حضور انسان‌شناسان لهستانی در کاوش‌های باستان‌شناسی جوشقان

فصل دوم کاوش و گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و تهیه پرونده ثبت ملی محوطه تاریخی جوشقان استرک با حضور انسان‌شناسانی از دانشگاه ورشو لهستان آغاز شد.

به‌گزارش ایمنا به نقل از میراث آریا، محسن جاوری سرپرست هیئت کاوش امروز دوشنبه ۱۷ مهر با اعلام این خبر هدف از اجرای این پروژه را تکمیل مطالعات فصل پیش و تهیه پرونده ثبتی، تعیین عرصه و حریم محوطه اعلام کرد.

او گفت: در این کاوش دو کارگاه ۵ در ۵ متر ایجاد شده که در صورت برخورد با آثار، این ترانشه‌ها قابلیت گسترش خواهند داشت.

جاوری اظهار کرد: در این فصل از کاوش، پرفسور ارکادیوش سولتیشیاک، متخصص انسان‌شناسی جسمانی دانشگاه ورشو لهستان به همراه همکارش با حضور در هیئت باستان‌شناسی کار مطالعه بر روی داده‌های استخوای و بقایای انسانی را انجام می‌دهند.

این باستان‌شناس با اشاره به تفاهم‌نامه به امضا رسیده میان پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و دانشگاه ورشو تصریح کرد: هم‌زمان با کار کاوش، ورک‌شاپی با موضوع باستان‌شناسی و نحوه برخورد با بقایای انسانی و جانوری حاصل از کاوش‌ها با همکاری دانشگاه کاشان در حال برگزاری است.

او با اشاره به مشارکت ۱۰ نفر از اعضای تیم باستان‌شناسی در این کارگاه اظهار کرد: اعضای گروه هم‌زمان با کاوش زیر نظر پرفسور سولتیشیاک آموزش می‌بینند.

جاوری گفت: در کاوش‌های بعدی می‌توان از حضور این افراد بهره برد که تداوم این امر در آتیه باستان‌شناسی کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

در پروژه گمانه‌زنی و سامان‌دهی محوطۀ باستانی جوشقان-استرک که سال گذشته انجام شد، حجم زیادی بقایای سوخته انسانی در سازه‌ای سنگی به دست آمد.

دیوارهای این سازۀ سنگی از قلوه سنگ‌هایی با قطر ۲۵ تا ۴۰ سانتیمتر با ملات گل به صورت نامنظم ساخته شده و درون آن با قلوه سنگ‌هایی از همان جنس به قطر متوسط ۲۰ سانتی‌متر پر شده بود.

بقایای یک تدفین دست خورده انسانی در انتهای بخش غربی این ساختار از دیگر آثار به دست آمده بود که فقط نیم‌تنۀ بالایی اسکلت باقی مانده و بخش‌های پایینی بدن در ترانشه وجود نداشت.

فصل دوم کاوش و گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و تهیه پرونده ثبت ملی جوشقان-استرک، کاشان اصفهان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حال انجام است./

کد خبر 322674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.