استراحت مطلق؛ بهترین روش درمان "ترمبوز وریدی"

لخته خون می تواند باعث انسداد کامل یا نسبی عروق خونی شود که این موضوع باعث تورم و درد وسایر علایم در پاها شده و عبور خون از داخل سیا هرگ ها به طرف قلب را با اختلال مواجه می کند.

فوق تخصص قلب وعروق در گفتگو با خبرنگار ایمنا اهداف درمان ترمبوز سیاهرگی را شامل درمان و از بین بردن لخته، جلوگیری از گسترش و بروز عوارض آن و پیشگیری از ایجاد مجدد لخته دانست و افزود: درمان لخته وریدی ، امری طولانی مدت بوده و نیاز به صبر و شکیبایی فراوان و تحمل بالا دارد که در برخی موارد علیرغم همه ی تلاش ها واقدامات لازم، مقداری از عوارض باقی مانده که طبیعتا دوره درمان را طولانی تر می کند.

دکتر محمود هادی زاده مهم ترین روش های درمان ترمبوز وریدی را شامل قرار دادن اندام  فرد مبتلا بالاتر از سطح قلب (معمولا ۳۰ درجه بالاتر از سطح زمین)، استراحت مطلق بیمار و استفاده از جوراب های کشی و الاستیک مناسب بیان کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: افراد باید دقت کنند که جوراب های کشی از نوع و سایز مناسب برخوردار باشند تا بتوانند به روند بهبودی بیمار کمک کنند. همچنین نوع و سایز جوراب را پزشک تعیین می کند.

وی افزود: انواع داروهای مختلف با اثرات گوناگون موجود است که برحسب شرایط بیمار وتحمل ونیاز وی تجویز می شوند .همچنین در صورت نیاز، اقدامات مداخله ای با استفاده کاتتر و بالون و استفاده استنت (فنر)انجام می شوند.

فلوشیپ آنژیوپلاستی ونارسایی قلب بیان داشت: این مداخله ها دربرخی بیماران انجام می شود و نتایج آن بسیار خوب است . همچنین خارج کردن لخته ها ، ازاقدامات بسیارموثر درمانی بوده و تغذیه ونرمش ها و حرکات مناسب به بیماران توصیه می شود.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، ترومبوز سیاهرگی عمقی به معنای تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی است. این اختلال که به DVT معروف است، بیشتر سیاهرگ‌های اندام تحتانی را درگیر می‌کند.

ایجاد لخته‌های خونی در مسیر عروق خونی اندام‌ها، باعث اختلال جریان خون شده و درنتیجه منجربه انسداد نسبی یا کامل عروق خونی می شود. اگرچه ترومبوز سیاهرگی (وریدی) عمقی بیشتر در سیاهرگ‌های اندام تحتانی اتفاق می‌افتد، اما وقوع آن در اندام فوقانی نیز در حال افزایش است.

کد خبر 316322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.