به گزارش خبرگزاری ایمنا رسول زرگرپور در دیدار با هیئت اقتصادی فرانسه در تالار تاریخی اشرف، اظهار داشت: اصفهان شهری بسیار ویژه و خاص است و با سابقه ۱۰ هزار ساله چهار دوره پایتخت سیاسی ایران بزرگ بوده است و امروز نیز پایتخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است و ما به این عنوان افتخار می کنیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و فرانسه دارای مراودات بسیار خوبی در بخش های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هستند، افزود: پس از برجام نیز این ارتباطات و مبادلات رشد قابل توجهی یافت و در شهر اصفهان طی دو سال گذشته مقامات سیاسی و اقتصادی زیادی از کشور فرانسه حضور یافتند و این نشان از ارتباطات سیاسی رو به رشد دو طرف است که طی چند سال گذشته رشد مضاعف داشته است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه چند پروژه مهم در استان توسط شرکت های فرانسوی در حال اجرا و پیگیری است، افزود: توسعه فرودگاه اصفهان از جمله این پروژه ها است که توسط شرکت وینسی فرانسه اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یک بازار ۸۰ میلیون نفری است، افزود: با توجه به نفوذ و اقتدار و ارتباطات قوی ایران با کشورهای همسایه می توان گفت که ایران یک بازار ۳۰۰ میلیون نفری است و سرمایه گذاری در این بازار برای سرمایه گذاران باهوش بسیار مورد استقبال و سودآور است.
زرگرپور با بیان اینکه استان اصفهان طی یکی دو سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار جذب سرمایه ی خارجی و ۲ میلیارد دلار مذاکرات سرمایه گذاری داشته است، افزود: این میزان طی مدت کوتاه پس از برجام قابل توجه است.
وی در ادامه به بیان ویژگی های استان پرداخت و افزود: اصفهان در مرکز ایران واقع شده است و بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت و ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
استاندار اصفهان یادآور شد: قسمت اعظم صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع هواپیما سازی، فولاد، انرژی صلح آمیز هسته ای و ...در اصفهان مستقر هستند به طوری که ۱۵ درصد تولید ناخالص ملی صنعت در این استان ایجاد می شود و شدیدا هم از این لحاظ مورد توجه سرمایه گذاران خارجی است.
وی افزود: در طول ۱.۵ سال گذشته بیش از ۱۲۰ هیئت بازرگانی به اصفهان سفر کرده اند و مذاکرات بسیار مثبتی با اتاق بازرگانی اصفهان داشته اند.
زرگرپور با بیان اینکه صنایع ما از جمله فولاد، صنایع صادراتی هستند که به اروپا صادر می شود، افزود: اصفهان در حوزه کشاورزی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد و محصولاتی که در این استان تولید می شود در کشور رتبه های اول تا سوم را دارد و از این استان به دیگر استان ها نیز صادر می شود.
وی بیان داشت: اصفهان در بخش دانشگاهی پس از تهران جایگاه ویژه ای دارد و اصفهان بیش از ۶ دانشگاه در رنکیگ های بین المللی دارد و بیش از ۳۳۰ هزار دانشجو و ۷ هزار دانشجو در مقطع دکترا در این استان تحصیل می کنند و بسیاری از دانشگاه های ما با بسیاری از دانشگاه های اروپا و دیگر کشورها مبادلات فرهنگی دارند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه بیشترین شهرت اصفهان به گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی باز می گردد، افزود: در ادبیات گردشگری اصفهان جزو یکی از ۱۰ شهر دیدنی دنیا تلقی می شود.
وی اظهار داشت: قدمت تالار زیبا و تاریخی اشرف اصفهان به اندازه تمام عمر کشور آمریکا است که نشان دهنده عظمت و فرهنگ و میراث این مردم است.
زرگرپور صنعت گردشگری در اصفهان را رو به رشد دانست و افزود: پس از برجام تعداد گردشگران خارجی اصفهان بیش از ۶ برابر افزایش یافته است و تعداد گردشگران داخلی نیز رشد قابل توجهی دارد.
وی افزود: از ۸۶ کشور دنیا گردشگر خارجی به اصفهان سفر می کنند و بیش از ۸۰ هتل در حال ساخت است که تعدادی از آن ها توسط سرمایه گذاران خارجی در حال ساخت است و به همین دلیل هم فرودگاه اصفهان در حال توسعه و قطار سریع السیر اصفهان تهران نیز در حال اجرا است.
استاندار اصفهان مثلت طلایی گردشگری یزد، شیراز و اصفهان را به عنوان یک منظومه گردشگری برشمرد و افزود: سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران و بویژه اصفهان بسیار سودآور و قابل توجه است.
وی ادامه داد: اصفهان در کنار این ظرفیت ها با مشکلاتی در زمینه آب مواجه است و با توجه به تجربیات کشور فرانسه می تواند این موضوع هم مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.
زرگرپور اضافه کرد: با توجه به اینکه ۳۰۰ روز در سال در اصفهان آفتابی است، استفاده از انرژی های خورشیدی در این استان بسیار مورد توجه است و پروژه های خوبی در حال اجرا است ولی ظرفیت های بسیاری نیز هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی افزود: صنایع استان نیازمند بازسازی و سازگاری با محیط زیست است و با توجه به اینکه در این هیئت شرکت های خوبی وجود دارد، بازسازی صنایع از منظر محیط زیست می تواند محل مناسبی برای افزایش مبادلات باشد.
استاندار اصفهان به پروژه های ریلی اشاره کرد و افزود: سه پروژه بزرگ ملی اصفهان- اهواز، اصفهان – اراک و اصفهان- تهران مطرح است که می تواند محل خوبی برای سرمایه گذاری باشد.
وی خاطر نشان کرد: فرصت های سرمایه گذاری اصفهان در ۱۲۷ طرح به میزان ۱۰ میلیارد یورو آماده شده است که همه دارای توجیه اقتصادی است و می تواند برای سرمایه گذاران مورد توجه باشد و در ملاقات با اتاق بازرگانی این پروژه ها ارائه خواهد شد.
زرگرپور با بیان اینکه سه مشخصه در ایران وجود دارد که در هیچ یک از کشورهای این منطقه یافت نمی شود، افزود: امنیت ۱۰۰ درصدی، نیروی جوان تحصیل کرده و آماده کار و انرژی فراوان و ارزان بازار خوبی را برای سرمایه گذاری فراهم می کند.
وی به سرمایه گذاری شرکت رنو در کاشان اشاره کرد و افزود: به نظر می رسد که در شرایط موجود حجم سرمایه گذاری های شرکت های فرانسوی در اصفهان قابل توجه است.
استاندار اصفهان، اتاق بازرگانی اصفهان را قوی ترین اتاق کشور خواند و گفت: مدیریت استان به عنوان حکومت محلی حمایت کامل را از فعالیت های اتاق بازرگانی خواهد داشت که می تواند نقطه ی بسیار مثبتی در این زمینه باشد و می توان گفت که همه چیز برای شروع یک همکاری خوب در استان مهیاست.
نایبرئیس انجمن کارفرمایان فرانسه نیز در این دیدار اظهار داشت: در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی اصفهان نحوه همکاری شرکت های ایرانی و فرانسوی را مشخص خواهیم کرد.
ایوتیبو دو سیلگی با بیان اینکه این هیأت تنها برای سرمایه گذاری در این استان حضور نیافته است، افزود: در نظر داریم که ارتباطات خود را گسترش دهیم و فهم مشترک بین همکاری های ایران و فرانسه را افزایش دهیم.
وی با اشاره به صحبت های استاندار در خصوص تاریخ و تمدن اصفهان و تالار اشرف، اظهارداشت: رابطه ایران و فرانسه تاریخ هزار ساله دارد و فرهنگ صنعتی و تجاری ایران به فرهنگ فرانسه شباهت زیادی دارد.
نایبرئیس انجمن کارفرمایان فرانسه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت بافت صنعتی در استان اصفهان، سرمایه گذاران فرانسوی می توانند در بهبود شرایط این شهر موثر واقع شوند.
ایوتیبو دو سیلگی افزود: از زمان توافق برجام تاکنون روابط اقتصادی دو کشور گسترش یافته است و این گسترش روابط تنها با تهران نخواهد بود بلکه تلاش خواهیم کرد که با دیگر استان ها و بویژه اصفهان همکاری های نزدیکی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متن همکاری های استانی نیز تدوین شده است، افزود: در کنار سرمایه گذاری، گسترش روابط اقتصادی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی به توافق نامه های صورت گرفته توسط شرکت های پژو و توتال اشاره کرد و افزود: این توافقات نشانه های بسیار مثبتی را برای سرمایه گذاران خواهد داشت.
رئیس انجمن کارفرمایان فرانسه با بیان اینکه شرکت وینسی چهارمین شرکت مهم هواپیمایی دنیا است، افزود: حضور این شرکت ها در ایران، دیگر شرکت های سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاری در اصفهان راغب خواهد کرد.
وی افزود: علیرغم مشکلات ولی اراده بسیار خوبی برای فعالیت شرکت های فرانسوی در ایران وجود دارد و از حمایت های مدیریت استان در این زمینه تشکر می کنیم.
نظر شما