کاشت سنتی و مکانیزه نشاء برنج در شالیزارهای گیلان هر ساله از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و تا خرداد ادامه دارد؛ نشاءکاری یکی از مراحل کشت برنج است که در آن نشاء (جوانه برنج) که پیش از این در خزانه آماده شده توسط شالیکاران در زمین کشت میشود.
گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری، بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جز رقمهای کیفی و ارقام خزر، شیروردی، آنام، رش، گوهر و جمشید جو نیز جز رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود.
بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علیکاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود؛ بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعه سرا قرار دارد؛ برداشت برنج نیز از اوایل مردادماه آغاز میشود.
نظر شما