به گزارش خبرگزاری ایمنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر (پایش و مدیریت سفرهای کشور) اظهار کرد: ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر از بیستوپنجم اسفند تا شانزدهم فروردین آماده خدماترسانی به مردم است و به ارائه کیفیت خدماتدهی و رضایتمندی مسافران توجه میکند.
وی افزود: پیشبینی میشود بیشترین سفرها، سوم و چهارم فروردین انجام شود و آمادگی استانهای مسافرپذیر از جهات مختلف از جمله تهیه اقلام خوراکی، سوخت و اسکاندهی مسافران اهمیت دارد.
محسنی بندپی به کمبود هزار ناوگان اتوبوس نسبت به سال گذشته و افزایش استفاده از خودروهای شخصی اشاره کرد و توجه جدی به موضوع نظارت را در دستگاههای مختلف مورد تاکید قرار داد.
وی با توجه به فعالیت سامانه «مسافر یار» در سطح ملی اذعان داشت: این سامانه در حوزه نظارت چند سالی است که در اصفهان راهاندازی شده و سال جاری قرار است کشوری شود.
معاون گردشگری کشور با اشاره به آمار تلفات جادهای، موضوع سوانح جادهای را یکی از مهمترین چالشهای کشور عنوان کرد و همکاری بین بخشی را برای کاهش این آمار مهم دانست.
محسنی بندپی با توجه به آمار بالای تلفات جانی و مصدومان این سوانح بر اهمیت راهاندازی پویشهایی همچون «چشم به راهیم» و «نه به تصادفات» بر ایجاد خیزشهای جدید در کشور تاکید کرد و ایجاد استراحتگاهها در مبادی شهرها، آموزش و فرهنگسازی را در این راستا حائز اهمیت دانست.
وی با توجه به تغییرات جوی در هفته نخست نوروز، بر ضرورت اقدامات لازم در راستای اطلاعرسانی و پیشگیری از حوادث جادهای، تاکید کرد.
معاون گردشگری کشور با اعلام آمادگی کامل در ابعاد مختلف برای ارائه خدمات به مسافران ابراز امیدواری کرد: برنامهریزیهای انجامشده منجر به اقدامات بهموقع و اثربخش شود.
۲۹ و ۳۰ اسفند سامانه بارشی وارد کشور میشود
صادق ضیائیان، رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور نیز در این نشست گفت: ابتدای هفته آینده هوا صاف است و دما بهویژه در نیمه شمالی افزایش مییابد. در هفته پایانی و در روزهای بیستونهم و سیام اسفند سامانه بارشی وارد کشور میشود و بارشهایی در شمال غربی کشور خواهیم داشت. این بارشها بهصورت پراکنده در نوار شمالی و شمال غربی است.
وی افزود: هفته نخست فروردین هفته کمبارشی است. بارشهای پراکنده در نوار شمالی و شمال غرب کشور و کاهش نسبی دما را داریم. هفته دوم فروردین بارشهایی داریم، همچنین از بیستوپنجم اسفند شاهد نوسان دمایی همچون باد و طوفان و افزایش دما هستیم.
آغاز رزمایش راهور از ۲۵ اسفند
سیروس حسنزاده، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا گفت: رزمایشی راهور از بیستوپنجم اسفند آغاز میشود، علاوهبر آن کمپین «نه به تصادفات» برای کاهش تصادفات جادهای را نیز در دستور کار داریم.
وی افزود: اگر مردم مشکلاتشان را سریعتر به ما مخابره کنند به سرعت حل میشود. امیدوارم سال جاری کاهش تصادفات را داشته باشیم.
۳۲۴ منطقه از جمله موزههای تاریخ طبیعی آماده خدمترسانی به مردم هستند
حمید ظهرابی، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست بیان کرد: هر سال سازمان محیط زیست با مشارکت سازمانهای مردمنهاد برنامههای ویژهای برای نوروز اجرا میکند و سال جاری نیز به همین صورت برنامههایی داریم و ۳۲۴ منطقه از جمله موزههای تاریخ طبیعی آماده خدمترسانی به مردم هستند و برای روز طبیعت برنامههایی برای بخش آموزش و فرهنگی داریم.
وی با توجه به کاهش تصادفات جادهای حیات وحش نیز گفت: در مسیر سمنان به مشهد که امکان تصادف با یوزپلنگ وجود دارد، برنامهریزیهایی شده است تا از تعداد این تصادفات کاسته شود.
اعزام ۲۰۰۰ هزار مبلغ به امامزادگان
غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با توجه به تقارن شبهای قدر با نوروز گفت: دو هزار مبلغ به امامزادگان اعزام شدند و اقلام فرهنگی در اختیارشان قرار دارد، همچنین مراسم شبهای قدر در امامزادههای سراسر کشور از طریق شبکههای سیما پخش میشود.
وی افزود: ۲۱۰۰ آستان امامزاده در طرح نوروزی فعال است و امکان اسکان اضطراری در شبستانها و صحنها برای مردم وجود دارد.
برپایی ۱۵۰۰ نوروزگاه توسط سازمان امور عشایر
جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر اظهار داشت: تعداد نوروزگاهها ۱۵۰۰ است و سعی ما بر این است از نمادهای عشایر در این نوروزگاهها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: سال جاری در تعطیلات همکاران ما در آمادهباش هستند، در هر استان نمایندهای معرفی کردهایم و اطلاعاتی درباره آئینهای عشایری در قالب بروشور آماده شده است که به مسافران نوروزی ارائه میدهیم. درخواست میکنم در تمام فعالیتها ایران را با جامعه سهگانه شهری روستایی و عشایری در نظر بگیریم.
راهاندازی سامانه اسکان موقت در مدارس و مراکز آموزشی و رفاهی
مهدی نیکفر، مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای نخستین بار سامانهای را رونمایی کردیم که دو بخش اسکان موقت در مدارس و اسکان در ۴۲۵ مراکز آموزشی رفاهی وجود دارد. چند بخش به این سامانه اضافه شده است و امکان رزرو وجود دارد. از هجدهم اسفند سامانه باز شده و پذیرش اسکان موقت از بیستوهشتم اسفند تا چهاردهم فروردین است.
وی خاطرنشان کرد: در این سامانه برای سهولت دسترسی مردم به محلهای اسکان، موقعیت مکانی وجود دارد تا مردم برای رسیدن به نشانیها سردرگم نشوند، همچنین هزینه سفر روز سوم و چهارم را برای همکاران فرهنگی رایگان در نظر گرفتیم و همکاران فرهنگی که از یکم فروردین ۱۴۰۳ به بعد ازدواج کردهاند، سه روز اقامت رایگان دارند.
نیکفر ادامه داد: سال جدید مجهزتر از سال گذشته شدیم، نگاه کلی ما بیشتر کیفی است تا کمی؛ تعداد اتاقها و کلاسها بیشتر شده است و در تمام مدارس بیمه و ستادهای استانی تشکیل شده است و روند خوبی در برنامهریزی دارند.
استقرار ایستگاههای سلامت برای توقف و استراحت رانندگان
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه از بیستوپنجم اسفند تا عید فطر در حوزه سلامت کشور فعال هستیم، گفت: ۳۴۰۰ پایگاه شهری و جادهای در نوروز حاضرند تا با استقرار ایستگاههای سلامت در راستای توقف رانندگان و استراحت و کاهش تصادفات جادهای نقش داشته باشند.
وی اضافه کرد: برای نوروز بیش از ۶۰۰ بیمارستان دانشگاهی و ۳۰۰ بیمارستان در نظر گرفته شده است و با سازمانهای مختلف هماهنگیهایی شده است تا خللی در خدمترسانی درمانی به مردم صورت نگیرد.
میعادفر با اشاره به همراهی سازمان اورژانس در پویش نه به تصادفهای جادهای گفت: با راهاندازی این پویش در راستای افزایش دانش مسافران گام برداشتیم و امیدواریم سال جدید شاهد کاهش قابل ملاحظهای در تصادفات جادهای باشیم.
افزایش ۱۰ درصدی تعداد قطارها در نوروز
علی ندائی، معاون مدیرکل قطارهای مسافری بینالمللی و گردشگری کشور نیز اذعان کرد: نسبت به سال گذشته حدود ۲۲۷۰ صندلی برای نوروز در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته رشد ۸ درصدی و تعداد قطارها ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: روز گذشته قطار تهران-وان افتتاح شد و برای هفته دوم فروردین هر روز قطارهای گردشگری شیرگاه را خواهیم داشت، همچنین فرودگاهها آمادگی پذیرش مسافر را دارند و نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش مسافر داشتیم.
ندائی تصریح کرد: از مسئولان ایرلاینها تقاضا دارم تا در نوروز در فرودگاهها حاضر باشند و برای هرگونه مشکلات پرواز پاسخگوی مسافران باشند.
نظر شما