کاهش نیاز سوخت مایع در گرو افزایش نیروگاه‌های تجدیدپذیر است

وزیر نیرو با تاکید بر اهمیت کنترل استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌های بخاری و گازی و سیکل ترکیبی، گفت: اگر بتوانیم نیاز سوخت مایع را از ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور تامین کنیم، در آن صورت از جهات مختلف از جمله اقتصادی، بهداشتی و محیط زیستی برای کشور منافعی رو به همراه خواهد داشت.

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در همدان در حاشیه بازدید از نیروگاه شهید مفتح همدان اظهار کرد: نیروگاه شهید مفتح یکی از نیروگاه‌های مهم کشور از نوع بخاری با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات، با توان تولیدی سالانه ۷ میلیارد کیلووات است که شامل چهار واحد بخار ۲۵۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۲۷۰ هکتار می‌شود.

وی با اشاره به نیروگاه‌هایی که توان استفاده از سوخت مازوت را دارا هستند، افزود: تنها نیروگاه‌هایی که می‌توانند سوخت مازوت بسوزانند، نیروگاه‌های بخاری هستند که نیروگاه شهید مفتح، نمونه‌ای از این دست است که می‌تواند منشأ بروز چالش‌های اساسی از جمله اقتصاد بهداشت عمومی و از جمله محیط زیست باشد.

وزیر نیرو ادامه داد: سیاست ما در حال حاضر، جایگزین کردن واحدهای موجود در نیروگاه شهید مفتح با سیکل ترکیبی و افزایش و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سطح کشور است که اگر بتوانیم در این راستا عمل کنیم چالش‌های بهداشت عمومی و محیط زیستی مردم منطقه تا حد قابل توجهی رفع خواهد شد.

علی‌آبادی عنوان کرد: با توجه به تغییرات جوی در زمستان، سوخت دوم برای نیروگاه‌های کشور تعریف شده است، برای نیروگاه‌های بخاری مازوت و نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی گازوئیل و نیازمند مدیریت جامع در راستای کنترل منابع انرژی است.

وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته تا دو سه هفته آینده و با بهبود شرایط جوی و کاهش نیاز گاز شهری برای خانه‌ها، اختصاص گاز به نیروگاه‌ها افزایش و مصرف سوخت مایع کاهش پیدا می‌کند، اگرچه همین امر مستلزم نگاه ویژه مردم در مصرف صرفه‌جویانه انرژی است تا بتوانیم سوخت بیشتری را ذخیره کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به تغییرات اقلیمی موجود در منطقه کبودرآهنگ و نیاز مبرم مردم به منابع آبی عنوان کرد: واحدهایی که از سیکل بخار استفاده می‌کنند، نیازمند این است که بخار خروجی از توربین‌ها را به آب مصرفی تبدیل کنند که در این کار از سیستم‌های خنک کاری استفاده می‌شود که به‌طور معمول به‌صورت برج تر یا برج خشک هستند.

علی‌آبادی تاکید کرد: طراحی نیروگاه مفتح به صورت برج تر صورت گرفته است، منتها با توجه به تغییرات اقلیمی و تنش آبی باید تغییر رویه‌ای صورت گیرد.

وی ادامه داد: کاهش نامتعادل سطح آب در سفره خانه‌های زیرزمینی‌سبب شده است که به سمت مستقل‌سازی مصرف آب منطقه‌ای نیروگاه برویم؛ در وهله نخست توسعه برج خشک که ضرورت بالایی دارد و در گام بعدی، تأمین بخش دیگر نیاز از پساب شهر همدان است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته درصدد اجراسازی چنین برنامه‌هایی هستیم.

کد خبر 836556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.