ایران و آمریکا به مبنای مذاکراتی نزدیک شدند / شنبه ۳۰ فروردین؛ دور دوم مذاکرات

وزیر امور خارجه درباره جزییات مذاکرات غیر مستقیم خود با فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا گفت:ما حدود ۲ ساعت و نیم گفت و گوهای غیرمستقیم را داشتیم و به عنوان جلسه اول سازنده بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط توضیحاتی ارائه کرد.

عراقچی گفت: ما حدود ۲ ساعت و نیم گفت‌وگوهای غیرمستقیم داشتیم؛ به همت و زحمت آقای البوسعیدی، وزیر خارجه عمان که بین دو هیات‌ها در حال رفت‌وآمد مرتب بودند. فکر می‌کنم حدود چهار بار این رفت‌وآمد انجام شد و دیدگاه‌های طرفین به یکدیگر منتقل شد.

او گفت: به نظر من، به‌عنوان جلسه اول، جلسه سازنده‌ای بود که در یک محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. هیچ زبان غیرمناسب به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خود را به پیشبرد این گفت‌وگوها تا رسیدن به یک توافقی که مطلوب دوطرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.

وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به این موضوع که اعلام شده در پایان گفت‌وگوها، دقایقی تیم‌های ایران و آمریکا با حضور وزیر خارجه عمان با یکدیگر گفت‌وگو کردند، گفت: یک امر معمولی بود و چیز فوق العاده‌ای نبود.

وی افزود: هنگام خروج از محل گفت‌وگوها دو هیئت با هم برخورد داشتند و چند دقیقه با یکدیگر گفت‌وگو کردند و این امر پذیرفته شده‌ای است.

عراقچی ادامه داد: ما در برخورد با دیپلمات‌های آمریکایی، نزاکت دیپلماتیک را رعایت می‌کنیم و این گفت‌وگو نیز در حد سلام و علیک بود.

وزیر خارجه ایران همچنین خاطرنشان کرد: هفته آینده دور بعدی مذاکرات برگزار خواهد شد و احتمالاً شنبه خواهد بود تا در این جلسه وارد چهارچوب کلی که یک توافق می‌تواند داشته باشد، بشویم.

عراقچی افزود: هیچیک از طرفین خواهان مذاکره بی‌حاصل و گفتگوهای فرسایشی نیستند.

وی با بیان اینکه «پیشبرد این مذاکرات کار آسانی نخواهد بود و احتیاج به اراده دو طرف دارد»، گفت: ما از اراده لازم برای رسیدن به یک توافق از موضع برابر برخورداریم و تلاشمان را در این ارتباط انجام می‌دهیم.

عراقچی ادامه داد: تا دور بعدی مذاکرات، مذاکرات انجام شده را ارزیابی می‌کنیم، روی مباحث فکر می‌کنیم و مشورت می‌کنیم.

وزیر خارجه گفت: مذاکرات ایران و آمریکا هفته آینده در همین سطح برگزار خواهد شد. احتمالاً محل مذاکرات جای دیگری خواهد بود. میزبان عمان خواهد بود ولی ممکن است در جای دیگری باشد.

Rewind 10 Seconds
00:00
00:00
00:00
Settings
Fullscreen
 
کد خبر 857040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.