شهرهای تاریخی نیازمند نقشه راه مشترک برای تعاملات پژوهشی و اجرایی هستند

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: نبود دستورالعمل مشخص در مجمع شهرهای تاریخی ایران موجب شده تا شهرها در اجرای پروژه‌های مشترک با چالش روبه‌رو شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی نیری امروز _دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین_ در وبینار مجمع شهرهای تاریخی ایران با تاکید بر لزوم تقویت جایگاه بین‌المللی شهرهای تاریخی کشور از طریق معرفی بهتر ظرفیت‌های این شهرها اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در کنار دیگر شهرهای کشور، ظرفیت‌هایی را که شهرهای تاریخی در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در عرصه بین‌الملل دارا هستند، بیش از پیش معرفی کنیم.

وی افزود: یکی از نکاتی که به نظر می‌رسد نیازمند توجه ویژه است، این است که خود مجمع شهرهای تاریخی ایران باوجود تمام تلاش‌ها و فعالیت‌های صورت‌گرفته، به یک دستورالعمل مشخص و منسجم نیاز دارد.

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تاکید کرد: این دستورالعمل می‌تواند شرح دقیقی از وظایف و مسئولیت‌های هر یک از بخش‌ها و اعضای مجمع ارائه دهد تا هر عضو بر اساس تعاریف و چارچوب مشخص‌شده، فعالیت‌های خود را ساماندهی و اجرا کند.

نیری با اشاره به اهمیت تدوین چنین سندی گفت: در حقیقت، اساسنامه یا بهتر بگوییم آئین‌نامه اجرایی مجمع شهرهای تاریخی ایران می‌تواند نقش راهبردی ایفا کند و به عنوان پیشرانی در حوزه اجرایی به ما کمک کند.

وی ادامه داد: این آئین‌نامه باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که اگر شهری یا گروهی از شهرها بخواهند در چارچوب مجمع، در حوزه‌های مختلف از جمله فعالیت‌های پژوهشی یا اجرایی، همکاری مشترک داشته باشند، بتوانند به‌خوبی مسیر فعالیت‌های مشترک خود را بشناسند و بر اساس قواعد مدون پیش بروند.

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: این الگو باید در بعد بین‌الملل نیز تعریف شود تا مشخص شود چگونه می‌توان تعاملات بین‌المللی شهرهای تاریخی را تقویت کرد و هم‌افزایی در این زمینه ایجاد کرد، در همین راستا، نقش استانداران و شهرداران نیز برجسته شد.

نیری گفت: استانداران می‌توانند در کنار شهرداران در این مسیر گام بردارند، از این رو پیشنهاد می‌شود مبنی بر اینکه موضوعاتی که میان شهرهای مختلف مشترک است و چنین موضوعاتی به وفور وجود دارد باید شناسایی و اولویت‌بندی شوند، اطمینان دارم که هر یک از حاضران در این عرصه می‌توانند فهرستی بلندبالا از این موضوعات ارائه دهند.

وی افزود: بسیاری از این موضوعات در حیطه اختیارات شهرداری‌ها قرار نمی‌گیرد یا اینکه اجرای آن‌ها مستلزم مصوبات نهادهای بالادستی همچون دولت یا مجلس شورای اسلامی است، از این‌رو این یک نکته اساسی است که باید مورد توجه و برنامه‌ریزی قرار گیرد.

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به ساختار جلسات مجمع تاکید کرد: درباره برگزاری جلسات، اگر از پیش مشخص باشد که این جلسات به‌صورت هفتگی، ماهانه یا با هر الگوی مشخص دیگری برگزار می‌شوند و اگر دستور جلسات از قبل اعلام شود، می‌توانیم با آمادگی بیشتری در خدمت اعضا باشیم و این مسئله می‌تواند نقش بسیار مؤثری در ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری‌ها داشته باشد.

نیری با اشاره به امکان مشارکت اعضای مختلف مجمع در تهیه و تدوین دستور جلسات گفت: اگر این امکان فراهم شود که هر یک از شهرهایی که موضوعی برای طرح دارند، بتوانند مباحث خود را در دستور جلسه بگنجانند و مشارکت فعالی در تنظیم آن داشته باشند، ما کاملاً از این فرآیند حمایت می‌کنیم؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی همچون معماری، شهرسازی و بافت‌های تاریخی، پیشنهادات متعددی از سوی شهرها ارائه شده است.

وی ادامه داد: برای نمونه، شهر اصفهان که عنوان شهر خلاق صنایع دستی را یدک می‌کشد و به عنوان شهر جهانی صنایع دستی نیز شناخته می‌شود، تجربیات ارزشمندی دارد که قابل بهره‌برداری است که بی‌تردید دیگر شهرها نیز موضوعات و پیشنهادات مشابهی دارند.

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: ما در وزارت میراث فرهنگی با افراد مختلف در این خصوص گفت‌وگو داشته‌ایم، اما بسیاری از این پیشنهادات نیازمند تصویب در سطح هیئت وزیران هستند.

نیری گفت: فراتر از مباحث جاری، پیشنهاد اصلی این است که تدوین یک دستورالعمل اجرایی جامع برای مجمع شهرهای تاریخی ایران با شرح وظایف مشخص برای هر بخش، تعیین نحوه همکاری شهرها با یکدیگر، توجه به مسائل نیازمند مصوبه در سطوح بالادستی نظیر مجلس و دولت و برنامه‌ریزی منظم برای جلسات با دستور جلسات مشخص و امکان مشارکت فعال اعضا در تدوین آن، می‌تواند به شکلی اساسی مسیر آینده مجمع را هموار سازد و به تحقق اهداف بلندمدت آن یاری رساند.

کد خبر 857687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.