متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: گیاه آفتیمون که به زبان هندی "اکاس بیل" نامیده می شود گیاهی است از تیره پیچک صحرائی علفی و یک ساله و دارای ساقه های ظریف و باریک است که قابلیت انعطاف داشته و رنگ ساقه تقریبا کرم مایل به قرمز است.
زینب زمانی افزود: گیاه آفتیمون از نظر خواص شبیه به آویشن بوده و یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی برای رفع جنون است .
وی با اشاره به اینکه استفاده از این دارو در طب سنتی به گذشته های بسیار دور برمی گردد، اضافه کرد: این گیاه به طور معمول برای سردرد استفاده می شود. همچنین از این دارو برای رفع وسواس و مالیخولیا و … هم استفاده می شود.
به گفته کارشناسان افتیمون را نباید زیاد جوشاند، زیرا زیاد جوشاندن از خواص داروئی آن کم می کند، اما باید مقداری بیشتر از حالت دم کردن بجوشد که مواد داروئی وارد آب شوند.
متخصص طب سنتی تصریح کرد: مصرف این گیاه مدر و قاعده آور است، برای درمان لقوه، خواب رفتن اعضای بدن و درد مفاصل مفید است، سردردی که از فکر زیاد باشد، فکر و خیالات بدو ناپسند، جنون مانیا و خفقان را درمان می کند، از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند و برای اشخاص پیرو سالمند و همچنین مزاج های سوداوی نافع است.
وی مهمترین مکانیسم آفتیمون، پاکسازی اخلاط از بدن خصوصا سودا از مغز است. این گیاه ضد سودای بسیار قوی است و در قدیم آن را داروی جنون مینامیدند. علاوه بر این گیاه آفتیمون به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، بلغم را نیز از بدن میزداید.
زمانی در ادامه خاطرنشان کرد: مصرف گیاه آفتیمون باعث تقویت حافظه، رفع جنون، رفع وسواس، رفع بیخوابی، رفع تشنج و صرع و رفع بیحسی اعضا می شود.
وی افزود: خواص گوارشی آفتیمون شامل ملین بودن، تقویت معده و کبد، ضد درد دل، ضد اختلالات صفراوی و ضد کبد چرب است.
نظر شما