به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، حجتالاسلام رضا براتیزاده امروز _ سهشنبه پانزدهم اسفند_ در همایش هیئتهای حل اختلاف و اتحادیههای صنفی خراسان شمالی اظهار کرد: اصناف و بازاریان در طول تاریخ همواره ثابت کردهاند که در برهههای مختلف نقشآفرین و در ابعاد مختلف منشأ اثرات و برکات ارزشمندی بودهاند.
وی افزود: به اعتبار این کارکردها این گروه از جامعه مطابق با آموزههای دینی و اسلامی واجد اعتبار، اجر و منزلت ویژهای دارند.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی گفت: نقش اصناف، کسبه و بازاریان در مناسبات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در دوران قبل و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در مسیر هدایت جامعه و شکل دهی افکار عمومی به ویژه تقویت بنیانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران غیرقابل انکار است.
براتیزاده کاهش اختلافات و برقراری زمینههای حصول صلح و سازش را از جمله نقشها و کارکردهای برجسته بازاریان و اصناف دانست و خاطرنشان کرد: با تشکیل هیئتهای حل اختلاف، این کارکردها در مقاطعی حتی باعث کاهش ورودی حجم پروندهها به شعب و محاکم قضائی شده است.
وی اضافه کرد: حصول سازش و رفع مسالمتآمیز بیش از ۹۳ درصد اختلافات موجود در طول سال گذشته و ۱۱ ماه سال جاری موید صحت این مدعا است و از عزم راسخ و اهتمام جدی و تحسین برانگیز آنها روایت میکند.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی تصریح کرد: دستگاه قضائی از تمام ظرفیتهای خود در راستای تحقق اهداف این هیئتها و تسهیل موجبات دسترسی به صلح و سازش استفاده میکند و از هیچ تلاشی فروگذار و مضایقه نخواهد کرد.
سیدجواد ایلالی، دادستان بجنورد نیز در این جلسه اظهار کرد: دستگاه قضائی برای تحقق اهداف پیشبینی شده در اصل ۱۵۶ قانون اساسی از ظرفیتهای مختلفی کمک میگیرد که ایجاد تشکیلات متعدد و برونسپاری بعضی رسالتهای دارای ماهیت صلح و سازش مانند استفاده از ظرفیت هیئتهای حل اختلاف در ابعاد مختلف در همین راستا قابل تعریف است.
وی افزود: با توجه به اینکه محاکم قضائی با حجم ورودی بالایی از پروندهها روبهرو هستند، اگر مذاکرات اصلاحی در این مسیر و از طریق این تشکیلات و هیئتهای حل اختلاف به سرانجام مناسب و مطلوب نرسد، شاهد افزایش حجم ورودی پروندهها به شعب خواهیم بود.
دادستان بجنورد با اشاره به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات گفت: روزهخواری جرم است و با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان باید حرمت این ماه پر خیر و برکت حفظ و نظارتها تقویت شود تا بازاریان و اصناف نیز با اتخاذ تدابیر بازدارنده و تمهیدات پیشگیرانه دستگاه قضائی، ضابطان را در مسیر اجرای قوانین و مقررات یاری کنند.
ایلالی تصریح کرد: واحد صنفی متخلف طبق قانون تحت پیگرد قرار میگیرند و در صورت احراز تخلف تا پایان ماه مبارک پلمب میشوند و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: در ماه گذشته ۵۶ درصد از پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف و ۹۳ درصد پروندههای مطرح شده در اصناف در ۱۱ ماهه سال جاری به سازش منجر شد.
نظر شما