سعیدصادقی، مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به بیماری اسکیزو فرنی به عنوان یکی از بیماری های روانی، اظهار داشت: این بیماری به دلیل مراقبت های کم و خود مراقبتی به سرعت سیر مزمن را طی و خسارات زیادی را از جهات خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی وارد می کند.
وی در ادامه افزود: بیماری های روانی طیف گسترده ای را شامل می شود که از یک استرس و اضطراب ساده شروع می شود و به بیماری های مزمن مانند اسکیزوفرنی ختم می شود.
صادقی خاطر نشان کرد: بیماری های اسکیزوفرنی عضو یک درصد از کل بیماری های روان پزشکی را تشکیل می دهند و طبق آخرین شیوع شناسی بیماری های روانشناختی و روان پزشکی، ۲۳/۶ درصد از جمعیت عمومی به بیماری های روان شناختی و نه الزاما روان پزشکی مبتلا هستند.
وی با اشاره به مشکلات روبروی بیماران اسکیزوفرنی، گفت: وجود باور های نادرست یکی از مسائل روبروی این بیماران است که اینگونه بیماران را ناکارآمد می پندارند و برچسب هایی که به آنها زده می شود، حق اجتماعی و شهروندی آنها را کم می کند.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان از دیگر مشکلات این بیماران را خود مراقبتی عنوان کرد و گفت: به دلیل مشکلاتی که در تامین دارو برای آنها پیش می آیدو یا عدم توانمندی در مراقبت از خودشان، باعث می شود این بیماری درست درمان نشود و به بیماری مزمن تبدیل شود.
وی یادآور شد: ابتلا به این بیماری هیچ برچسب نا مطلوب اجتماعی به همراه ندارد و همه ما در طول عمرمان ممکن است به نحوی دچار یکی از بیماری های روان شناختی بشویم. در حال حاضر در استان اصفهان ۲۲ مرکز روزانه اسکیزوفرنی وجود دارد و هزار و ۲۰۰ نفر در این مراکز مراجعه می کنند و تحت درمان قرار گرفته اند.
نظر شما