به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات اخیر دانشگاه انگلیا راسکین نشان میدهد که پرندگان زرد گالاپاگوس (Setophaga petechia aureola) که در نزدیکی جادهها زندگی میکنند، رفتارهای تهاجمی بیشتری نسبت به همنوعان خود در مناطق دور از جاده از خود نشان میدهند.
جزایر گالاپاگوس، با بیش از ۵۰۰ مایل فاصله از ساحل اکوادور، زیستگاهی منحصربهفرد برای گونههای بومی محسوب میشود. اما رشد گردشگری و افزایش جمعیت انسانی، منجر به گسترش جادهها و افزایش تردد وسایل نقلیه در این منطقه شده است.
تأثیر صدا بر رفتار پرندگان
محققان در این پژوهش، صدای پرندگان مهاجم را در ۳۸ نقطه روی دو جزیره فلوریانا و سانتا کروز پخش کردند. این آزمایش در برخی مناطق با صدای ضبطشده ترافیک همراه شد تا تأثیر سروصدای وسایل نقلیه بر رفتار پرندگان بررسی شود.
نتایج کلیدی پژوهش:
- پرندگان نزدیک جادهها واکنشهای تهاجمی بیشتری نسبت به مهاجمان نشان دادند.
- پرندگان در مناطق دورتر از جادهها، در محیطهای پرسروصدا، کاهش رفتارهای تهاجمی داشتند.
- در جزیره فلوریانا، با تنها ۱۰ وسیله نقلیه، تأثیرات آلودگی صوتی همچنان مشاهده شد.
- پرندگان در جزیره پرجمعیتتر سانتا کروز، طول مدت آوازهای خود را افزایش دادند تا صدای خود را در برابر سروصدای ترافیک متمایز کنند.
چرا این رفتار رخ میدهد؟
به گفته چاغلار آکچای، از دانشگاه انگلیا راسکین، سروصدای ترافیک میتواند موجب اختلال در ارتباطات صوتی پرندگان شود. این امر موجب میشود که پرندگان، به جای هشدارهای صوتی، از روشهای فیزیکی همچون حمله و پروازهای سریع برای دفاع از قلمرو خود استفاده کنند.
پیامدهای اکولوژیکی و حفاظت از پرندگان
این مطالعه نشان میدهد که فعالیتهای انسانی حتی در مناطق دورافتادهای همچون گالاپاگوس، میتواند تأثیرات عمیقی بر رفتار گونههای بومی بگذارد. محققان تأکید دارند که اقداماتی برای کاهش آلودگی صوتی در این مناطق باید انجام شود تا از تأثیرات منفی آن بر اکوسیستمهای حساس جلوگیری شود.
نظر شما