۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
امشب کهکشان گرداب را رصد کنید

کهکشان گرداب بیست‌وپنجم فروردین حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، کهکشان گرداب طی هفته‌های آینده با قدر ۸.۴ در صورت فلکی سگان شکاری به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، این کهکشان دوشنبه _بیست‌وپنجم فروردین_ حدود نیمه‌شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصرهای بعدی هر روز جهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

این کهکشان از اصفهان از ساعت ۱۹:۳۲ تا ۰۴:۳۲ قابل رصد است، به‌طوری که ساعت ۱۹:۳۲ حدود ۳۸ درجه بالاتر از افق شمال شرقی شما واقع می‌شود، ساعت ۰۰:۴۷ نیز ۷۵ درجه بالاتر از افق شمالی شما قرار می‌گیرد و ساعت ۰۴:۳۲ نیز از دسترس خارج می‏‌شود؛ رصد کهکشان گرداب از زاویه ۴۷ درجه و ۱۱ دقیقه شمالی آسان‌تر است، این کهکشان در قدر ۸.۴ بسیار کم‌نور است، اما با چشم غیرمسلح قابل رصد نیست، اما می‌توان آن را با استفاده از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ مشاهده کرد.

ماه در اوج زمینی

ماه، دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی می‌کند؛ همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است، زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

سیارک اریس ۱۳۶۱۹۹ در اتصال خورشیدی

سیارک اریس ۱۳۶۱۹۹ دوشنبه، بیست‌وپنجم فروردین از نزدیکی خورشید در آسمان عبور خواهد کرد، این سیارک در نزدیک‌ترین فاصله در فاصله ۱۰ درجه‌ای از خورشید ظاهر می‏‌شود و در حالی که در تابش خیره‌کننده خورشید محو می‏‌شود و موجب‬ می‌‏شود برای چندین هفته کاملاً غیرقابل شود.

تقریباً در همان زمان، سیارک اریس ۱۳۶۱۹۹ در دورترین فاصله خود از زمین خواهد بود، به‌طوری که در فاصله ۹۶.۵۸ واحد نجومی از آن واقع می‏‌شود.

https://in-the-sky.org/news.php?id=20250413_08_101

https://in-the-sky.org/news.php?id=20250414_13_100

https://in-the-sky.org/news.php?id=20250414_17_100

کد خبر 857435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.