از بدهی تا سوددهی؛ نقشه راه صنعت نیروگاهی در سال‌های آینده

وزیر نیرو با اشاره به اقتصاد برق به ویژه صنعت نیروگاهی برای جذب سرمایه‌گذار باید سودده شود، گفت: با اجرای کامل قانون ضمن تسویه بدهی‌های نیروگاهی در سال جاری و سال آینده از سال ۱۴۰۶ شاهد سودده شدن صنعت نیروگاهی برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی‌آبادی در بازدید از نیروگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: نیروگاه فردوسی یکی از مهم‌ترین نیروگاه‌های شمال شرق کشور است که در گذشته بخشی از واحدهای گازی آن به سیکل ترکیبی تبدیل شده بود و اکنون تبدیل واحد سوم گازی آن به سیکل ترکیبی در دست اقدام است.

وی افزود: با اقدامات صورت گرفته در نیروگاه، صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف آب و سوخت حاصل شده و اقدامات بیشتری در همین راستا در حال انجام است.

وزیر نیرو تصریح کرد: اهمیت تقویت و توسعه نیروگاه‌های شمال شرق کشور در این است که این نیروگاه‌ها علاوه بر تأمین برق مورد نیاز منطقه، نقش مهمی در تأمین برق سایر مناطق کشور مانند شمال کشور را دارند.

علی‌آبادی با اشاره به دستیابی به حداکثر ظرفیت تولید در فصل گرم سال، اضافه کرد: با وجود اقدامات صورت گرفته برای کاهش نیاز به آب و سوخت در نیروگاه فردوسی، یک سری مشکلات فنی از جمله مشکل در تأمین آب نیروگاه به وجود دارد، اما با برنامه‌ریزی و تأمین آب از طریق پساب شهر مشهد، این مشکل مرتفع شود.

وی در خصوص برنامه‌های در دست اقدام برای تأمین سوخت نیروگاهی در سال جدید تاکید کرد: در خصوص تأمین سوخت نیروگاه‌های شمال شرق، وزارت نفت برنامه‌های مفصلی برای تعامل با کشور همسایه در واردات گاز و تکمیل ذخایر سوخت نیروگاهی دارد تا در فصل سرد سال جدید با مشکل کمبود سوخت مواجه نشویم.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه اقتصاد برق به ویژه صنعت نیروگاهی باید برای جذب سرمایه‌گذاری سوده شود، بیان کرد: با اجرای کامل قانون و جذاب کردن صنعت نیروگاهی کشور ضمن تسویه بدهی‌های نیروگاهی در سال جاری و سال آینده همچنین از سال ۱۴۰۶ شاهد سود ده شدن صنعت نیروگاهی برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی باشیم.

علی آبادی با اشاره به اینکه عمده تمرکز وزارت نیرو بر تولید برق و افزایش ظرفیت روی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است، افزود: در استان خراسان رضوی و سراسر کشور اقدامات اساسی و قابل توجهی در این زمینه در حال انجام است تا ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور افزایش یابد.

وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق عنوان کرد: علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق، برنامه‌ریزی برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق و کاهش تقاضا نیز در دستور کار قرار دارد تا در سال جدید تابستان بهتر و زمستان سال به مراتب بهتری از نظر تأمین برق داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر که در آغاز سال جدید قرار داریم میان تقاضای مصرف برق و ظرفیت تولید تعادل برقرار است، اما با ورود سامانه‌های سرمایشی به مدار، فاصله بین تقاضا و تولید در فصل گرم افزایش می‌یابد که اجرای برنامه‌های مدیریت و بهینه‌سازی مصرف را ضروری می‌کند.

علی آبادی ادامه داد: وزارت نیرو متعهد به تأمین برق بخش خانگی در چارچوب الگو بوده و مشترکان با مصرف بالاتر از الگو از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی لازم برای تولید برق از طریق پنل‌های خورشیدی یا خرید برق از بورس را در دستور کار خود قرار دهند.

کد خبر 851518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.