مساجد به نهاد حل مسئله و تعارضات اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: مساجد باید نهاد حل مسئله و حل تعارضات اجتماعی و فرهنگی باشد و به همین دلیل لازم است پوست‌اندازی بزرگی در مساجد صورت گیرد که این پوست‌اندازی دو لایه مردمی و حاکمیتی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، فاطمه محمدبیگی صبح امروز _شنبه هجدهم اسفند_ در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس کانون‌های مساجد اظهار کرد: تعداد مساجد بعد از انقلاب اسلامی ۸.۲ برابر شده به بیش از ۷۰ هزار مسجد رسیده است.

وی اضافه کرد: اما با وجود افزایش قابل توجه تعداد مساجد اما در روند حکمرانی مساجد دچار اشکال اساسی هستیم و علت عمده آن در قوانین، مقررات‌نویسی و آئین‌نامه‌نویسی مربوط به مساجد است که با کلی‌نگری این قوانین نوشته شده است. مسجد باید علاوه بر محل نیایش محل تردد اقشار مختلف مردم باشد و مراسم بزرگ محله و مراسم فرهنگی در آن برگزار شود.

عضو فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این فراکسیون بحث مسجد را پیگیری می‌کنیم، گفت: برای اینکه مسجد به کارکرد اصلی خود در حوزه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و نظامی برگردد، باید این زنجیره اتصال مسجد به بازار، محل کار، منزل و سایر کارکردها برقرار شود.

محمدبیگی افزود: مساجد باید نهاد حل مسئله و نهاد حل تعارضات اجتماعی و فرهنگی باشند و به همین جهت باید پوست اندازی بزرگی در مساجد صورت گیرد که این پوست‌اندازی دو لایه مردمی و حاکمیتی دارد.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت مساجد در ماه رمضان و ایام نوروز تصریح کرد: اگر قرار است هتل‌ها و مراکز اقامتی در این ایام ارائه خدمت داشته باشند، لازم است نهاد مسجد هم در ماه رمضان ارائه خدمت در ایام نوروز داشته باشد و آئین‌نامه‌ای نوشته شود که درب مساجد مهم شهر و مساجد واقع در ورودی و خروجی شهر در تمامی ساعات روز باز بوده و ارائه خدمت داشته باشند.

در ادامه مراسم نیز حجت‌الاسلام سید رئوف تقوی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قزوین با بیان اینکه فعالان مسجدی با سختی‌های شدیدی مواجه هستند، ولی ثابت قدم در این راه هستند، گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد برای کانون‌ها همچون پدری است که دولت سرپرستی وی را قبول نداشته و به او و فرزندانش یارانه‌ای نمی‌دهد.

وی ادامه داد: حق کانون‌ها و فعالان مسجدی که در کف میدان هستند این است که دیده شوند و از طریق قانون ترتیبی اتخاذ شود تا برای کارهای فرهنگی مسجد بودجه‌ای در نظر گرفته شود و این بودجه به ستاد کانون‌های مساجد اختصاص داده شود.

حجت‌الاسلام یوسف پورآرین، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین نیز در این مراسم با اشاره به ضرورت تبدیل مفاهیم قرآنی به گفتمان رایج مردم گفت: تمام محتوای قرآن را نمی‌شود در زمانی کوتاه ارائه داد، از این رو ۱۵۰ فراز از آیات کلیدی قرآن که مردم بیشتر به آن نیاز دارند، استخراج شد و تبدیل به طرح زندگی با آیه‌ها شد که سال گذشته مردم قزوین در ترویج و حفظ این آیات خوش درخشیدند.

وی اضافه کرد: در فصل دوم این طرح محتوایی که مقرر است جاری و ساری شود، موضوع مقاومت است که ۳۰ فراز و آیه محوری قرآن کریم با موضوع مقاومت انتخاب شده است. از دوستان مسجدی تقاضا داریم خط روایی درستی را از موضوع مقاومت ناظر بر این ۳۰ فراز دنبال کنند و این مهم را در برنامه‌های خود بگنجانند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین عنوان کرد: آنچه خداوند متعال برای پیشرفت ملت‌ها و جامعه قرار داده است، استقامت بر طریقه درست است و اگر انقلاب ما و دین خدا حق است، ما باید بر اساس آیات قرآن استقامت داشته باشیم و در این مسیر خستگی و جاماندگی قابل قبول نیست.

پورآرین ادامه داد: از مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد و کانون‌های مساجد و فعالان مسجدی استدعا داریم هر روز یکی از این آیات طرح زندگی با آیه‌ها را در دستور کار خود و برنامه‌هایشان قرار دهند و آنچه بسیار اهمیت دارد تبدیل مفاهیم قرآنی به رفتار در جامعه است.

کد خبر 846867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.