، شاهد رشد ترافیک هوایی در آسمان کشور هستیم.
وی، گزینش کمی و کیفی نیروها و همچنین بکارگیری سامانههایی که نیاز کمتری به کنترلر دارند را دو راهکار برای رفع مشکل کمبود نیروی انسانی در این حوزه عنوان کرد و گفت: روند این مساله مهم توسط ایکائو (سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری) در پیش گرفته است.
معاون عملیات هوانوردی کشور با تقدیر از زحمات کنترلرها در فرودگاههای سراسر کشور، آنان را چشمان بیدار آسمان خطاب کرد و افزود: فرق نمیکند که در کدام نقطه از کشور در حال فعالیت هستیم، مهم این است که ما یک خانواده هستیم و اینکه کار ما زمان نمیشناسد و به صورت مداوم انجام میشود، این حس را بیشتر میکند.
اکبری همچنین به ویژگیهای کنترلرها (ماموران کنترل) اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین ویژگی کنترلرها شناخت هدف و انجام وظیفه و ویژگی دیگر آنها، قدرت تصمیم گیری در لحظه است که در کمتر شغلی این حساسیت وجود دارد.
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نیز گفت: مرکز کنترل فضای کشور با کمبود شدید نیرو مواجه است.
مسعود نیکبخت با اشاره به کمبود نیروی انسانی در این بخش گفت: اکنون در کشور ۹۹۵ کنترلر داریم در حالی که باید ۹۰۰ نیروی جدید نیز به آنها اضافه شود، زیرا که با وجود افزایش سکتورها (ناحیه پروازی) و پروازهای عبوری، در مرکز کنترل فضای کشور و همچنین در برخی فرودگاهها از جمله بندرعباس، بوشهر و اهواز با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم.
وی گفت: کنترلر ترافیک هوایی برای هدایت ایمن هواپیماها، خدمات خود را در سه سطح شامل خدمات اطلاعات ناوبری پرواز، خدمات کنترل با دستورالعمل و خدمات کنترل با رادار ارائه دهد که البته به آنها باید خدمات خاص در شرایط اضطراری را نیز باید افزوده شود. همچنین باید به زبان انگلیسی سطح چهار ایکائو تسلط یابد و همواره تحت آزمایش های پزشکی قرار گیرد.
نظر شما