برداشت برنج در استان گیلان هر ساله از اوایل مرداد ماه آغاز و تا پایان شهریور ادامه مییابد. امسال پیش بینی میشود، شالیکاران گیلانی در ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهایشان بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج سفید تولید کنند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جز رقمهای کیفی و ارقام خزر، شیروردی، آنام، رش، گوهر و جمشید جو، جزو رقمهای پرمحصول است. که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است. که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین اراضی شالی استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعه سرا است.
نظر شما