بعضی از موسیقی‌ها دردهای مزمن را کاهش می‌دهند

محققان دانشگاه مک‌گیل در کانادا نشان داده‌اند که شنیدن موسیقی می‌تواند به کاهش سطح درد در بیماران پس از جراحت یا صدمه کمک کند، این روش که بر پایه حواس‌پرتی ناشی از موسیقی است، به‌ویژه زمانی مؤثرتر عمل می‌کند که موسیقی به‌دلخواه بیمار باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از دیلی نیوز، بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد بیش از یک‌چهارم نفرات در بریتانیا با نوعی درد زندگی می‌کنند که رایج‌ترین روش‌های درمان این دردها شامل استفاده از مسکن‌ها، فیزیوتراپی و گفتاردرمانی است، اما تحقیقات تازه دانشگاه مک‌گیل در کانادا، یک روش نوین و بی‌نظیر را برای کاهش درد معرفی کرده است: شنیدن موسیقی.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که موسیقی می‌تواند با ایجاد حواس‌پرتی، سطح درد را کاهش دهد، همچنین آهنگ‌هایی که به‌دلخواه بیمار هستند، اثر بیشتری در کاهش درد دارند.

برای انجام این مطالعه، محققان از ۶۰ داوطلب کمک گرفتند آن‌ها به این داوطلبان شوک الکتریکی با مقدار بسیار پایین (معادل لمس یک لیوان چای داغ) وارد کردند و سپس آن‌ها را به سه گروه تقسیم کردند:

- گروه اول در یک اتاق ساکت قرار گرفتند.

- گروه دوم به موسیقی دلخواه خود گوش دادند.

- گروه سوم مجبور شدند موسیقی‌ای که انتخاب خودشان نبود، بشنوند.

برای تعیین ریتم طبیعی هر فرد، از داوطلبان خواسته شد تا شعر معروف کودکانه «Twinkle, Twinkle, Little Star» را به سرعت طبیعی خود بخوانند که این اقدام به محققان کمک کرد تا موسیقی‌ای با سرعت مناسب برای هر فرد انتخاب کنند.

نتایج تحقیق نشان داد که شنیدن موسیقی، به‌صورت کلی، موجب کاهش سطح درد در بیماران می‌شود، اما موسیقی‌هایی که به‌دلخواه بیمار هستند، اثر بیشتری در کاهش درد دارند. این پدیده به این دلیل است که موسیقی دلخواه بهترین روش برای حواس‌پرتی و کاهش توجه به درد است.

این روش می‌تواند به بیماران مبتلا به دردهای مزمن کمک کند تا دردهایشان را بهتر کنترل کنند، موسیقی به‌عنوان یک روش غیردوایی، علاوه‌بر اینکه اثرات جانبی ندارد، می‌تواند به‌عنوان تکمیل‌کننده روش‌های درمانی موجود عمل کند.

یوخم ماروتسکه، رئیس تیم تحقیقاتی توضیح داد: موسیقی به ایجاد یک حالت حواس‌پرتی کمک می‌کند که مغز را از تمرکز روی درد بازداشته و به کاهش احساس درد منجر می‌شود.

این تحقیق نشان می‌دهد که موسیقی می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل ساده و کارآمد در درمان دردهای مزمن به‌کار رود، با این حال محققان تأکید می‌کنند.

کد خبر 842274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.