به گزارش خبرگزاری ایمنا ولی ملکی با تاکید بر اینکه تا زمانی که نرخهای تسهیلات بانکها به این منوال پیش رود، کسی سراغ تولید نمی رود، گفت: موسساتی چون کاسپین و فرشتگان و... به این دلیل مانند قارچ روییدند که در کارهای دلالی، منبع تولید داشتند.
وی با تاکید بر اینکه باید نرخ بهره بانکها برای تولید پایین بیاید، گفت: فرهنگ صنعتی شدن در ایران جا نیفتاده است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه ما در نظریه پردازی خوب هستیم اما در مرحله اجرا مشکل داریم، افزود: مشکلات ٣ هزار و ٢٠٠ واحد صنعتی با ٥ هزار میلیارد تومان حل می شود.
وی پیرامون مشکلات صنایع ماشین سازی، بیان داشت: یکی از معضلات کشور بعد از انقلاب بحث واردات است، همچنین ممکن است برخی از مشکلات به مسائل گمرکی برگردد.
ملکی با بیان اینکه تخصیص ارز برای خرید یا تامین مالی در صورتی است که خرید از منشأ خارجی باشد، افزود: قانون رفع موانع تولید در سال ۹۴ به صورت کتابچه ۶۰ مادهای به تصویب رسید، اما مشکل عدم اجرای قانون است لذا در اجرای قانون ضمانت اجرا وجود ندارد و قرار بود ظرف ۶ ماه این قانون اجرایی شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه هدف از ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت تسهیل امور در راستای واردات، صادرات و تامین بازار برای تولیدات داخلی است بیان داشت: تولید کنندهای که دارای دانش و فن آوری است میتواند اقدام به صادرات کند.
وی با بیان اینکه ما در اعطای پروانه ید طولانی داریم و به هرکسی که از راه می رسد مجوز می دهیم، گفت: وقتی کشور با رکود مواجه است، واحدهای تولید صنعتی هم زیر ٥٠ درصد کار می کنند و ماشین سازی با رکود مواجه می شود و سفارش هم صورت نمی گیرد.
نظر شما