به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی با اشاره به اهمیت همکاریهای بینسازمانی در نظام سلامت اظهار کرد: حفظ و ارتقای جایگاه نظام سلامت مستلزم تعامل مؤثر میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام پرستاری و سایر نهادهای مرتبط است.
وی به پویش «نه به تصادف!» اشاره کرد و افزود: تمام ارکان دولت در این پویش مشارکت دارند و فاز نخست آن که جنبه آگاهیبخشی و فرهنگسازی داشت، به پایان رسیده و اکنون اصلاح ساختارها، زیرساختهای جادهای و تقویت نظارتها در دستور کار قرار گرفته است، در همین راستا، رئیسجمهور دستورات مشخصی صادر کردهاند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند، تصریح کرد: برای کاهش این آمار، راهکارهایی از جمله توسعه ناوگان حملونقل عمومی و ریلی وجود دارد، اما استفاده از انرژیهای خورشیدی و پاک، سادهترین و در دسترسترین گزینه است، از اواخر سال گذشته تاکنون، جلسات منظمی در سطوح عالی دولت با محوریت این موضوع برگزار شده و رئیس جمهور بهصورت شخصی این روند را پیگیری میکند.
وی بر اهمیت آموزش سواد سلامت و توجه به عوامل مؤثر بر سلامت جسمی و روانی تأکید کرد و گفت: مسائل حوزه سلامت باید پیش از مرحله درمان مورد توجه قرار گیرند، در دهههای گذشته نیز سازمان نظام پزشکی اقدام به تهیه بروشورهای آموزشی برای ارتقای آگاهی مردم کرده است.
ظفرقندی با اشاره به انجام ۱۱۵ عمل پیوند قلب، کبد و کلیه در ایام نوروز افزود: در این ایام، ۱۳۷ هزار عمل جراحی اورژانسی و غیراورژانسی نیز در سراسر کشور انجام شد که نشاندهنده تلاشهای شبانهروزی جامعه سلامت است.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از پزشکان رزیدنت و طرحی عنوان کرد: در جلسات شورای معاونین وزارت بهداشت، مسائل مرتبط با این گروهها بهطور جدی بررسی میشود و در تلاش هستیم با اجرای راهکارهایی مشخص، شرایط دوره رزیدنتی را تسهیل کنیم.
وزیر بهداشت افزود: یکی از نیازهای مهم جامعه سلامت، حفظ شأن و کرامت این قشر است، باید عواملی که موجب تضعیف جایگاه و احترام کادر سلامت میشوند، حذف شوند، چراکه بدون ایجاد اعتماد و احترام، نمیتوان جلوی مهاجرت نیروهای انسانی این حوزه را گرفت.
وی تصادفات و آلودگی هوا را از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم دانست و تصریح کرد: ضرورت توجه بیشتر به مسائلی همچون تغذیه سالم، استفاده از نان کامل و ارتقای سلامت روان مورد تاکید است.
نظر شما