به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدعلی حاج عباسی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: چهارمین کنگره خاک در سال ۷۳ نیز به میزبانی دانشگاه صنعتی اجرا شده بود اکنون اصفهان کمیزبان پانزدهمین دوره از این کنگره بزرگ است.
وی افزود: هدف از برگزاری این کنگره، جمعکردن متخصصان علوم خاک از سراسر کشور برای بررسی مشکلات و چالشهای خاک کشور است.
وی با بیان اینکه این کنگره ۲ سالانه است و هر بار به میزبانی یکی از دانشگاههای کشور برگزار میشود، افزود: هزار و ۵۰ مقاله به دبیرخانه پانزدهم ارسال شده که ۸۰۰ مقاله پوستری، ۶۸ مقاله شفاهی، ۱۸ مقاله کلیدی بوده و در این بین ۵۱ درصد مقالات توسط بانوان و ۴۹ درصد شرکت در این کنگره را آقایان به خود اختصاص دادند.
دبیر پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران تاکید کرد: کل مقالات دریافتی را ۲۵۰ داور از سراسر کشور در مؤسسات و نهادهای گوناگون بررسی کردند که ۳ هزار و ۲۲۵ مورد داوری انجام شد.
وی با اشاره به اینکه پانزدهمین کنگره به مدت ۳ روز خواهد بود، اضافه کرد: ۸ کارگاه و میزگرد با محوریت خاک در خصوص تغذیه، اشتغال، خاک و آب، ریزگردها و... برای کارشناسان و شرکتکنندگان در کنگره پیشبینی شده و بازدیدهای علمی از مراکز مرتبط نیز انجام میشود.
حاج عباسی با اعلام اینکه در کشور حدود ۲۰۰ چالش پیرامون خاک و آب گزارش شده که به دلیل فرسایش خاک، تغییر کاربری، نداشتن اطلاعات دقیق از اراضی، بهرهوری آب و... است، تصریح کرد: با توجه به اهمیت این خاک در جهان، انجمن بینالملل خاک سال ۲۰۱۵ را سال خاک و دهه ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ را به نام دهه خاک نامگذاری کرده است.
وی با بیان اینکه شعار کنگره پانزدهم خاک، سلامتی، زندگی انتخاب شده، بیان کرد: کارخانههای بسیاری از جمله ذوبآهن، فولاد، پالایشگاه، آجرنسوز، پتروشیمی آلودگیهایی را به خاک اضافه میکنند و اهمیت خاک مانند آب و هوا بوده که اگر خاک سالم نباشد زنجیره غذایی موجودات به خطر میرود.
نظر شما