انتقاد از بی‌توجهی به پدیده ریزگردها

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با بیان اینکه در زمینه ریزگردها سالیانی گذشته است که به این وضع وخیم و بحرانی امروز رسیده ایم، گفت: متأسفم که می بینم برادرانمان در دولت یازدهم در چند ماه اخیر کوشش هایی را آغاز کرده اند؛ چرا فرصت چهار سال گذشته را از دست داده ایم؟

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ سیدمصطفی آقامیرسلیم با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با گرامیداشت شهادت مرزبانان کشورمان گفت: در سال های اول انقلاب به عنوان فرمانده شهربانی جمهوری اسلامی ایران در خدمت آنها بودم.

وی در پاسخ به این پرسش که هزینه های تبلیغات انتخاباتی شما چقدر است و چگونه آن را تأمین می کنید؟ گفت: اصل هزینه ما را نظام جمهوری اسلامی با برنامه های خوب در صدا و سیما تأمین می کند اما برخی مقدماتی این برنامه ها را خودمان باید انجام دهیم.

آقامیرسلیم با بیان اینکه اصولاً در حزب مؤتلفه اسلامی، پشتیبان و تأمین کننده همه هزینه های نامزدهای انتخاباتی هستیم ادامه داد: این هزینه ها را اعضای حزب مؤتلفه اسلامی و طرفداران حزب تأمین می کنند.

وی افزود: از آنجایی که حزب تشکیلات قانونی است مشمول نظارت مراجع قانونی می شود. هیچگونه درآمدی که به پیمانکاران برگردد یا وابسته به امکانات دولتی یا عمومی باشد ندارد و از آنها استفاده نمی کند، صرفاً به پشتیبانی اعضا و طرفداران حزب مؤتلفه اسلامی وابسته است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مناسب با هر حالت و شرایطی باید برنامه ریزی برای رفع محرومیت انجام گیرد.

به نحوه رسیدگی به محرومان به ویژه در شرایط بحرانی آشنا هستم

سیدمصطفی آقامیرسلیم در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که برنامه شما برای حمایت بیشتر از محرومان چیست؟ گفت: اگر بخواهم جواب شخصی به این سؤال بدهم شایسته این برنامه نیست اما به عنوان شخصیت حقوقی باید عرض کنم که رسیدگی به محرومان از مسائل بسیار حساس و مهمی بوده است که امام راحل نسبت به آن اهتمام داشته اند.

وی ادامه داد: بر همین مبنا بود که به یاد دارم در سال 1359 وقتی جنگ تحمیلی آغاز شد با یک مشکل بزرگ مواجه شدیم که در آن شاهد محرومیت تعداد زیادی از هموطنانمان بودیم و آنها آوارگان و مهاجران جنگی بودند رسیدگی به آنها را وجهه همت خود قرار دادیم و دوستانی در این زمینه با اخلاص وارد صحنه شدند بنابراین به نحوه رسیدگی به محرومان به ویژه در شرایط بحرانی آشنا هستم.

آقامیرسلیم افزود: اما این نوع رسیدگی باید به شکل عام تری انجام شود محرومیت در کشور ما بستگی به شرایط منطقه ای و زمانی دارد.

وی اضافه کرد: در سال های گذشته استان های مختلف کشور که هر کدام به نوعی با محرومیت مواجه بودند که در زمان های مختلف تغییر می کرد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مثالی از خدمات شهید حاج عبدالله والی در منطقه محروم بشاگرد گفت: وی ابتدا به مسائل معیشتی آنها و سپس به مسائل فرهنگی آنان رسیدگی کرد سپس دست اندرکار ایجاد اشتغال برای آنها شد تا مستقل به زندگی خود رسیدگی کنند.

وی با بیان اینکه ما می خواهیم اینگونه به محرومان رسیدگی کنیم، افزود: شناخت وضعیت محرومان باید بطور خاص و طراحی و برنامه ریزی برای رفع ریشه ای آن محرومیت ها باشد.

آمادگی دارم که مردم را از حقوق و درآمدم مطلع کنم

آقامیرسلیم در پاسخ به این پرسش که آیا تعهد می دهید در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، خودتان و وزرایتان فهرست کامل دارایی هایتان را قبل و بعد از مسئولیت اعلام کنید؟ گفت: این تعهد نمی خواهد بلکه یک وظیفه قانونی است که باید انجام بگیرد و قطعاً هم خود من و هم وزرائی که انتخاب خواهم کرد موظف هستند این کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: اکنون هم پیش از مسئولیت آمادگی دارم که مردم را از حقوق و درآمدم مطلع کنم و می توانم آن را در اختیار مراجع قانونی قرار دهم.

آقامیرسلیم با اشاره به اینکه "آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است" گفت: ان شاء الله بعد از دوران خدمتم هم آن را به اطلاع مسئولان خواهم رساند تا معلوم شود آیا به طور بی رویه تغییری در آن پدید آمده است یا خیر.

وی افزود: حدس می زنم اگر همه همکارانم صداقت لازم را داشته باشند درآمد آنها کاهش پیدا خواهد کرد.

دولت برای خدمت کردن به مردم می آید نه ریاست و فخرفروشی و تکبر ورزیدن به آنها

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که سلامت و پاکدستی در دولت شما در اولویت چندم خواهد بود؟ گفت: اساساً برای ما برنامه های مختلفی که باید به اجرا گذاشته شود و ادعاهایی که مطرح می شود در سایه شایسته سالاری قرار می گیرد.

آقامیرسلیم افزود: این شایسته سالاری مبتنی بر دانش، تجربه و اخلاق حرفه ای است که شرط اصلی آن پاکدستی است.

وی تأکید کرد: تا این پاکدستی نباشد نمی توان به مسئولی یا وزیر یا رئیس جمهوری اعتماد کرد و بر مبنای این پاکدستی و اتکاء به شایسته سالاری می توان امیدوار بود که برنامه ها و طرح هایی را که او اعلام و مطرح می کند بتواند در جهت خدمت به مردم به نتیجه مطلوب برسد.

آقامیرسلیم با بیان اینکه پاکدستی و سلامتی از شرط های اصلی آغاز چنین خدمتی است گفت: اساساً کسانی که وارد دولت می شوند و می خواهند برای مردم خدمت کنند در زمینه فکری شان مال اندوزی و رسیدن به ثروت و امکانات قرار داشته باشد اگر چنین هدفی را دنبال کنند طبیعتاً انحراف نسبت به آرمان هایشان پدیدار خواهد شد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت برای خدمت کردن به مردم می آید نه ریاست و فخرفروشی و تکبر ورزیدن به آنها.

آقامیرسلیم تأکید کرد: دولت باید در قبال مردم فروتن باشد دولت اطلاعاتی را در اختیار دارد تا مردم متقاضی را آگاه و آشنا با مقررات کند اگر اشکالاتی از نظر صلاحیت وجود دارد و نمی توانیم مجوزی برای فردی صادر کنیم آن را در اختیار آنها قرار دهیم و سپس مردم هستند که دست اندرکار فعالیت ها می شوند.

وی افزود: بنابراین دولت از صدر تا ذیل و مجموعه بدنه دولت که شامل وزرا، معاونان آنها و مدیران کل و کارشناسان و کارمندان می شوند همگی باید با این نیت وارد صحنه شده باشند و الا کسانی که هم کارمند دولت هستند و هم در مقام وزارت هستند و هم برای خودشان کسب و کاری دارند غیر از فعالیت های دولتی، منافع و سمت هایی دارند اینها قهراً از مجموعه اطلاعاتی که موظفند به مردم برسانند برای خود و شاید برای نزدیکان خود هم استفاده خواهند کرد و چنین چیزی مجاز نیست.

وی ادامه داد: به یاد دارم در زمانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خدمت مردم بودم با این مشکل مواجه شدیم که بسیاری از مدیران ما ضمن اینکه صادر کننده مجوز بودند اما برای خود نیز فعالیت هایی که درآمدزا بود در نظر گرفته بودند.

آقامیرسلیم اضافه کرد: به آنها گفتم که مخیر هستند یا انتخاب کنید برای کسب درآمد برای خودتان و فعالیت های مشروع یا به عنوان کارمند دولت برای خدمت به مردم.

نامزد دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اگر کارمندان دولت، اطلاعات خود را برای راهنمایی مردم صرف کنند نه برای ویژه خواری و بدست آوردن مال، آنگاه خدمت آنها مقدس خواهد شد و کارمندان شریف ما باید به این لحاظ محترم شمرده شوند و از آنها تقدیر شود.

وی افزود: اگر گاهی مشاهده می شود که برخی از مسئولان دولتی و کارکنان راهی را غیر از این می روند باید به آنها تذکر داد و آنها را به راه اصلاح آورد.

میرسلیم گفت: در دستگاه قضایی هیچگونه ملاحظه سیاسی و وابستگی را برای رسیدگی به مفاسد مدنظر قرار ندهد.

 سید مصطفی میرسلیم در ادامه سخنانش در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به این سوال که چنانچه از مفاسد اقتصادی مطلع شوید به عنوان رئیس جمهور نخستین کاری که انجام می دهید و اگر این اتفاق در دایره نزدیکان شما یا دولت شما باشد برخوردتان چیست ؟ و قوه قضاییه از چه زمانی و چطور می تواند به این قضیه ورود کند، گفت: ریشه مفاسد و سر چشمه آنها از دستگاه قضایی است و از آنجاست که با رشوه ممکن است به دستگاه قضایی سرایت کند یا با زد و بند سیاسی به قوه مقننه سرایت کند بنابراین باید بسیار حساس بود نسبت به فعالیت هایی که در دستگاه اجرایی صورت می گیرد که آلوده به فساد نشود و الا با شبکه های فساد روبرور می شویم شبکه هایی که فعالیت های آنها مانند موریانه ارکان نظام ما را پوک خواهد کرد .

وی افزود: در این زمینه هم باید به پیشگیری  و هم به رسیدگی به موارد تخلف و فساد توجه کرد و در دستگاه اجرایی مسولان باید به گونه ای اقدام کنند که فساد نتواند شکل بگیرد از هشدارهای مردم بهترین استفاده را بکنند و هر جا علامتی به چشم خورد که نشانگر شروع یک فساد است بطور قاطع با آن برخورد کنند تا فساد نتواند شکل بگیرد واگر فسادی رخ داد باید بطور جدی به آن پرداخت

وی افزود: این موضوع در مورد خود من اگر موفق شدم به ارائه خدمت بعنوان رئیس جمهور و بستگان و نزدیکان صادق است تا همه افرادی که باید برای خدمت به مردم دست یاری به در دولت بدهند.

این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا در دولت شما رسانه ها و مطبوعات بدون نگرانی از متهم شدن به ضدیت با دولت یا سیاه نمایی می توانند از دولت شما انتقاد کنند؟گفت: قوام مردم سالاری دینی بویژه در این است که هردولتی که به سرکار می آید بر مبنای اکثریت که بدست می آورد از انتقادات منصفانه و سازنده اقلیت استفاده کند و من نه فقط اجازه خواهم داد که مطبوعات و رسانه ها انتقاد منصفانه بکنند بلکه آنهارا تشویق خواهم کرد تاکنون هم خود من با اغلب دولت هایی که همکاری کردم از هیچگونه دلسوزی و نقدی خودداری نکرده ام و همواره به صورت مکتوب و شفاهی نظرات صادقانه خودم را در خصوص رفع اشکالات و بهبود روش ها داده ام.

میرسلیم در پاسخ به این سؤال که دولت ها چنانچه در انجام امور محوله با سایر قوا اختلاف داشته باشند در خصوص شما واکنشتان چیست؟ تعامل می کنید و یا موضوع را بین مردم می کشید؟ افزود: ریشه اختلافات به نفسانیات برمی گردد اگر مسئولان و در رأس آنها رؤسای قوا توانسته باشند بر خود مسلط شوند دلیلی بر بروز اختلاف نمی ماند و چنانچه بر اختلافی هم برخورد کنیم به نظرم با تعامل بین قوا و حسن نیتی که وجود دارد در خدمت به نظام قابل حل و فصل خواهد بود و اگر هم استثنائاً توافقی حاصل نشد در قانون اساسی فصل الخطاب آمده و آن هم مقام معظم رهبری است.

در زمینه ریزگردها، چرا فرصت چهار سال گذشته را از دست داده ایم؟

این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال زیست محیطی درباره ریزگردهای استان های غرب و جنوب غرب نیز گفت: این پدیده که در کشور ما ظاهر شده است و گاهی از غرب کشور تا مرکز رسیده است در چند روز یا چند ماه اخیر حادث نشده است سالیانی گذشته است که به این وضع وخیم و بحرانی امروز رسیده ایم برای چاره جویی اساسی آن هم بدانیم سال ها باید زحمت کشید اما از همین امروز باید اقدامات را شروع کرد متأسفم که می بینم برادرانمان در دولت یازدهم در چند ماه اخیر کوشش هایی را آغاز کرده اند چرا فرصت چهار سال گذشته را از دست داده ایم ما برای مقابله با بیابانزایی که ریشه اصلی پدیدار شدن گرد و غبارهاست باید به نهالکاری بپردازیم اما این نکته را نیز باید توجه کرد که چرا بیابانزایی توسعه پیدا کرده است؟

آقا میرسلیم در ادامه سخنان خود افزود: برخی از علل آن به اقداماتی در داخل کشور برمی گردد که اشتباه بوده است از جمله برخی از سدهایی که زده شده کارشناسانه نبوده است و باید این سدها از مسیر بهره برداری خارج شود مگر برای جلوگیری از خطر سیل و تخریب. همچنین برخی از موارد نیز به خارج از کشور برمی گردد مثل سدی که بر روی رود هیرمند در افغانستان بسته شد و محروم شدن منطقه سیستان از آب این رود، موجب شد که این شهر که انبار غله بود به بیابانی لم یزرع بدل شود و ساکنان آنجا به نقاط دیگر مهاجرت کنند که این خسارت بزرگی هم به لحاظ اجتماعی، اقتصادی و امنیتی است، مشکل گرد و غبار ابعادی چندگانه دارد.

وی گفت: در غرب کشور نیز همین طور، اخیراً مطلع شدم در سرچشمه های فرات، ترکیه، قرار است سد بسازد که در این صورت به شدت بر بیابانزایی در مناطق پایین دست آن اثرگذار خواهد بود که اثر آن نیز در کشورمان به صورت گرد و غبار خواهد بود پس بنابراین به لحاظ سیاست خارجی مذاکرات جدی ای باید صورت بگیرد برای اینگونه مسائل که فقط خاص یک کشور نیست بلکه منطقه ای را به خطر می اندازد من ان شاء الله همت زیادی خواهم داشت برای چاره جویی آن هم به لحاظ فنی در زمینه اقداماتی که باید در کشور انجام دهیم و هم در زمینه های خارجی آن.

مشکل حمل و نقل ریلی با انداختن مسئولیت به گردن دولت یا شهرداری حل نمی شود

 وی با بیان اینکه از ملت ایران می‌خواهیم با درایت و شناخت دقیق، به «کاندیدای اصلح» رای دهند درباره حل مسائل زیست محیطی کلان شهرها افزود:کلان شهرهای ما هر کدام ظرفیت زیستی خاصی دارند که متاسفانه به این ظرفیت توجه نشده است.

وی با اشاره به اینکه جمعیت تعریف شده برای تهران 4 میلیون نفر بوده است که متاسفانه به 8 تا 12 میلیون نفر رسیده است اضافه کرد:در سالهای 68 تا 72 که مشاور رئیس جمهور بودم در جلسه ای به وزیر نفت گفتم که دود سیاه خودروها ناشی از عدم کیفیت سوخت است و باید به افزایش کیفیت محصولات نفتی و خودروها توجه ویژه‌ای داشته باشیم و به هر خودرویی اجازه تولید ندهیم.

وی باتاکید بر لزوم ارتقای استاندارد خودروهای داخلی گفت :خودروهای بی کیفیت سلامت  هوا و مردم را به خطر می اندازد و باید تدابیر ویژه ای برای حمل نقل عمومی و ریلی در کلان شهرها بکار بست .

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حل مشکل حمل و نقل ریلی با انداختن مسئولیت به گردن دولت یا شهرداری حل نمی شود و باید اهتمام ویژه ای به آن بشود گفت:زمانی به رئیس دولت اصلاحات تذکر دادم که شما با سخنرانی در خصوص معضل آلودگی هوا مردم را بر انگیختید در حالی که مشکل ما فنی است و حل آن ریشه علمی دارد.

وی همچنین درباره پاسخ به سوالی درباره پایبندی به قانون گفت :با تشخیص افراد نمی توان قانون را زیرپا گذاشت؛ قانون در هر صورتی باید رعایت شود و اگر اشکالی دارد باید درمراجع مربوطه حل شود.

میر سلیم با بیان اینکه هنوز همه آرمان‌های انقلاب محقق نشده و همه ارزش های ما نیز محترم شمرده نشده است گفت :انقلابی‌گری و انقلابی بودن به شعار و ادعا نیست ومن ادعا می‌کنم که انقلابی بوده‌ام و تا توان داشتم خود را برای حفظ ارزش‌های انقلاب هزینه کرده‌ام  و من مهندسی انقلابی بوده و هستم.

وی با تاکید بر اینکه ما آمده‌ایم و خواهیم آمد تا انشالله حقوق برجای مانده مردم را به آنها برگردانیم و اعتقاد داریم حق گرفتنی است اضافه کرد:مردم نباید دست از نظارت بردارند، بلکه هر جا مشکلی دیدند باید گزارش دهند و این شرط سلامت نظام است.

میر سلیم افزود: از ملت هوشمند ایران می‌خواهیم با درایت و بر مبنای شناخت دقیق از توانایی‌ها، به کاندیدای اصلح رای دهند.

وی گفت:من می‌آیم تا حقوقی که از ملت معطل مانده بگیرم و سهم مردم را ازسفره انقلاب به آنها برسانم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین درباره مقابله با آمریکا و بحث امنیتی کشور گفت:جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است تهدیدی برای هیچ کشوری نیست ولی برای تامین امنیت خودمان اقدامات لازم و متناسب را انجام میدهیم .

وی با اشاره به اینکه در مواجهه با خطر نیازمند تقویت بنیه دفاعی هستیم گفت : باید دیگران رامتقاعد کنیم به منع تجاوز کنیم .

میر سلیم با تاکید بر اینکه در درون نیازمند اقتدار هستیم گفت: در خارج از کشور نیز باید ازمنافع و حرمت ،شخصیت وحیثیت ایرانیان دفاع کنیم .

وی گفت : دولتی که صداقت را شعار خود و همت را پیش راه خود قرار داده است می تواند اعتماد مردم را جلب کند

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من به میدان نخواهم آمد برای حضور در صحنه و سهم خواهی بلکه می آیم تا حقوق ملت را پس بدهم.

سید مصطفی آقامیرسلیم در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: من به صحنه نخواهم آمد برای سهم خواهی، بلکه می آیم تا حقوقی که از ملت معطل مانده را، بگیرم و به آنها برسانم آنچه سهم آنهاست از حق اشتغال، مسکن، تأمین اجتماعی، خواهم آمد و به لطف مردم و کمک خدا این حقوق را بگیرم و به مردم بدهم چون معتقدم حق گرفتنی است و دولت ما بر مبنای این حقوق با سلامت و پاکدستی با استفاده از نیروهای شایسته که تجربه کافی دارند به مردم خدمت رسانی کنند.

وی در ادامه گفت: از خدا می خواهم که توفیق خدمت نصیب ما شود و از ملت هم می خواهم به شایسته ترین فرد با توجه به شناخت دقیق از سوابق و قابلیت نامزدها رأی بدهند تا شایسته ترین فرد ریاست جمهوری را برعهده بگیرد.

آقامیرسلیم در پایان صحبت هایش افزود: رمز توفیق ما توکل بر خداست و اگر خدا را به یاد داشته باشیم مطمئناً خدا در همه احوال پشتیبان ما خواهد بود

کد خبر 300651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.