به گزارش ایمنا، اصفهان از دیرباز تحت عنوان نصف جهان و شهر گنبدهای فیروزه ای با پدیده ای به نام جذب گردشگر مواجه بوده اما یکی از موضوعات اصلی برای گردشگران اسکان و وجود هتل کافی است که در صورت کمبود این مهم ضربه ای جبران ناپذیر به صنعت گردشگری این شهر وارد می شود به طوری که اگر تا دو سال اینده یعنی در سال 2017 میلادی مراکز اقامتی در خور و شان این شهر و دارای ستاره های معتر بین المللی نباشد به طور حتم این عنوان زیر سئوال می برد.
واقعیت این است که اصفهان با بیش از 2 هزار اثر تاریخی شناخته شده اما هنوز مراکز اقامتی مناسب دارای هتل های معتبر ندارد. نصف جهان فقط یک هتل پنج ستاره و 4 هتل چهار ستاره دارد که در مجموع دارای حدود 600 اتاق است.
استاندار اصفهان با اشاره به سه برابر شدن تعداد گردشگران خارجی طی دو سال گذشته می گوید: طی این دو سال با برنامهریزیها و اقداماتی که صورت گرفته تعداد تختهای هتلهای استان 40 درصد افزایش یافته است ولی همچنان نیازمند احداث و تجهیز هتل در اصفهان هستیم.
رسول زرگرپور می افزاید: تعداد تخت های اقامتی در این استان از 12 هزار و 500 به 16 هزار تخت، افزایش یافته که عده ای از فعالان صنعت گردشگری اصفهان این تعداد تخت را برای پنج سال آینده می دانند.
وی با اشاره به احداث 35 هتل دیگر در استان، ادامه می دهد: با بهره برداری از این هتل ها تعداد تخت های اقامتی در اصفهان به 22 هزار تخت افزایش می یابد و اما عده ای از فعالان گردشگری استان همچنان این تعداد تخت اقامتی برای استان اصفهان را ناکافی می دانند.
استان اصفهان دارای 90 هتل و 65 مهمانپذیر است که از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد. چنین آماری نشان می دهد وضعیت اقامتی هتل های اصفهان برای گردشگران از جمله توریست ها مناسب نمی باشد. یک سال اخیر مسئولان استانی با تصویب قوانین و ایجاد تسهیلات در صدد رفع مشکل برآمده اند، ولی به گفته کارشناسان این اقدامات کافی نیست، چرا که سال گذشته حدود 250 هزار گردشگر خارجی وارد اصفهان شدند. به طوری که ظرفیت هتل های 4 و 5 ستاره آن حدود 2 هزار تخت است.
به گفته شهردار اصفهان هتل ها و مهمانسراها درحد و شان این شهر نیستند، نهضتی در حوزه هتل سازی را درشهر اصفهان می طلبد.
مهدی جمالی نژاد به وضع هتل ها و مهمانسراها دراصفهان اشاره می کند و می افزاید:متاسفانه هتل ها و مهمانسراهای شهراصفهان درحد وشان این شهرنیستند.
شهرداراصفهان ضمن تاکید به رسیدگی به وضعیت اسفبار مهمانسراها ی شهراصفهان ادامه می دهد: وضعیت مهمانسرا اسفبار است که قطعا یک نهضتی در حوزه هتل سازی را درشهر اصفهان می طلبد کما اینکه هتل های وزین وبه نوعی باشرایط خاص و ویژه کم داریم.
وی تصریح می کند:نباید به گردشگر به چشم یک درآمد اقتصادی صرف نگاه کنیم باید به گردشگر به چشم یک سفیر فرهنگی که این سفیرمی تواند در کشور خود و کشورهای دیگر یک موج عظیمی را ایجاد کند و سیل عظیمی از گردشگران را به سمت کشورمان روانه کند نگاه کنیم.
رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان با تاکید بر اینکه اصفهان 12 هزار تخت دارد، می گوید: همچنین افزایش ظرفیت تخت به میزان 20 هزار تخت در اصفهان وجود دارد.
مهدی نریمانی با اشاره به اینکه اصفهان در آینده نیاز به هتل دارد، ادامه می دهد: اما ما در طول سال با کمبود اتاق برای پذیرش مسافران مواجه نیستیم و در حال حاضر 85 هتل و 65 مهمانپذیر فعال در اصفهان وجود دارد.
نریمانی با بیان اینکه هتلهای موجود در سطح شهر اصفهان با مشکل مواجه نبوده اند چرا که در ساختار گردشگری این امری طبیعی در سراسر دنیاست که گردشگری ایام پیک و غیر پیک دارد، می افزاید: مسؤولان باید از سرمایهگذاران موجود حمایت کنند و درصدد جذب سرمایهگذاران جدید برای توسعه مراکز اقامتی در اصفهان باشند.
با توجه به این که اصفهان در سال 2017 میلادی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام برگزیده می شود؛ توسعه و رونق صنعت گردشگری نصف جهان از لحاظ زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری از مباحث مهم و حائز اهمیت است که باید مورد توجه قرار گیرد تا صنعت توریسم در شهر گنبدهای فیروزه ای رونق گیرد و در دوران پسا تحریم الگوی گردشگری جهان اسلام باشد.
نصف جهان در سال 2017 میلادی، به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی می شود؛ با این انتخاب، پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی محور گردشگری دنیای اسلام خواهد بود که پیش بینی می شود جهانگردان زیادی را به خود جذب کند؛ لذا باید تکاپویی برای اسکان و احداث هتل هایی در شان این القاب صورت گیرد که آبروی اصفهان را بخرد.
کد خبر 211574
نظر شما