رمضان خونین غزه؛ کودکان گرسنه و جراحات بی‌درمان

حملات اسرائیل به غزه تاکنون موجب شهادت بیش از ۵۰ هزار فلسطینی شده و بیش از ۱۱۳ هزار نفر را مجروح کرده است. قطع کمک‌های بشردوستانه، جابه‌جایی اجباری ساکنان غزه و سیاست‌های جدید رژیم صهیونیستی برای اشغال مناطق بیشتر، شرایط را به نقطه بحران رسانده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اسرائیل به حملات شدید خود در غزه ادامه می‌دهد، در حالی که تعداد کشته‌شدگان جنگی که نزدیک به ۱۸ ماه به طول انجامیده، از مرز ۵۰ هزار نفر گذشته است. پزشکان و امدادگران هشدار داده‌اند که سوءتغذیه در غزه در حال گسترش است، زیرا محاصره کامل اسرائیل بر تمام منابع وارداتی وارد چهارمین هفته خود شده است.

هیچ نشانه‌ای از باز شدن گذرگاه‌های ورود کمک‌های ضروری یا کاهش حملات جدید اسرائیل به غزه دیده نمی‌شود. حملات رژیم صهیونیستی که از روز سه‌شنبه با موجی از حملات هوایی آغاز و منجر به شهادت ۴۰۰ نفر به‌طور عمده غیرنظامی شد، به دو ماه آرامش نسبی پایان داد.

رمضان خونین غزه؛ کودکان گرسنه و جراحات بی‌درمان

نیروهای رژیم صهیونیستی اسرائیل همچنین دستور تخلیه جدیدی را برای فلسطینیان ساکن مناطق غربی شهر رفح در نزدیکی مرز مصر صادر کردند. این منطقه حدود یک سال پیش هدف یک حمله بزرگ قرار گرفته بود و اکنون نیز عملیات زمینی گسترده‌ای توسط ارتش اسرائیل در آن جریان دارد. این تحولات نشان‌دهنده شدت گرفتن تنش‌ها و وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه است.

وضعیت کمک‌های بشردوستانه

از زمان آغاز این جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۵۰ هزار نفر (به‌طور عمده غیرنظامی) شهید شده‌اند. اسرائیل ساعاتی پس از پایان مرحله اول آتش‌بس سه‌مرحله‌ای، ورود هر گونه کمک را ممنوع کرد. مقامات کمک‌های بشردوستانه اعلام کردند که توزیع کمک‌ها به‌طور تدریجی کاهش یافته است و تأمین آشپزخانه‌های اجتماعی که حدود یک میلیون نفر را تغذیه می‌کنند، روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود. یک مقام سازمان ملل در غزه اعلام کرده است که کمک‌ها در حال پایان است و شرایط به‌زودی بحرانی خواهد شد؛ حتی اگر کمک‌ها موجود باشند، توزیع آن‌ها به‌دلیل شرایط امنیتی غیرممکن است.

رمضان خونین غزه؛ کودکان گرسنه و جراحات بی‌درمان

ایمان البردویل (۱۹ ساله)، ساکن یک آشپزخانه خیریه در خان‌یونس، از تلاش فلسطینیان برای تأمین غذا در ماه رمضان خبر داد: «مردم مجبورند برای خرید مواد اولیه به این مراکز بیایند، اما حتی برنج برای کودکان هم باقی نمانده است.»

تصاویر آژانس AFP فرانسه نشان می‌دهد فلسطینیان برای تأمین سوخت، کتاب‌های دانشگاه غزه را که در بمباران‌های اخیر تخریب شده، جمع‌آوری و برای روشن کردن آتش استفاده می‌کنند. سازمان ملل و سازمان جهانی غذا بارها هشدار داده‌اند که ذخایر غذایی غزه برای کمتر از دو هفته کافی است و خطر قحطی گسترده وجود دارد.

قیمت مواد غذایی موجود در فروشگاه‌ها به‌طور چشمگیری افزایش یافته است؛ برای مثال سیب زمینی به قیمت معادل ۶ دلار در کیلوگرم (پنج برابر یک ماه پیش) و سیلندر گاز به ۶۰ دلار (چهار برابر قبل از پایان آتش‌بس) به فروش می‌رسد.

یک پزشک متخصص در شهر غزه اعلام کرده است که نتایج ۱۸ ماه رژیم غذایی ضعیف در بیماران به‌طور کامل مشهود است؛ زخم‌های جراحی به‌خوبی بهبود نمی‌یابد و جمعیت جوان به مواد مغذی نیاز دارند.

به گفته سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه، نگرانی‌های زیادی درباره آینده به‌ویژه برای کودکان وجود دارد. فرایند بدون توقف دستور تخلیه و انفجارها، بیمارستان‌ها را پر از مجروح کرده است و بسیاری از افراد با کمبود غذا روبه‌رو هستند. مردان، زنان و کودکان فلسطینی در شهر رفح، روز یکشنبه در حال حمل وسایل خود در جاده خاکی دیده شدند. بیشتر ساکنان غزه چندین بار مجبور به جابه‌جایی شده‌اند و حضور مجروحان، شرایط را بسیار سخت کرده است.

رمضان خونین غزه؛ کودکان گرسنه و جراحات بی‌درمان

اعتراضات در اسرائیل

وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه دستور داده بود که ارتش صهیونیستی مناطق بیشتری در غزه را تصرف کند، رفح را تخلیه کند و مناطق امنیتی اطراف غزه را گسترش دهد. کابینه اسرائیل روز شنبه طرحی برای ایجاد یک اداره جدید برای پیشبرد کوچ فلسطینیان تصویب کرد که با پیشنهاد دونالد ترامپ برای خلع سلاح غزه و بازسازی آن به‌عنوان «ریویرای خاورمیانه» هم‌سو است. کارشناسان حقوقی معتقدند این سیاست نقض حقوق بین‌الملل است. روز جمعه ۴۰ اسیر آزادشده و ۲۵۰ عضو خانواده سربازان و غیرنظامیان اسرائیلی که هنوز در غزه اسیر هستند، نامه سرگشاده‌ای به نتانیاهو نوشتند و از او خواستند جنگ بی‌پایان را متوقف کند.

رمضان خونین غزه؛ کودکان گرسنه و جراحات بی‌درمان

کد خبر 851901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.