مجله خبری ایمنا: پیدا کردن مدل البته همیشه هم راحت نبود. این آموزشگاهها معمولاً با چسباندن آگهی در منطقه، به جذب مدل رایگان اقدام میکردند. هنرجوها هم ملزم بودند برای امتحان پایان دوره، برای خودشان مدل بیاورند. این مدلها معمولاً از میان افراد خانواده و دوستان هنرجو بودند که با خواهش و التماس او حاضر میشدند زیردست آرایشگر تازهآموز بنشینند و دلشان را به دریا بزنند و به خیال خودشان امیدوار باشند که چون امتحان نهایی است، حتماً هنرجو تمام تلاشش را میکند که نتیجه، خوب از کار درآید.
این روال کماکان سالهاست ادامه دارد. این روزها اما دامنه جذب مدل رایگان با توجه به افزایش تنوع خدمات ارائه شده بیشتر شده است. کافی است سری به یکی از معروفترین سایتهای آگهی بزنید تا متوجه شوید شما هم یک مدل بالقوه هستید.نیاز به مدل رایگان حالا دامنهاش به خدماتی همچون کاشت ناخن، هاشور ابرو، خدمات پاکسازی پوست و انواع دیگر خدمات آرایشی هم رسیده است. بعضی از این موارد اما کمی غیرمعمولتر به نظر میرسد. مثل این یکی: «ماساژ رایگان!» با دیدن آگهی، آدم اول کمی تعجب میکند و بعد شاید خندهاش بگیرد و گمان کند آگهیدهنده قصد شوخی داشته است.
اگر با شمارهای که در آگهی درج شده، تماس بگیرید اما متوجه میشوید که هیچ شوخیای در کار نیست. یک آقای کاملاً مؤدب آن سوی خط جواب میدهد و قبل از شروع مکالمه یادآور میشود که ماساژ فقط مخصوص آقایان است. قضیه هنوز عجیب است. چرا باید کسی دیگران را رایگان ماساژ دهد درحالی که میتواند پول زیادی از ارائه این نوع خدمت به جیب بزند. به هر حال ماساژدرمانی کار ارزانی نیست. آقای جوان آن طرف خط توضیح میدهد که به تازگی آموزش ماساژ دیده و حالا برای اینکه دستش راه بیفتد، آگهی جذب مدل رایگان داده است. البته با اینکه هر روز چند تماس با او گرفته میشود، اما هنوز نتوانسته برای کارش مدل مناسبی پیدا کند. به گفته او، بیشتر تماس گیرندگان مزاحم تلفنی هستند و حرفهای نامربوط میگویند اما به هرحال امیدوار است بتواند مدل جذب کند و دستش راه بیفتد.
او میگوید: «در حالت عادی برای ارائه این نوع ماساژ که جنبه درمانی هم دارد، حداقل 70 هزار تومان برای نیم ساعت دریافت میکنند. خیلی دلشان هم بخواهد!»آگهی جذب مدل تتو هم از جمله آگهیهایی است که جلب توجه میکند. انواع تتو آن هم رایگان! آگهی دهنده کاملاً به کار خود اطمینان دارد. دوره آموزشیاش را در ترکیه دیده و ابزار کار را هم از همان جا تهیه کرده است. او هم میخواهد دستش راه بیفتد. البته آنجور که میگوید، کارش هیچ کم و کاستی ندارد، فقط دستش هنوز کمی کند است. برای همین هم آگهی جذب مدل رایگان داده و فکر میکند این خیلی هم برای کسی که میخواهد تتو بزند، خوب و به صرفه است چون در حالت عادی برای یک طرح کوچک باید حدود 300 هزار تومان هزینه کند.
اگر فکر میکنید جذب مدل رایگان فقط در محدوده خدمات آرایشی و درمانی است، اشتباه میکنید. حتماً در فضای مجازی صفحات تبلیغاتی را دیدهاید که مربوط به مزونهای لباس و فروشگاههای پوشاک هستند. صاحبان این مشاغل برای معرفی کالاهای خود، معمولاً از عکسهای تبلیغاتی استفاده میکنند و طبعاً برای تهیه این تصاویر به مدل نیاز دارند. مدلینگ گرچه در ایران برای عده کمی، حرفه به شمار میرود اما علاقهمندان زیادی دارد. علاقهمندانی که گاهی حتی حاضرند بدون اینکه دستمزدی دریافت کنند، با مزون داران همکاری کنند. همین علاقه هم سبب شده تا برخیها آگهی جذب مدل رایگان لباس دهند. چه چیز نصیب مدل میشود؟ یکی از آگهی دهندگان در این باره اینطور توضیح میدهد: «مدلها خودشان دوست دارند بیایند تا ازشان عکاسی شود. ما هم سختگیری خاصی در رابطه با ظاهر نداریم. به هرحال وقتی دستمزدی نمیدهیم، زیاد هم سخت نمیگیریم چون میدانید که اگر کسی واقعاً بخواهد مدل باشد، شرایط فیزیکی خاصی باید داشته باشد. ماهم شرایطی داریم اما خیلی سختگیرانه نیست. مثلاً شرط قد، آنقدرها برایمان مهم نیست چون فقط هم فتومدلینگ داریم. البته اینجور هم نیست که هیچ دستمزدی ندهیم اما دستمزد مالی نمیدهیم. معمولاً از اجناس خودمان به مدل میدهیم. یکی از لباسهایی که پوشیده.»
مدلهای رایگان حالا میتوانند در انواع و اقسام خدمات جذب شوند. یک جورهایی میشود گفت معامله برد- برد است. البته اگر دامنه ارائه خدمات به مواردی چون کوتاهی و رنگ مو محدود شود، مشکل غیرقابل جبرانی پیش نمیآید اما در مواردی همچون ماساژ، تتو و ارائه خدمات پوستی، شاید قضیه چندان هم ختم به خیر نشود.در میان آگهیهای جذب مدل، آگهیهای ماساژ رایگان تعدادشان از بقیه بیشتر است و به جهت ارتباط با حوزه درمان، البته دارای حساسیت بیشتری هم هستند.ممکن است کسی آگهی را ببیند و با خودش فکر کند: «خب چه اشکالی دارد؟! ماساژ رایگان میگیرم و کار یک نفر را هم راه میاندازم.»
قبل از این فکرها اما بهتر است گفتههای سید مهدی سجادی، رئیس اتحادیه گرمابهداران، سونا و ماساژ تهران را در این باره بخوانید. او که خود، فیزیوتراپ و مؤسس دورههای آموزشی ماساژدرمانی است ، میگوید: «چنین ادعایی دروغ محض است. اگر کسی میآید و میگوید آموزش ماساژ دیدهام و میخواهم مدل بگیرم که دستم راه بیفتد، بدانید دارد دروغ میگوید. دورههای آموزشی ماساژ از سوی سازمان فنی و حرفهای و زیر نظر اتحادیه ما برگزار میشود و «ماسور» در این کلاسها آموزش آناتومی بدن و فیزیولوژی را فرا میگیرد و به اندازه کافی هم زیرنظر مربی تمرین میکند تا دستش مهارت پیدا کند. این مسأله در بحث درمانی خیلی اهمیت دارد چراکه اگر درست و اصولی انجام نشود، به حادتر شدن مشکل بیمار میانجامد. مثلاً کسی که کمردرد دارد، اگر ماساژ درست نگیرد، وضعیتش حاد میشود و آسیب بیشتری میبیند.»
سجادی اینطور ادامه میدهد: «ماسورها در کلاسها، آموزش کافی را میبینند و وقتی به آنها مدرک پایان دوره داده میشود، آماده کار هستند و هیچ لزومی ندارد دوباره با مدل رایگان تمرین کنند. متأسفانه معلوم نیست این آگهیها با چه نیتهایی در سایتهای تبلیغاتی درج میشوند. من خودم بارها نسبت به چنین آگهیهایی هشدار دادهام. چرا باید در سایتهای تبلیغاتی با این حجم بازدیدکننده، چنین آگهیهایی درج شود؟! اینها آگهی میدهند که یا به منزل شخص بروند یا در مکان خودشان، ماساژ درمانی انجام دهند. وقتی هویت مجاز بودن آنها ثابت نشده، چطور میتوان مطمئن بود که اتفاقهای ناخوشایندی پیش نیاید؟! یا اینکه اگر خدای ناکرده، مشکلی پیش آمد، به کجا باید شکایت کرد؟! متأسفانه درحال حاضر هم با وجود فعالیت زیاد مراکز ماساژدرمانی، حدود 90 درصدشان بدون مجوز درحال ارائه خدمات هستند. ما بارها خواستهایم برای گرفتن مجوز به اتحادیه مراجعه کنند اما تعداد مراجعان کم است.»فرقی نمیکند کجا به یکی از این آگهیها برخورد کنید؛ مهم این است که هر چیزی را راحت باور نکنیم. به قول قدیمیها، هیچ چیز ارزانی بیعلت نمیشود. حالا میخواهد کالایی اساسی باشد یا خدماتی ظاهراً لوکس مثل ماساژ.
منبع: روزنامه ایران
نظر شما