۳۱۳ بقعه امام‌زادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شود/ ضریح امام‌زاده عبدالله رونمایی شد

مدیرکل اداره اوقاف و امورخیریه استان تهران با بیان اینکه اولویت این سازمان تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی برای مرکزیت بخشیدن به بقاع متبرکه به‌عنوان مراکز و قطب فرهنگی است، گفت: در مسیر این مطالبه معظم‌له، ۳۱۳ بقعه امام‌زادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شوند.

به گزارش ایمنا، مهدی چمران شامگاه سه‌شنبه _پنجم فروردین_ در مراسم رونمایی از ضریح مقدس امام‌زاده عبدالله (ع) روستای همه‌سین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا، با بیان اینکه درک ماه مبارک رمضان یک توفیق بزرگ الهی است که باید قدردان آن بود و سعی کنیم روزه‌دار واقعی باشیم و از تمام گناهان دوری کنیم، اظهار داشت: همان‌طور که در شب‌های قدر از خداوند متعال طلب بخشش و عفو می‌کنیم تا بنده واقعی رب‌العالمین باشیم، باید در تمام کارها و امور قدم‌هایمان برای رضایت پروردگار باشد.

عشق ایرانیان به ائمه موجب مهاجرت امام‌زادگان آن‌ها بود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به فاصله روستای همه‌سین تا شهر تهران گفت: این منطقه امروز با فاصله‌ی کوتاهی از شهر تهران قرار دارد؛ در زمان حضور این امام‌زاده در این منطقه تهران نیز یک روستای کم‌جمعیت بوده است.

۳۱۳ بقعه امامزادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شود/ ضریح امامزاده عبدالله رونمایی شد

وی به دلیل حضور امام‌زادگان در ایران پرداخت و تصریح کرد: در زمان خلفای اموی و عباسی، ائمه اطهار تحت فشارهای شدید بوده‌اند. امام زین‌العابدین (ع)، امام جعفر صادق (ع) و امام موسی کاظم (ع) سال‌ها در زندان بوده‌اند بنابراین امام‌زادگان تحت فشار قرار می‌گرفتند و چون این امام‌زادگان نسبت به عشق و علاقه مردم ایران به آن‌ها مطلع شده بودند، ایران هدف مسافرت آن‌ها قرار می‌گرفت تا ضمن تبلیغ بیشتر دین، در میان محبان قرار گیرند.

چمران مهم‌ترین ضرورت تاریخ را عبرت‌گیری از آن دانست و با بیان اینکه تمام پیامبران، به‌ویژه نوادگان پیامبر گرامی اسلام (ص) برای مردم ایران مورد تکریم و تعظیم بوده‌اند، افزود: باید از تاریخ عبرت و درس بگریم؛ روزی حضرت امام زین‌العابدین (ع) را با زنجیر و به عنوان اسیر خارجی به مجلس یزید می‌بردند و یزید با قدرت و خودخواهی و غرور خودش بر تخت تکیه زده بود و در مقابل امام زین‌العابدین (ع) و زینب کبری (س) در مجلس بودند، اما امروز از یزید و معاویه جز لعنت نامی نیست.

امام‌زادگان محل رجوع و تکریم مردم بوده‌اند

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به گذشته مردم تهران و با بیان اینکه در همه جای تهران امام‌زادگان محل رجوع و تکریم مردم دیندار بوده‌اند، گفت: این درس تاریخ است که باید از آن عبرت بگیریم و ببینیم فرجام یزیدیان و امام حسین‌ها چه می‌شود. امام حسین (ع) در کربلا باب شهادت را برای تشیع باز کرد و رمز وجود، قدرت و ماندگاری شیعه همین اعتقاد به شهادت و شهادت‌طلبی است.

۳۱۳ بقعه امامزادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شود/ ضریح امامزاده عبدالله رونمایی شد

وی ادامه داد: خلفا شیعیان بسیاری را به اشکال مختلف به شهادت رساندند تا چیزی از شیعیان باقی نمی‌ماند؛ همان‌طور که رژیم صهیونیستی امروز در سرزمین‌های اشغالی مسلمانان را به شهادت می‌رساند و نسل‌کشی می‌کند؛ به آمریکایی‌ها و همه ظالمان می‌گویم، از کربلا درس بگیرید و بدانید این شهادت‌ها موجب قدرت اسلام و مسلمانان خواهد شد.

امام‌زادگان در ایران سمبلی از خداپرستی است

وی ایران را مهد تشیع خواند و ادامه داد: اگر امروز ما امام‌زادگان مدفون در کشورمان را تکریم و بزرگ می‌داریم و به جد بزرگوارشان پیامبر (ص) و اجدادی طاهرینشان درود و سلام می‌فرستیم، به‌دلیل باور عمیق دینی است، بنابراین امام‌زادگان در ایران نمادی از خداپرستی، وحدت اسلامی و شهادت‌طلبی شیعه است.

چمران به این جمله شهید سلیمانی که «ما ملت امام حسین (ع) هستیم» اشاره کرد و با بیان اینکه معنی این جمله یعنی ما راه و مسیر شهادت را طی می‌کنیم، ادامه داد: شهید چمران تقریباً در تمام سخنرانی‌هایش می‌گفت، «کسی که راه شهادت را بزرگ می‌دارد و ادامه می‌دهد، مستقیم وارد بهشت می‌شود» و این سخن شهید چمران پشتوانه روایی از امیرالمومنین (ع) و ائمه دارد و موجب تقویت روحیه دینداری و شهادت‌طلبی مردم و جامعه ماست.

۳۱۳ بقعه امامزادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شود/ ضریح امامزاده عبدالله رونمایی شد

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه امید به پیروزی و فرج حضرت مهدی (عج) ملت ما را در طول تاریخ زنده نگه داشته است و ما یقین داریم که پیروز نهایی هستیم، تاکید کرد: آمریکای ضعیف‌شده امروز دیگر نمی‌تواند مانع پیروزی ما شود. در مسیر پیروزی ضروری است که خودمان را بشناسیم، چراکه ما ملت کمی نیستیم بلکه باید به خودمان ببالیم و خودمان را بشناسیم.

وی به قدرت ابتکار جوانان پرداخت و تصریح کرد: امروز ما هرچیزی را اراده کنیم، خواهیم ساخت و این یک نعمت بزرگ است که خداوند به برکت این جوانان به ما عطا کرده است که وقتی در مسیر سازندگی و اکتشاف و پزشکی قرار می‌گیرند، معجزه می‌کنند، ما باید نسبت به نعمت امروزمان قدرشناس باشیم. زمان ملی شدن صنعت نفت نخست‌وزیر کشورمان که سپهبد رزم‌آرا بود و توسط فداییان اسلام ترور شد، در مجلس رسمی کشور گفت: «ما ایرانی‌ها یک لولهنگ (آفتابه گلی) هم نمی‌توانیم بسازیم. چه طور می‌خواهید نفت را ملی کنید؟» و بعد از او بود که نفت ملی شد و از آن زمان پالایشگاه آبادان یک شب هم خاموش نشد.

قدرت امروز ایران به واسطه ائمه و تشیع است

چمران توانمندی‌های امروز ایران را غیرقابل وصفت دانست و تاکید کرد: امروز توانمندی‌های ما فراوان شده است و بسیاری از آن‌ها در صنایع نظامی گفته نشده و فاش نشده است که باید آن‌ها را قدر بدانیم و تمام این پیشرفت‌ها به برکت وجود همین امام‌زادگان و اتکای به خدای بزرگ و تشیع به وجود آمده است، البته دشمن بیکار ننشسته است و علیه ما تبلیغ می‌کند تا دل ملت را خالی کنند و البته در میان این جنگ روانی برخی برای گران کردن اجناس سوءاستفاده می‌کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران حضور مردم در راهپیمایی‌ها و ایام و مناسبت‌های انقلاب را امیدبخش دانست و تاکید کرد: ما در ایران مردمی داریم که ۲۲ بهمن و دیگر ایام پیروزی انقلاب با تمام وجود به میدان می‌آیند و اهل خیر هستند و بیمارستان، مدرسه و مسجد به دست این افراد ساخته و کمک‌رسانی می‌شوند که باید قدردان آن‌ها بود.

بقاع متبرکه بودجه دولتی ندارند / تهران دارای ۳۱۳ بقعه امامزادگان

در ادامه، سید حسن میرکریمی، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران با بیان اینکه خدا را شاکریم که در شب‌های رمضان توفیق حضور در این بقعه را پیدا کردیم، گفت: ۳۱۳ بقعه در شهر و شهرستان‌های استان تهران وجود دارد که از این میان ۵۰ بقعه محوری در مراکز شهری و مناطق مسکونی است که مورد عنایت مردم و زائران قرار می‌گیرد.

۳۱۳ بقعه امامزادگان تهران مرکز فرهنگی می‌شود/ ضریح امامزاده عبدالله رونمایی شد

وی، اداره بقاع متبرکه را مسئولیت مردمی دانست و تصریح کرد: در سازمان اوقاف بودجه دولتی و غیردولتی برای اداره بقاع تخصیص پیدا نکرده است، بنابراین مدیریت و بهسازی این مراکز بر اساس کمک‌های مردمی خیران و نذورات صورت می‌گیرد.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران تصریح کرد: در جهت تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که بقاع متبرکه قطب فرهنگی شوند، بسیاری از مراسم هیئات و شب‌های قدر و جزءخوانی‌های قرآن در ماه رمضان و دیگر روزها از محل این بقاع صورت می‌گیرد؛ البته ایجاد خدمات فرهنگی، اجتماعی و ایجاد فضای معنوی نیازمند زیرساخت‌های مختلف است که در شرف تحقق است و در اولویت سیاست‌های کلان سازمان اوقاف قرار گرفته است تا این اماکن به قطب مذهبی، اجتماعی و مذهبی تبدیل شوند.

میرکریمی به تشریح برخی خدمات بقاع متبرکه پرداخت و گفت: هم‌اکنون خدمات مختلف پزشکی، بهداشت مادران، مشاوره‌های مختلف، کارآفرینی و دیگر اتفاقات متناسب با شرایط هر بقعه شکل می‌گیرد که زمینه تجربه‌های آن فراهم شده است و در سال‌های آینده به‌صورت جدی دنبال خواهد شد.

کد خبر 852471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.