به گزارش خبرگزاری ایمنا، در هفته نوزدهم از سال زراعی جاری و از تاریخ هشتم تا چهاردهم بهمن، در بیشتر مناطق کشور بارش رخ داده است و طی این مدت، میانگین بارش استان قم ۵.۱ میلیمتر از میانگین بارش بلندمدت در طی این هفته بیشتر و بارش سایر استانها، کمتر بوده است.
در این بازه زمانی، میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت هفت میلیمتر کمتر بوده است و بیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاههای بورخانی، بازیارخیل و گالیکالفور در استان مازندران به ترتیب به میزان ۶۵، ۶۰ و ۵۲.۵ میلی متر ثبت شده است.
ثبت بارش بیشتر از نرمال در ۴ استان کشور
نقشه زیر، انحراف مجموع بارش تجمعی هفته نوزدهم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) را نشان میدهد که طبق این نقشه، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت در این هفته در بیشتر استانهای کشور در شرایط نرمال تا کمتر از آن بوده است.
استان قم در بخشهایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۲۰ میلیمتر داشته است و استانهای مازندران، مرکزی، اصفهان و هرمزگان، در بخشهایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۶۰ میلیمتر و در بخشهای دیگری، بارش کمتر از نرمال تا ۴۰ میلیمتر داشتهاند.
به جز استانهای سمنان، خراسان جنوبی، یزد و سیستان و بلوچستان که در شرایط نرمال بودهاند، سایر استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود، بارش کمتر از نرمال تا ۱۶۰ میلیمتر داشتهاند.
بیشتر استانهای کشور در شرایط نرمال تا خشکسالی ضعیف تا شدید قرار داشتند
نقشه زیر، بیانگر وضعیت خشکسالی طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI است که این نقشه نشان میدهد بیشتر استانهای کشور از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط نرمال تا خشکسالی ضعیف تا شدید بودهاند.
استانهای سمنان، اصفهان و هرمزگان در بخشهایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط و در بخشهایی دیگر، خشکسالی ضعیف تا متوسط داشتهاند و استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود، خشکسالی ضعیف تا شدید را تجربه کردهاند.
کاهش ۰.۵ درجهای دما در کشور
نمودار و نقشه زیر نیز بیانگر اختلاف میانگین دمای هفته نوزدهم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلند مدت (۱۳۹۹ - ۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استانها است که دمای هوا در کل کشور ۰.۵ کاهش داشته است.
بیشترین بیهنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان ایلام به میزان ۱.۸ درجه سانتیگراد و بیشترین بیهنجاری منفی دما مربوط به استان یزد به میزان ۲.۹ درجه سانتیگراد بوده است.
در بازه زمانی تحت بررسی، استانهای قم، مرکزی، فارس و خراسان شمالی نیز تغییر دمایی محسوسی نسبت به میانگین بلند مدت خود نداشتهاند.
جدیدترین پیش بینی بارندگیها در کشور
جدیدترین پیشبینیهای سازمان هواشناسی کشور نشان میدهد که تا دوازدهم اسفند، بارش در نوار شمالی کشور، دو سوی کوههای البرز و نوار شرقی، گرایش به نرمال تا بیش از آن و در سایر مناطق، گرایش به کمتر از نرمال دارد.
همچنین بر اساس پیشبینیها و نقشههای ارائه شده، انتظار میرود بارش کشور در هفتههای سوم و چهارم و از تاریخ سیزدهم تا بیستوششم اسفند، گرایش به بیشتر از نرمال داشته باشد.
سرمای هوا تا کی ادامه دارد؟
تا دوازدهم اسفند، بیشتر استانهای کشور به خصوص نیمه شمالی و غربی، با بیهنجاری منفی شدید همراه خواهد بود و انتظار میرود در بیشتر مناطق کشور، کاهش دمای محسوس رخ دهد و در مرکز تا نیمه شمالی کشور به سه درجه تا شش درجه سانتیگراد و منطقه شمال غرب تا شمال زاگرس، به شش تا ۱۰ درجه سانتیگراد برسد.
دمای هوا در این مدت، در استانهای ساحلی شمال، در خلیج فارس و دریای عمان تا ۱ درجه سانتیگراد کمتر از نرمال پیش بینی شده است و کاهش دما و ماندگاری هوای سرد در نیمه شمالی کشور، تا پایان همان هفته تداوم خواهد داشت.
دمای هوا از سیزدهم تا نوزدهم اسفند در نیمه جنوبی کشور نرمال و در نیمه شمالی کشور بین ۱ تا سه درجه سانتیگراد کمتر از نرمال پیش بینی شده است.
دمای هوا از بیستم تا بیستوششم اسفند در مناطق جنوب شرق، جنوب و جنوب غرب، یک تا سه درجه سانتیگراد بیشتر از نرمال و در سایر مناطق کشور نرمال برآورد میشود.
نظر شما