به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حسن طاهراحمدی عصر امروز _دوشنبه سیزدهم اسفند_ در نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قزوین اظهار کرد: طی چند سال اخیر بیماریهای واگیردار نیز جزو علتهای اصلی مرگ و میرها بودند، اما امروز بیماریهای غیرواگیر نیز از دلایل اصلی مرگومیر محسوب میشوند.
وی افزود: دلایل مختلفی برای وقوع مرگومیر در سطح استان قزوین وجود دارد که بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین سهم را در این حوزه دارند. بیماریهای قلبی-عروقی بر اثر مصرف زیاد نمک، روغن و آلودگیهای غذایی تشدید میشود و میتواند برای جان مردم بسیار خطرآفرین باشد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی قزوین با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل مرگو میر در کشور و استان قزوین سرطانها هستند، گفت: میزان آلودگیهای غذایی بر این بیماری بسیار تأثیر گذار است.
طاهراحمدی افزود: آلودگیهای غذایی باعث افزایش بیماریهای واگیردار شده و باید برای کاهش این آلودگیها برنامهریزیها و اقدامات لازم انجام شود. سالانه ۴ هزار آزمایش سموم و آلودگیهای مواد غذایی در آزمایشگاههای دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام میشود، اما معمولاً به دلیل پرداخت نکردن هزینه آزمایش مواد غذایی کار از نظر سامانه ناقص میماند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی قزوین عنوان کرد: درخواست داریم تا مجموعه استانداری قزوین از بودجههای استانی هزینهای را برای انجام این آزمایشات غذایی مصوب کند تا به موقع و اصولی بتوانیم وارد مباحث پیشگیری شویم.
نظر شما