مسیر پر فرازونشیب فوتبال پایه ایران در سال گذشته/ آینده‌ای که در آکادمی‌ها ساخته می‌شود

اگرچه فوتبال پایه کشورمان در سال گذشته فرازونشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشت، اما ضعف‌های زیرساختی همچنان گریبانگیر آکادمی‌ها است؛ مربیان پایه نیز با وجود اینکه تلاش بسیاری برای معرفی استعدادهای جدید به فوتبال کشورمان دارند همچنان نتوانسته‌اند توجه تیم‌های بزرگسال را به خود جلب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فوتبال پایه ایران در سال گذشته آنچنان که باید و شاید نتوانست مسیر موفقی را طی کند؛ از یک سو تکلیف نیمکت تیم ملی امید ایران مشخص نبود و از سوی دیگر تیم ملی جوانان از صعود به جام‌جهانی باز ماند، اما تیم ملی نوجوانان شرایط مطلوب‌تری را تجربه کرد و در حال حاضر نیز در جام ملت‌های آسیا به مصاف رقبای خود می‌رود.

آنچه که توجه اهالی فوتبال را در سال گذشته به خود جلب کرد حضور بازیکنان جوان در تیم‌های مطرحی همچون سپاهان، پرسپولیس، استقلال و ذوب‌آهن بود، اتفاقی که منجر شد امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی نیز توجه بیشتری به فوتبال پایه داشته باشد و از طریق دعوت کردن جوانان به اردوی تیم ملی زمینه را برای تغییر نسل فوتبال ایران فراهم کند.

اگرچه فوتبال پایه کشورمان در سال گذشته فرازونشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشت، اما ضعف‌های زیرساختی همچنان گریبانگیر آکادمی‌ها است؛ مربیان پایه نیز با وجود اینکه تلاش بسیاری برای معرفی استعدادهای جدید به فوتبال کشورمان دارند همچنان نتوانسته‌اند توجه تیم‌های بزرگسال را به خود جلب کنند.

استعدادهای خوبی در فوتبال ایران حضور دارند

حمید زراعتی، مدیر آکادمی سپاهان درباره وضعیت فوتبال پایه ایران در سال ۱۴۰۳ به خبرنگار ایمنا می‌گوید: فوتبال پایه ایران در عرصه ملی سال چندان خوبی را پشت سر نگذاشت، چراکه تیم ملی جوانان در مسابقات بین‌المللی موفق به کسب نتایج مطلوب نشد، البته تیم ملی نوجوانان همچنان شانس صعود به جام‌جهانی را دارد و تمام اهالی فوتبال علاقه‌مند هستند که چنین اتفاقی برای فوتبال کشورمان رقم بخورد؛ وضعیت نیمکت تیم امید همچنان مشخص نیست و به همین دلیل شرایط تیم‌های پایه در سال ۱۴۰۳ چندان مطلوب نبود.

وی درباره بعضی از دلایلی ناکامی تیم‌های پایه در سال گذشته می‌افزاید: استعدادهای بسیار خوبی در فوتبال پایه ایران چه در بخش بازیکن و چه در بخش مربیان وجود دارد و به همین دلیل می‌توانستیم با شرایط بهتری در مسابقات بین‌المللی حاضر شویم، اما به دلایل مختلفی چنین اتفاقی رخ نداد و آنچه که مدنظر اهالی فوتبال بود اتفاق نیفتاد.

آکادمی سپاهان سال موفقیت آمیزی را طی کرد

زراعتی تصریح می‌کند: در سال ۱۴۰۳ آنچنان که باید و شاید به فوتبال پایه رسیدگی نشد، چراکه از یک سو لیگ‌های پایه کمتر مورد توجه قرار گرفتند و از سوی دیگر مربیان و بازیکنان با دقت عمل ویژه‌ای انتخاب نشدند، به همین دلیل تیم ملی جوانان با وجود پتانسیل بالا در تورنمنت‌های بین‌المللی خود با چالش روبه‌رو شد.

وی درباره وضعیت آکادمی سپاهان در سال ۱۴۰۳ ادامه می‌دهد: آکادمی سپاهان سال موفقیت آمیزی را طی کرد؛ بدون تردید یکی از بزرگترین آکادمی‌های کشور هستیم، چراکه نزدیک به ۱۸ تیم را راهی مسابقات می‌کنیم؛ مدراس و پایگاه‌های مختلفی را در سطح کشور داریم که به عنوان بازوان قدرتمند باشگاه در زمینه استعدادیابی به سپاهان کمک می‌کنند.

مسیر پر فرازونشیب فوتبال پایه ایران در سال گذشته/ آینده‌ای که در آکادمی‌ها ساخته می‌شود

در سال جدید باید تعامل در فوتبال پایه وجود داشته باشد

مدیر آکادمی سپاهان خاطرنشان می‌کند: فلسفه باشگاه سپاهان پرورش بازیکنان مستعد در تیم‌های پایه و تزریق آن‌ها به رده بزرگسالان است.

وی با اشاره به تلاش باشگاه‌ها و فدراسیون برای موفقیت فوتبال پایه در سال ۱۴۰۴ یادآور می‌شود: تعامل بهترین عاملی است که می‌تواند سطح فوتبال پایه کشورمان را رشد و ارتقا دهد؛ تعامل و همدلی باشگاه‌ها و فدراسیون موفقیت فوتبال پایه را به همراه دارد؛ گاهی پیش می‌آید که اردوی تیم ملی برگزار می‌شود، اما باشگاه‌ها در کوران مسابقات هستند؛ بر این باور هستم که زمان سیاست‌گذاری مناسب و اتحاد فرا رسیده است و از طریق تعامل سازنده می‌توان فوتبال پایه را رشد داد.

فلسفه باشگاه ما رشد و پرورش بازیکن است

مدیر آکادمی سپاهان تاکید می‌کند: افراد متخصص و با کیفیت بسیاری در باشگاه‌ها و فدراسیون حضور دارند که در کنار یکدیگر می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند و آینده فوتبال ایران را بیمه کنند.

وی اضافه می‌کند: سپاهان در سال ۱۴۰۳ تعداد بسیاری از بازیکنان پایه خود را به تیم بزرگسالان تزریق کرد و هفت مهره را نیز در اختیار سایر تیم‌های لیگ برتری قرار داد، فلسفه باشگاه ما رشد و پرورش بازیکن است و در کنار این تفکر به رشد و پرورش مربیان نیز توجه و علاقه داریم؛ تلاش می‌کنیم از طریق برگزاری دوره‌های هم‌افزایی و علمی در سطح‌ها مختلف از مربیان بومی و پایه استفاده کنیم.

مسیر پر فرازونشیب فوتبال پایه ایران در سال گذشته/ آینده‌ای که در آکادمی‌ها ساخته می‌شود

فوتبال پایه ایران در سال ۱۴۰۳ شرایط مطلوبی نداشت

نواب شوقی، مدیر آکادمی تیم فوتبال ذوب‌آهن درباره وضعیت فوتبال پایه در سال ۱۴۰۳ به خبرنگار ایمنا می‌گوید: فوتبال پایه ایران در سال ۱۴۰۳ شرایط مطلوبی را تجربه نکرد، چراکه باشگاه‌ها هر سال هزینه‌های متعددی را برای شرکت در مسابقات در نظر می‌گیرند، اما این رقابت‌ها به دلیل نظارت ضعیف خروجی مطلوبی ندارد؛ هرچند تمام تورنمنت‌ها کیفیت بالایی دارند و برای برگزاری مسابقات نیز تلاش بسیاری می‌شود؛ بیشتر بازیکنان ملی‌پوش از تهران انتخاب می‌شوند و انتخاب کادرفنی نیز بر همین اساس است.

وی می‌افزاید: در باشگاه‌هایی همچون ذوب‌آهن، ملوان، سپاهان و فولاد برای معرفی بازیکنان پایه به فوتبال ایران تلاش می‌شود و ما نیز تمرکز خود را روی بازیکن‌سازی گذاشته‌ایم و در واقع به کسب نتیجه چندان فکر نمی‌کنیم؛ چراکه سال‌ها در تورنمنت‌های مختلف موفق به کسب عنوان قهرمانی شدیم، اما رسیدن به این عنوان تأثیری روی دیده شدن بازیکنان نداشت.

بازیکن‌سازی آینده فوتبال ذوب‌آهن را تأمین خواهد کرد

مدیر آکادمی باشگاه ذوب‌آهن درباره تأثیر سرمایه گذاری روی بازیکنان پایه تصریح می‌کند: بازیکن‌سازی علاوه بر اینکه می‌تواند منبع درآمدی برای باشگاه باشد، آینده فوتبال ذوب‌آهن را نیز تأمین خواهد کرد؛ در سال جاری برنامه بلند مدت خود را ادامه خواهیم داد و قصد داریم بازیکنان بیشتری را به تیم بزرگسالان معرفی کنیم، هر سال نظم بهتری پیدا می‌کنیم و در سال جاری نیز همین شیوه را در پیش خواهیم گرفت.

وی ادامه می‌دهد: بر این باور هستم که در سال جاری باید زیرساخت‌های مناسبی برای فوتبال پایه ایران در نظر گرفته شود؛ در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل فوتبال ایران نداشتن زیرساخت‌های کافی است؛ ورزشگاه‌های مناسب، زمین چمن با کیفیت و امکانات سخت‌افزاری از جمله مواردی هستند که باید سطح کیفی آن‌ها در فوتبال پایه ارتقا پیدا کند.

مسیر پر فرازونشیب فوتبال پایه ایران در سال گذشته/ آینده‌ای که در آکادمی‌ها ساخته می‌شود

اعتماد به بازیکنان جوان بهترین اتفاق سال گذشته بود

شوقی اضافه می‌کند: در حال حاضر تیم‌های ملی پایه نیز با مشکل روبه‌رو هستند و بدون تردید بدون زیرساخت نمی‌توان به اهداف بلند دست پیدا کرد؛ از نظر من وظیفه اصلی مسئولان فدراسیون در سال جاری تقویت زیرساخت‌های فوتبال پایه است.

وی تاکید می‌کند: دعوت بازیکنان جوان به اردوی تیم ملی بزرگسالان و حضور بازیکنان پایه در تیم‌های اصلی و باشگاهی از بهترین اتفاق‌هایی بود که در سال ۱۴۰۳ برای فوتبال ایران رقم خورد، چراکه زحمت و تلاش افرادی که در آکادمی‌ها مشغول هستند به چشم آمد؛ هر چند صعود نکردن تیم ملی جوانان به جام‌جهانی نقطه مقابل این اتفاق مثبت است‌.

تلاش ذوب آهن بازیکن‌سازی است

مدیر آکادمی ذوب‌آهن درباره برنامه‌های این باشگاه در سال ۱۴۰۴ بیان می‌کند: تلاش می‌کنیم بازیکنان آکادمی خود را به تیم بزرگسالان تزریق کنیم، اما مصدومیت بعضی از بازیکنان جوان کمی مسیر آن‌ها برای رسیدن به تیم‌های اصلی را دور می‌کند.

وی خاطر نشان می‌کند: در آکادمی ذوب‌آهن برنامه بلند مدتی برای ارتقا فوتبال پایه در نظر گرفته شده است و هر سال به طور جدی آن را پیگیری می‌کنیم؛ یکی از اهداف من در سال جاری این است که از طریق تعامل با باشگاه زمینه بهبود کیفیت زیرساخت‌ها در آکادمی ذوب‌آهن فراهم شود، چراکه این اتفاق می‌تواند در آینده مؤثر باشد.

در رده‌های پایه مربیان با کیفیتی حضور دارند

مدیر آکادمی تیم ذوب‌آهن عنوان می‌کند: در رده‌های پایه مربیان با کیفیتی حضور دارند و از نظر من باید از پتانسیل آن‌ها در تیم‌های بزرگسال استفاده شود؛ البته در باشگاه ذوب‌آهن این اتفاق مثبت رقم خورده است و مربیان با کیفیت نیز فرصت پیدا کرده‌اند توانایی‌های خود را اثبات کنند.

وی اضافه می‌کند: رسانه‌ها باید توجه بیشتری به فوتبال آکادمی داشته باشند، چراکه با این قیمت‌های نجومی در بازار نقل‌وانتقالات بهترین کار سرمایه گذاری روی فوتبال پایه است و تمام باشگاه‌های سازنده باید این مسیر را دنبال کنند تا از نظر هزینه اختلاف زیادی میان تیم‌های لیگ برتری ایجاد نشود.

مسیر پر فرازونشیب فوتبال پایه ایران در سال گذشته/ آینده‌ای که در آکادمی‌ها ساخته می‌شود

کد خبر 855162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.