چین از شرکای راهبردی ایران در پروژه‌های گردشگری است

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به حمایت یونسکو از پروژه‌های میراث مشترک آسیایی، بر ضرورت سرمایه‌گذاری‌های مشترک فرهنگی با رویکرد غیرغربی تأکید کرد و گفت: چین، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی از شرکای بالقوه ما در پروژه‌های فرهنگی و گردشگری هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث‌آریا، سید رضا صالحی‌امیری در گفت‌وگو با شبکه فونیکس چین، با تأکید بر قدمت تعاملات ایران و چین، جاده ابریشم را نماد پیوندهای تمدنی، فرهنگی و اقتصادی ملت‌های کهن آسیا دانست و اظهار کرد: ایران و چین به‌عنوان دو تمدن تأثیرگذار جهانی، از دوران باستان تاکنون نقش محوری در تبادل فرهنگی شرق و غرب ایفا کرده‌اند. این تعاملات تاریخی، امروز در قالب توافق‌نامه‌های راهبردی همچون برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله، چشم‌اندازی نوین یافته‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم دیپلماسی فرهنگی تهران و پکن افزود: نسل جدید همکاری‌ها در حوزه‌هایی همچون آموزش زبان، تولیدات رسانه‌ای مشترک، نمایشگاه‌های فرهنگی، تبادل هنرمندان و بازسازی اماکن تاریخی می‌تواند به زمینه‌ای برای تعمیق شناخت متقابل میان ملت‌ها تبدیل شود.

وزیر میراث فرهنگی به پیوستن شهر سمنان به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس «اتحاد بین‌المللی شهرهای گردشگری مسیر جاده ابریشم» در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و آن را نمونه‌ای از بازتعریف جایگاه تاریخی ایران در نقشه نوین همکاری‌های فرهنگی آسیایی دانست.

راهکارهای توسعه گردشگری ایران و چین

وی از روند فزاینده همکاری‌های فرامرزی ایران با کشورهای آسیای مرکزی و چین در احیای میراث جاده ابریشم سخن گفت و خاطرنشان کرد: توسعه مسیرهای گردشگری مشترک، مشارکت در ساخت زیرساخت‌های اقامتی و حمل‌ونقل و جذب گردشگران بین‌المللی به‌ویژه از چین، در دستور کار دو کشور قرار دارد.

صالحی‌امیری با اشاره به حمایت یونسکو از پروژه‌های میراث مشترک آسیایی، بر ضرورت سرمایه‌گذاری‌های مشترک فرهنگی با رویکرد غیرغربی تأکید کرد و گفت: چین، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی از شرکای بالقوه ما در پروژه‌های فرهنگی و گردشگری هستند.

وزیر میراث فرهنگی توسعه گردشگری دیجیتال، استفاده از فناوری واقعیت مجازی و تورهای برخط را ابزاری هوشمندانه برای گسترش تجربه گردشگری بدون نیاز به زیرساخت‌های پرهزینه توصیف کرد و خواستار ارتقای همکاری در این زمینه شد.

صالحی‌امیری با اشاره به ظرفیت‌های رسانه‌ای موجود، از برنامه‌های آتی برای همکاری با شبکه سی‌سی‌تی‌وی (CCTV) در زمینه تولید محتوای تبلیغاتی مشترک خبر داد و گفت: حضور گروه‌های مستندساز چینی در ایران، انتشار محتوای گردشگری ایران در رسانه‌های چینی و به‌روزرسانی پلتفرم «ویزیت‌ایران» به زبان چینی، بخشی از راهبرد رسانه‌ای ما برای معرفی ایران در شرق آسیاست.

وی بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی نمایندگی‌های ایران در چین، استفاده از چهره‌های تأثیرگذار چینی در بازاریابی فرهنگی و مشارکت در صندوق‌های فرهنگی آسیایی را از محورهای مهم گسترش تعاملات آینده برشمرد و تأکید کرد: جاده ابریشم جدید نه‌تنها مسیر تجارت و اقتصاد، بلکه راهی برای گفت‌وگوی تمدن‌ها و احیای هویت فرهنگی مشترک ملت‌های کهن است.

کد خبر 855995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
    0 0
    احتمالا فردا مدیریت تخت جمشید می سپارید به چینی ها. شما اگر به فکر گردشگری این مملکت بودید دور چینی ها و روسها نمی گشتید. چه خاکی بر سر این مملکت اومده که کشوری که خودش میراث دار تمدن و فرهنگ جهانی است حالا دست به دامان کشورهایی شده در قبال تاریخ ما ذره ای بیش نیستند.