به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی در حاشیه رویداد اکوسیستم پزشکی فردمحور اظهار کرد: منظور از پزشکی فردمحور این است که درمانها، داروها، اعمال جراحی به یک هدف معطوف شود، یک نوع درمان برای تمام افراد پاسخگو نیست، بنابراین بیمار از لحاظ ژنتیکی و عواملی ایجادکننده بیماری شناسایی شود.
وی افزود: پزشکی فردمحور، یک درمان هدفمند و پیشگیرانه است و به عنوان مثال، به جای درمان بیماران سکتههای قلبی، باید از ایجاد رسوبات درون رگهای قلب یا آترومهایی که منجر به سکته قلبی میشوند، جلوگیری کنیم، این شیوه پیشگیرانه از بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند و در کاهش هزینهها نقش دارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه پیشگیری از بیماریها از اهمیت فراوانی برخوردار است، تصریح کرد: به جای اینکه به مرحله سکته قلبی یا ابتلاء به سرطان برسیم و آسیب از بدن یا جانی را از دست دهیم، میتوان با پیشگیری از بیماریها از بسیاری از هزینهها جلوگیری کرد.
ظفرقندی گفت: پزشکی فردمحور، یک موضوع علمی است و از جامعه علمی کشور و دانشگاه علوم پزشکی تهران انتظار داریم در مرزهای علمی حرکت کنند، مرزهای علمی حوزه سلامت باید تعریف شوند و باید در این مرزها گام برداریم، موضوع پزشکی فردمحور از مسائل روز دنیا محسوب میشود.
وی درباره مأموریتهای دانشگاههای علومپزشکی در حوزه پزشکی فردمحور گفت: مأموریتها در حوزه پزشکی فردمحور تعریف شده است و باید در راستای این موضوع به دانشگاههای علوم پزشکی کمک کنیم.
وزیر بهداشت درباره پرداخت مطالبات شرکتهای دارویی اضافه کرد: اقدام بزرگی در زمینه پرداخت مطالبات شرکتهای دارویی در اواخر سال گذشته انجام شد، بسیاری از کارخانههای دارویی بهدلیل کمبود نقدینگی دچار رکود شده بودند و حدود ۵۵ درصد مطالبات شرکتهای دارویی پرداخت شد و چرخ دارویی کشور بهخوبی در حرکت است.
ظفرقندی افزود: وزارت بهداشت، منابعی را از صندوق «پیشرفت» تأمین کرده است و این منابع را تا یک ماه آینده به شرکتهای دارویی و داروخانهها اختصاص میدهیم و تأمین منابع از صندوق پیشرفت به چرخه دارویی و تجهیزات پزشکی کشور کمک بسیاری میکند.
نظر شما