بداهه نوازی ساز کمانچه باحضور اردشیر کامکار بررسی شد

کارگاه آموزشی بداهه نوازی ساز کمانچه شب گذشته باحضور اردشیر کامکار در ویژه برنامه دلنوازان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برنامه دلنوازان که هر ماه به همت دفتر تخصصی موسیقی اصفهان، وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری برگزار می شود، این بار به بررسی ساز کمانچه اختصاص داشت.
این کارگاه آموزشی باحضور اردشیر کامکار استاد پیشکسوت کمانچه نوازی ایران برگزار شد.
کامکار در این کارگاه بداهه نوازی را عاملی مهم در موسیقی ایرانی خواند و گفت: کمال نوازندگی در موسیقی ایرانی بداهه نوازی است چون پس از تمرینات تکنیکی در نهایت به بداهه نوازی می رسیم و در واقع پایان راه تمام تکنیک ها بداهه نوازی است.
اردشیر کامکار به پیشینه موسیقی ایران اشاره کرد و گفت: روزگاری موسیقی ایرانی سراسر آرامش بود اما امروز که زندگی ما شلوغ شده بداهه نوازی ما نیز دچار این شلوغی شده است.
وی افزود: قطعات موسیقی گذشته برای من بسیار جذاب بود و این از سادگی و جذابیت اساتید موسیقی حاصل می شد. بداهه نوازی از شخصیت افراد برمی آید، کسی که سریع صحبت می کند سریع نیز می نوازد.
استاد کمانچه و موسیقی نواحی ادامه داد: موسیقی نواحی ما بسیار غنی بوده و از شمال تا جنوب کشور دارای تنوعی بی نظیر است. امروز باید موسیقی تمام جهان را بیاموزیم و این در گرو شناخت صحیح موسیقی کشور خودمان است.


وی ادامه داد: برخی از ما می ترسیم شعر بگوییم چون فکر می کنیم حافظ و سعدی شعرهای بسیار خوبی گفته اند. هنرمندان امروز واژه های جدید خلق می کنند و ترسی برای بداهه نوازی وجود ندارد.
کامکار تاکید کرد: بداهه نوازی اصول و مقرراتی دارد که اگر آن را رعایت نکنیم به هجویات رسیده ایم. بداهه نوازی خلق ملودی در لحظه است.
وی به بداهه نوازی در گذشته اشاره کرد و گفت: در گذشته شرایط فرق داشت، اساتید موسیقی به رادیو می رفتند و اگر حس بداهه نوازی نداشتند نمی نواختند. زمانی که احساس خوبی داشتند با هم می نواختند و این را امروز می توان از جملات ملودی آنها حس کرد.
وی افزود: امروز دیگر نمی شود در اجرای زنده بدون فکر نوازندگی کرد، باید از قبل به آنچه می خواهی بنوازی فکر کنی. اگر استاد شهنار هم امروز بخواهد نوازندگی کند به بداهه خود فکر می کند.
استاد کمانچه ادامه داد: باید به موسیقی صحنه ای با دید صحیح نگاه کرد. ارتباط با مخاطب بسیار مهم است و نمی توان آنرا انکار کرد. در هند و کشورهای غربی این اتفاق می افتد. آنها با تماشاگر ارتباط خوبی برقرار می کنند.


برنامه دلنوازان با نوازندگی اساتید و جوانان نوازنده کمانچه ادامه پیدا کرد.
احسان حسینی، نوید مظاهری، بهنام قاضی، سهند اقدامیان، چکاد فشارکی، حمیدرضا آزاده فر، ذبیح الله وحید، مهرزاد اعظمی کیا، سیاوش ولی پور و قهرمان بهامیریان با هنرنمایی خود مردم را شیفته ساز کمانچه کردند.
در انتهای شب نیز استاد اردشیر کامکار، با پنچه های خود مردم را به وجد آورد./
12106/135/10
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanew
کد خبر 273512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.