مصرف برق مراکز داده تا سال ۲۰۳۰ بیش از دو برابر خواهد شد

بر اساس گزارشی از آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، مصرف برق مراکز داده تا سال ۲۰۳۰ بیش از دو برابر خواهد شد و هوش مصنوعی (AI) عامل اصلی این رشد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرد، پیش‌بینی کرد که مصرف برق مراکز داده تا سال ۲۰۳۰ به ۹۴۵ تراوات ساعت (TWh) خواهد رسید که این مقدار معادل مصرف سالانه برق کشور ژاپن است که برای مقایسه، مراکز داده در سال ۲۰۲۴ حدود ۴۱۵ تراوات ساعت برق مصرف کردند که این مقدار حدود ۱.۵ درصد از کل مصرف برق جهان را تشکیل می‌داد.

هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف برق شناخته شده است که بر اساس این گزارش، سرورهای مورد استفاده برای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۴ درصد از تقاضای برق سرورها و ۱۵ درصد از کل مصرف انرژی مراکز داده را به خود اختصاص دادند و با این حال، الکس دو وریس، پژوهشگر دانشگاه آمستردام و بنیان‌گذار Digiconomist، معتقد است که این اعداد کمتر از واقعیت هستند و گزارش IEA در مورد هوش مصنوعی ابهاماتی دارد، چه اعداد دقیق باشند و چه نباشند، باید به این موضوع توجه داشت که مراکز داده در حال حاضر چند درصد از کل مصرف برق جهان را تشکیل می‌دهند و این مقدار در آینده بیشتر خواهد شد.

گزارش IEA نشان می‌دهد که ایالات متحده، اروپا و چین در حال حاضر مسئول ۸۵ درصد از مصرف برق مراکز داده هستند، پیش‌بینی می‌شود که اقتصادهای در حال توسعه تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵ درصد از رشد مصرف برق مراکز داده را تشکیل دهند، در حالی که اقتصادهای پیشرفته بیش از ۲۰ درصد از این رشد را به خود اختصاص خواهند داد.

رشد سریع فناوری‌های هوش مصنوعی و افزایش تقاضا برای خدمات دیجیتال، از جمله ابرمحاسبات و ذخیره‌سازی داده‌ها، از دلایل اصلی این افزایش مصرف برق است که دولت‌ها، شرکت‌ها و جوامع محلی باید برای برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و استقرار هوش مصنوعی آماده شوند تا بتوانند این رشد انرژی را مدیریت کنند.

در حالی که فناوری‌های جدید می‌توانند به کاهش مصرف انرژی کمک کنند، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود کارایی انرژی در مراکز داده ضروری است.

کد خبر 856891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.