سیدناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایمنا با اشاره به موانع رونق کسب و کار از جمله بروکراسی اداری، واردات بیرویه و قاچاق کالا، اظهار داشت: بروکراسی اداری عامل اثرگذاری رکود حاکم بر اقتصاد کشور است.
وی واردات بیرویه را از دیگر موانع کسب و کار در کشور برشمرد و افزود: علیرغم توصیه رهبری شاهد بیشتر شدن واردات کالاهایی که در کشور تولید میشود هستیم، آن هم کالاهایی که مشابه آن در کشور برای تولید میشود.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس این موارد را سبب بیرونقی کسب و کار و تعطیلی واحدها و بنگاههای تولیدی دانست و گفت: میشود.
وی یادآور شد: به عنوان مثال علیرغم اینکه نساجی در کشور ما قدمت دیرینه و چندین هزار ساله دارد، اما با واردات بیرویه منسوجات به ایران نساجی ما فلج میشود.
کمبود ۱۵۰ هزار تنی پنبه در کشور
موسوی لارگانی سختگیریهای بیرویه در جلوگیری از واردات کالاهایی که میزان تولید آنها کمتر از نیاز کشور است را از دیگر موانع کسب و کار دانست و بیان داشت: کل تولید پنبه در کشور ما ۳۰ هزار تن است و مصرفی که نساجی ما دارند ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تن است؛ یعنی کمبود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تنی پنبه در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه نساجی بیشترین شغل را در کشور ایجاد کرده، اما این صنعت بدون واردات پنبه نمیتواند ادامه کار بدهد، ادامه داد: دولت برای واردات پنبه تعرفهای قرار داده و قدرت رقابت تولیدکنندهها را گرفته است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس قاچاق کالا را چهارمین مانع رونق کسب و کار دانست و گفت: کالاهای قاچاق بدون اینکه عوارض و تعرفه بپردازند از راههای مختلف وارد کشور میشوند.
موسوی لارگانی اضافه کرد: به عنوان مثال پنبهای که تعرفه ۳۰ تا ۴۰ درصدی دارد، وارد کننده قانونی نمیتواند با کسی که پنبه را قاچاقی وارد کرده رقابت کند. تولیدکننده داخلی نمیتواند با شرکتهای خارجی که تعرفه وارداتی پنبه صفر درصدی داشته و میتواند وام یکی، دو درصدی بگیرد رقابت کند.
ورشکستگی صنعت نساجی با نبود حمایت و واردات بیرویه پارچه
وی اظهار داشت: با وجود قدمت هزار ساله صنعت نساجی در اصفهان، طی سالهای اخیر به دلیل بیتوجه و واردات بیرویه، این صنعت نه فقط پیشرفتی نداشته بلکه با مشکل تعطیلی بسیاری از کارخانهها و واحدهای تولیدی شده است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با اشاره به این که صنعت نساجی در کشور و اصفهان سابقهای بیش از هزار سال دارد، افزود: طی سالهای گذشته به دلیل نبود حمایت و واردات بیرویه پارچهها و محصولات بیکیفیت وابسته به نساجی، این صنعت با ورشکستگی روبهرو کرده است.
وی بیان داشت: تداوم این وضعیت به طور حتم به بیکار شدن حجم وسیعی از کارگران این کارخانهها میانجامد.
موسوی لارگانی با تاکید بر اینکه متاسفانه فروش مواد اولیه این صنعت باید به صورت نقدی خریداری شود، تصریح کرد: به دلیل این مشکلات صنعت نساجی با ظرفیت کامل خود تولید نداشته و کارخانههای نساجی به دلیل تعدیل نیرو با مشکلات بسیاری روبهرو شدهاند.
وی یادآور شد: صنعت نساجی برای جلوگیری از رکود و تعطیلی نیازمند حمایت دولت و به خصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات بیرویه پارچه و نخ است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با اشاره به اینکه قاچاق گسترده البسه به کشور مشکلات صنعت نساجی را دو چندان کرده است، گفت: متأسفانه هماکنون قاچاق گسترده پارچه از اکثر معابر مرزی کشور مشکلات صنعت نساجی را دو چندان کرده و مسوولان باید پاسخگوی عواقب تعطیل شدن کارخانههای نساجی باشند.
وی با انتقاد از اینکه محصولات قاچاق کل بازار ما را اشباع کرده است، اظهار داشت: به این دلیل مصرف کنندگان ایرانی کمتر به سراغ تولیدات داخلی میروند و فروشندگان عمده نیز به دلیل سود بیشتر کمتر به محصولات نساجی کشور گرایش دارند که مجموعه تمام این عوامل ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد میکند.
رکود نساجی با نبود ماشینآلات نوین
موسوی لارگانی یکی دیگر از مشکلات رکود نساجی را به روز نبودن ماشین آلات این صنعت برشمرد و افزود: به دلیل به روز نبود ماشین آلات نساجی، مصرف حاملهای انرژی این صنعت بیشتر و موجب افزایش هزینه تولید و افت کیفیت محصولات شده که دولت با حمایت از صنعت نساجی تا حدودی میتواند راهگشای مشکلات آن شود.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۵۰ درصد مشکلات صنعت نساجی ناشی از فرسودگی تجهیزات و بهروز نبودن آن است، بیان داشت: واردات بیرویه منسوجات و فرسوده شدن تجهیزات عاملی برای عقب ماندن ایران در این صنعت شد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس پیرامون اینکه یکی از صنایعی که میتواند اشتغال فروان تولید کند صنعت نساجی است، گفت: نوسازی ماشینآلات صنعت نساجی کشور میتواند در رونق اقتصادی، تولید و اشتغال آن نقش موثری دارد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید از این صنعت اشتغالزا حمایت ویژهای داشته باشد، اضافه کرد: مسائل بروکراسی اداری در مسیر این صنعت باید برداشته و عوارضهای که از صنعت نساجی گرفته میشود کاسته و در مسیر رشد آن هزینه کنیم.
موسوی لارگانی با بیان اینکه پنبه تولید داخل توان پاسخگویی به نیاز صنعت نساجی کشور را ندارد، تصریح کرد: برای واردات پنبه تعرفه بسیار بالای قرار داده شده که پیشنهاد داریم خود دولت پنبه مورد نیاز کارخانهجات صنعت نساجی را تامین کند.
مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی مانعی برای رونق نساجی
وی اظهار داشت: صنعتگران کشور ۹ درصد ارزش افزوده پرداخت میکنند، اما در خیلی از کشورها این مالیات بر ارزش افزوده را مصرف کننده به عنوان حلقه آخر پرداخت میکند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با بیان اینکه صنعت نساجی کشور قدرت رقابتپذیری خود را از دست داده است، بیان داشت: تعداد فراوانی از صنعتگران کشور به دلیل پرداخت نکردن و یا دیر واریز کردن مالیات بر ارزش افزوده با انسداد حساب، ممنوعالمعامله و ممنوعالخروجی روبهرو شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین اشتغال مربوط به صنعت نساجی است، خاطرنشان کرد: اگر چرخه صنعت نساجی بهحرکت درآید اشتغال قابل توجهی را ایجاد میکند، طبق فرموده مقام معظم رهبری، دولت باید واردات کالایی که مورد مشابه آن در کشور تولید میشود را بر خود حرام شرعی بداند.
موسوی لارگانی با اشاره واردات بیرویه منسوجات از ترکیه و چین است، تاکید کرد: صنعت نساجی قدرت تامین نیاز کشور و حتی صادرات را در صورت انجام حمایتهای لازم و جلوگیری از ورود حتی یک متر پارچه خارجی دارد.
وی افزود: براساس توافق نامهای که بین ایران و ترکیه امضاء شده واردات و صادرات با تعرفه ترجیهی انجام میشود، اما برخلاف این توافقنامه یکی از مواردی که فراوان با تعرفه پایین از ترکیه وارد میشود پوشاک و منسوجات است.
نظر شما