به گزارش خبرگزاری ایمنا رسول زرگرپور در جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان با تشریح سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶، اظهار داشت: برنامه اقتصاد مقاومتی شامل سه برنامه دو ساله، پنج ساله و افق چشم انداز است که در حال حاضر برنامه دوساله در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: برای سال جاری، بستههای پنج گانه رونق تولید و اشتغال، بسته توسعه اشتغال پایدار و ماده ۲۷ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته شده است و در کنار طرحها و برنامههای ملی، اولویتهای اقتصاد مقاومتی استان هم در نظر گرفته میشود.
استاندار اصفهان با تشریح اینکه در راستای این برنامهها، ۹۵ پروژه مربوط به ۱۹ دستگاه ملی توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور ابلاغ شده است، افزود: باید در اسرع وقت برش استانی این پروژهها احصا و برنامه ریزی و زمانبندی برای اجرا داشته باشیم و سپس برای تکمیل تا پایان سال گزارش گیری کنیم.
زرگرپور با اشاره به بستههای پنج گانه رونق تولید و اشتغال، افزود: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید، رییس جمهور ۵ محور اساسی را برای اجرایی شدن فرمایشات ایشان به معاون اول و فرمانده اقتصاد مقاومتی ابلاغ کردند و در این مدت این پنج محور اساسی که در رابطه با اشتغال و تولید است به ۲۰۲ مصوبه تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه این مصوبات به استانها ابلاغ شده است، گفت: برخی از مصوبات بعد ملی دارد و در سطح ملی پیگیری میشود و بخشی نیز بعد استانی دارد که در استانها پیگیری خواهد شد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه بسته ارتقا توان تولید ملی، تامین مالی و سرمایه، جذب، توسعه و تعمیق تکنولوژی، تجارت خارجی (توسعه صادرات غیر نفتی و مدیریت هدفمند واردات) و بسته اشتغال و توانمند سازی نیروی کار از جمله موارد بستههای پنج گانه رونق تولید و اشتغال بشمار میرود، یادآور شد: این موضوع پس از فرمایشات مقام معظم رهبری به برنامههای اقتصاد مقاومتی اضافه شده و پیگیری خواهد شد.
زرگرپور به بسته توسعه اشتغال پایدار نیز اشاره کرد و افزود: اجرای این دستور العمل در کارگروه اشتغال استان پیگیری میشود و برای اجرای این طرح ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده که به زودی سهم استان ها ابلاغ خواهد شد.
وی به ماده ۲۷ برنامه توسعه اشاره کرد و افزود: در این ماده به توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و مناطق روستایی اشاره دارد و بر همین اساس دولت موظف است به منظور تحقق سیاستهای ملی برنامه اقتصاد مقاومتی شناسایی و بهره برداری از ظرفیتهای موجود روستایی و تقویت اقتصاد روستایی را مد نظر قرار دهد.
استانداراصفهان اظهار کرد: ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان باید یک برنامه منسجم را برای توسعه روستاها پیش بینی و از منابع مختلف و اعتباری که در نظر گرفته شده برای توسعه روستاهای استان استفاده کند.
وی با بیان اینکه سهم استانها به زودی مشخص میشود، ادامه داد: احتمال میرود که هرسال باید بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ روستا را تحت پوشش ماده ۲۷ قرار دهیم.
زرگرپور با بیان اینکه دو پروژه اقتصاد مقاومتی نیز در استان طرح ریزی شده است، تشریح کرد: یکی از این پروژهها در رابطه با ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی است که مسئولیت کل آن بر عهده صدا و سیما خواهد بود و همچنین اتاق بازرگانی به عنوان یک نهاد منسجم خصوصی، مردمی کردن اقتصاد مقاومتی را بر عهده خواهد داشت و این دو موضوع میتواند در بستر سازی اجرای کامل اقتصاد مقاومتی بسیار موثر و مفید باشد.
استاندار اصفهان برآسیب شناسی در خصوص عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی استان در سال گذشته تاکید کرد و افزود: باید نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف برطرف شود.
زرگرپور با بیان اینکه برنامههای اقتصاد مقاومتی سال ۹۵ در سه محور پیگیری شد، گفت: بسته حمایت از واحدهای کوچک و متوسط به اجرا در آمد که استان اصفهان بهترین عملکرد را در کشور داشت.
وی با بیان اینکه پروژههای دستگاهها نیز به خوبی به انجام رسید، تصریح کرد: استان در واگذاری پروژههای نیمه تمام به بخش خصوصی نتوانست به خوبی عمل کند و از حدود ۸۰۰ پروژه حدود ۲۸ پروژه واگذار شده که عمدتا در حوزه ورزش و آموزش و پرورش بود و باید امسال این عملکرد جبران شود.
نظر شما