به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهرداد بذرپاش نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در مناظره زنده تلویزیونی با صادق خرازی در برنامه جهان آرا که شنبه شب (۹ اریبهشت ماه) از شبکه افق پخش شد، درباره اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: انتخابات از دیروز کلید جدیتری خورد و انتخابات بین توده مردم از دیروز تازه شروع شده و مردم ذهنشان درگیر انتخابات شد. مناظره علاوه بر ماموریت اصلی خود که آگاهی بخشی بوده و موجب میشود نظرهای مختلف در معرض مردم قرار بگیرد تا مردم بتوانند قضاوت کنند، کارکرد جذاب کردن صحنه انتخابات را دارد و این کار خیلی خوبی است که در رسانه ملی از سال ۸۸ شروع شده است.
وی با بیان اینکه بعد از مناظره، تحلیلها شروع شد، افزود: اصلی ترین مسئلهای که مردم دنبال آن هستند این است که ببینند کدام یک از نامزدها بهتر میتوانند مشکلات را بیان کرده و به ارائه راه حل بپردازند. اگر نامزدها پاسخ معتبری به مشکلات مردم ندهند، مناظرهها کارکرد خودشان را از دست خواهند داد.
بذرپاش با اشاره به اینکه مناظره باید نشان دهد که چه کسی آدرس غلط میدهد، تصریح کرد: مناظره اول عرصه تقابل دو نگاه بود؛ نگاه اول که میگفت همه چیز آرام است و در حوزههای مختلف کار شده است و نگاه دوم که میگفت این وضعیت در شأن ملت نبوده و باید تغییر کند، که البته مردم باید قضاوت کنند که کدام نگاه درست است.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: در مناظره اول برخی آدرسهای غلط روشن شد و مناظرههای آینده جذابتر خواهد بود چرا که نمایندگان آمادگی بیشتری پیدا کردهاند. مناظره باید نشان دهد که چرا برخی مسئولین آنقدر وضعشان خوب است و این سوال مردم بوده و سوال درستی است. مناظره باید نشان دهد که چه کسی دوست دارد کشور پیشرفت کند و چه کسی دوست ندارد و این در رفتار و کردار مشخص است.
وی در ادامه با بیان اینکه مناظره باید به ما نشان دهد که چرا برخی مشکلات ما حل نمیشود، افزود: امام (ره) به ما آموخت که مسئولین شأنی جز خدمت به مردم ندارند و هر مسئولی که ادعای انقلابی میکند باید خادم تر باشد.
بذرپاش با اشاره به اینکه نیمی از مناظره از مسائل اصلی مردم فاصله داشت، تصریح کرد: مردم به این نگاه میکنند که کدامیک از افرادی که در معرض انتخاب مردم قرار گرفتهاند پاسخ بهتری به مسائل و مشکلات آنها میدهند؛ اگر مردم احساس کنند که صحبتهای آنها با مشکلات مردم فاصله دارد، مردم چرا باید به آن کاندید رای بدهند؟
نماینده سابق مجلس بیان کرد: جریان طیف دولت یک کاندیدا هستند و از ابتدا هم گفته شد که جهانگیری پوششی است و من نتوانستم که هضم کنم این یعنی چه؟ آقای جهانگیری چون به آمار مسلط بود آمد اما جهانگیری بیش از توقع کمک کردن و گزارش دادن خودش را نشان داد و آقای روحانی هم از این ماجرا تعجب کرده بود که آیا تغییر رویهای داده شده؟ !
وی خاطرنشان کرد: جهانگیری بیش از پوشش دادن، ظاهر شده و نحوه رفتار جهانگیری پدیده بود و آقای روحانی احساس کرد که جا مانده است. ۲۰ روز تا روز رایگیری زمان داریم و ممکن است تیم اصلاح طلبان تصمیم دیگری بگیرند.
نماینده سابق مجلس گفت: کاندیدای زاپاس یک ژانر جدید است که باید برای بعدها هم انتظارش را داشته باشیم. احتمالا طیف اصلاحطلب این تصور را پیدا کرده که اگر روحانی دور بعدی انتخاب شود قدری به سمت اصولگرایان گرایش پیدا کند. اصلاحطلبان سرمایهگذاری بدی هم نکردند که احتمال دادند در این بیست روز نتیجههایی بگیرند.
بذرپاش تصریح کرد: در دولت هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد این میزان از آرای منفی را برای رئیس جمهور مستقر شاهد نبودیم و جریان اصلاح طلبان تدبیر به خرج داد که روحانی را کمک کند و آرایش انتخابات این نخواهد ماند.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دولت بعد از ۴ سال رویکرد تهاجمی پیش گرفته است، افزود: البته این مسئله از گذشته وجود داشت و این رویه در بسیاری از جاهای دنیا دیده میشد. کسی که در ۴ سال مسئول اجرایی بوده باید گزارش عملکرد بدهد.
وی با اشاره به اینکه آقای رئیس جمهور در دوربین نگاه میکند و میگوید وضع شما خوب است و با آمارها بازی میکند، تصریح کرد: در یک آمار اعلام کردند ۶۰ برابر دولت قبل شغل ایجاد کردند؟ آیا مردم احساس میکنند این تعداد شغل ایجاد شده است؟ رئیس جمهور محترم و معاونشان که پوششیاند بروند بازار و از مردم سوال کنند که آیا وضعشان چقدر تغییر کرده است؟
بذرپاش در پاسخ به علت عدم ثبت نام خود در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و گمانهزنیها درباره دیر رسیدن به ستاد انتخابات، گفت: کسی که میخواهد رئیس جمهور بشود بعید است دیر برسد؛ اساتید بهتر از ما بودند و تصمیم گرفتیم که شرکت نکنیم ولی از نیروهای انقلاب حمایت و به آنها کمک کنیم.
نماینده سابق مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مردم نسبت به اختلافات و دعوای بین مسئولین نقد دارند و آیا این مسئله در مناظره وجود داشت، افزود: بله، اما در مناظرهها این اتفاق صورت نگرفت و صحبتهایی که رفت و برگشت داشت تا حدی طبیعی بود.
وی با اشاره به زندگی مرفه برخی مسئولین خاطرنشان کرد: زندگی راحت داشتن امر بدی نیست اما مسئولین باید بین زندگی راحت و مسئولیت یکی را انتخاب کنند؛ مسئولین اگر میخواهند زندگی راحت داشته باشند باید از مسئولیت کنار بروند.
بذرپاش با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد فارغ التحصیلان ما بیکار هستند، گفت: جوانی به من مراجعه کرد که دکترای زلزله داشت و ۳ سال بیکار بود، در این شرایط وقتی یک اختلاس ۸ هزار میلیاردی اتفاق میافتد بدبینی به کل افراد و فرایند پیدا میشود. ما توانستیم ریگی را از آسمان پایین بیاوریم اما سالانه میزان بالایی از قاچاق از مبادی رسمی کشور وارد میشود.
نظر شما