متخصص طب سنتی در مورد گیاه اسپند به خبرنگار ایمنا گفت: دانه این گیاه در خانه سوزانده میشود و دود غلیظ آن برای ضدعفونی هوا ، دور کننده حشرات، خوشبوکننده فضا و به باور برخی حتی خنثی کردن چشمزخم و... مورد استفاده قرار میگیرد.
زینب زمانی افزود: معمولا از گیاه اسپند بیشتر به عنوان خوشبوکننده هوا استفاده میشود و شکل خوراکی آن کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا مصرف ناصحیح آن باعث عوارضی چون تشنج، تهوع، سکسکه، ترشح بیش از حد بزاق و تضعیف سیستم اعصاب مرکزی میشود.
وی افزود: مصرف این گیاه بر سلسله اعصاب تاثیر مستقیم دارد و باعث می شود فرد گرایش به هذیان گفتن و توهم پیدا کند. گیاه اسپند دربردارنده مواد ضد میکروبی از نوع فلاونوئیدها و آلکالوئیدها است که این مواد در بخشهای مختلف آن (دانه، کالوس و نهال) زیاد یافت میشود.
وی ادامه داد: از جمله آلکالوئیدهای مهم اسپند میتوان به آلکالوئید هارمین، هارمالین، هارمالول و پگانین و آلکالوئیدهای کینازولین اشاره کرد.
زمانی تصریح کرد: در طب سنتی از عصارههای گیاهی اسپند جهت افزایش ترشح شیر، دفع کرمهای روده، درمان روماتیسم استفاده می شود.
این متخصص طب سنتی در ادامه بیان داشت: این گیاه در طب سنتی به عنوان یک مسکن جهت رفع درد معده به کار میرفت و از عصاره اسپند جهت از بین بردن میکروبها استفاده می شود.
به گزارش ایمنا اسپند گیاهی چندساله یا پایا ، دارای ارتفاعی به طول حدود ۳۰ تا ۵۰ سانتی متراست. ظاهر آن بوته مانند، دارای برگهای سبز با تقسیمات باریک و دراز و نامنظم است.
نظر شما