اتحادیه جهانی مخابرات باز هم به نفع ایران رأی داد

​اتحادیه جهانی مخابرات در جلسه اخیر خود با رد نامه آمریکا، اعلام کرد استارلینک باید از مصوبه این اتحادیه در مورد احترام به حقوق سرزمینی ایران تبعیت کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) پاسخ آمریکا درباره عملکرد استارلینک را در ایران رد کرد، در جلسه اخیر کمسیون مقررات رادیویی (بیست‌وهفتم اسفند تا یکم فروردین) این در حالی است که ایران از سال ۱۴۰۰ خواستار شده بود احترام به قوانین خود در مورد ارائه اینترنت ماهواره‌ای رعایت شود و ITU مسئولیت شناسایی و غیرفعال‌کردن دستگاه‌های غیرمجاز استارلینک در خاک ایران را به این شرکت محول کرده بود.

جزئیات این پرونده به شرح زیر است:

  • درخواست ایران: ایران می‌خواهد اپراتورها به دریافت مجوز برای فعالیت در ایران ملزم شوند و ترمینال‌های غیرمجاز غیرفعال شوند.
  • پاسخ آمریکا: آمریکا پذیرفت که خدمات بدون مجوز ارائه نشود، اما مسئولیت پیدا کردن دستگاه‌های قاچاق را انکار کرد و استدلال کرد که اجرای قوانین گمرکی ایران خارج از حوزه ITU است.
  • ردITU : ITU اعلام کرد درخواست ایران مربوط به غیرفعال‌کردن دستگاه‌های غیرمجاز است، نه مسائل مرزی، همچنین ملزم کرد نروژ (کشور ثبت‌کننده استارلینک) سریع برای شناسایی و غیرفعال‌کردن دستگاه‌های غیرمجاز اقدام کند.
  • سابقه جهانی: کشورهایی همچون هند، پاکستان و ویتنام نیز موثق کرده‌اند که استارلینک باید پیش از فعالیت، مجوز از دولت‌هایشان دریافت کند.
  • تصمیم جدیدITU : ITU تصمیم گرفت صفحه وب عمومی ایجاد کند تا مصوبات مربوط به استارلینک را به‌صورت شفاف منتشر کند و سایر کشورها مطلع شوند.

این توافق نشان می‌دهد ITU بر رعایت قوانین ملی کشورها در فضای ماهواره‌ای تأکید دارد و تعارض نظر آمریکا با الزامات بین‌المللی در این زمینه آشکار شده است.

کد خبر 856092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حی علی خیرالعمل IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
    0 0
    باسلام و احترام : مجلس محترم شورای اسلامی ، این اینترنتی که شبکه های تلویزیونی جهان را نشان می دهد یک اشتباه بزرگ است چون مردم دنیا فقط به دنبال کارهای بیهوده و بی بندوباری هستند خداخیرتان بدهد آن را قطع کنید بجای آن به کارشناسان علمی که توانایی مالی ضعیفی دارند، اینترنت رایگان بدهید همانطورکه همه می دانیم در وب سایت وزارت ارتباطات بخشی فعال شود که آن هایی شامل این طرح هستند ثبت نام کنند تا اینترنت رایگان دریافت کنند. ومن الله توفیق *.