به گزارش خبرگزاری ایمنا، یک سخنگوی اتحادیه اروپا از مذاکره میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا که قرار است روز شنبه در عمان و به صورت غیرمستقیم برگزار شود، استقبال کرد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز سهشنبه و در سفر به الجزایر، با اشاره به تحولات اخیر و آمادگی ایران برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا، تاکید کرد که مذاکرات آتی در مسقط فرصت جدیدی به دیپلماسی و آزمونی برای سنجش جدیت آمریکاست که سابقه طولانی بدعهدی و یکجانبهگرایی در کارنامه خود دارد.
سخنگوی اتحادیه اروپا درباره موضع بروکسل نسبت به مذاکره آتی تهران-واشنگتن در مسقط اظهار کرد: ما اعلام گفتوگوها میان ایران و ایالات متحده را مورد توجه قرار دادهایم. هر تحولی که فرصتهای یک نتیجه دیپلماتیک را افزایش دهد، حرکت در مسیر درست است و ما از آن استقبال میکنیم.
وی افزود: ما بر تعهد خود برای رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک که تنها راه پایدار برای رسیدگی به برنامه هستهای ایران است، تاکید میکنیم. این موضوع بهتازگی توسط نماینده عالی اتحادیه اروپا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تاکید قرار گرفت.
سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: ما همچنین بر اهمیت یک رویکرد چندجانبه تاکید میکنیم.
سخنگوی اتحادیه اروپا در پایان خبر داد: ما کانالهای ارتباطی مستقیم با ایران را حفظ میکنیم.
این اظهارنظر در حالی است که مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران روز سهشنبه و در سفر به وین، برای نخستینبار با مسئولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و رایزنی کرد.
در دیدار تختروانچی و اولاف اسکوگ معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره طیفی از موضوعات مورد مورد اهتمام مشترک از جمله بحثهای مرتبط با آخرین وضعیت موضوع هستهای، رفع تحریمها و چشمانداز مذاکرات گفتوگو و تبادلنظر شد، همچنین مقرر شد گفتوگوها بین دو طرف در سطوح مختلف تداوم داشته باشد.
نشست هیئتهای کارشناسی ایران، روسیه و چین روز سهشنبه در مسکو برگزار شد و طبق روایت کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران، طرفها ضمن به اشتراک گذاشتن دیدگاه و پیشنهادهای خود درباره مسیر پیشرو و تحولات مرتبط با موضوع هستهای، رفع تحریم و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بر تعهد خود به استمرار هماهنگیهای نزدیک سهجانبه تأکید کردند.
نظر شما