به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران دانشگاه تورنتو اسکربورو در یک مطالعه جدید نشان دادهاند که کاهش جمعیت خرسهای قطبی در خلیج هادسون غربی بهطور مستقیم ناشی از کاهش یخهای دریایی بهدلیل تغییرات اقلیمی است، این پژوهشگران مدلی توسعه دادهاند که نشان میدهد کاهش جمعیت خرسهای قطبی نتیجه کمبود انرژی ناشی از کاهش فصول شکار و در نتیجه کمبود مواد غذایی است.
به گفته لوئیز آرچر، پژوهشگر پسا دکترا در دانشگاه تورنتو اسکربورو و نویسنده اصلی این مطالعه، «کاهش یخهای دریایی به معنی کاهش زمان شکار فکها و افزایش زمان گرسنگی در خشکی است، این امر تعادل انرژی خرسها را منفی میکند و منجر به کاهش تولیدمثل، بقا کودکان و در نهایت کاهش جمعیت میشود.»
مدل «زیستانرژتیک» که توسط پژوهشگران توسعه پیدا کرده است، مقدار انرژی که خرسها از شکار فکها به دست میآورند و مقدار انرژی مورد نیاز برای رشد و تولیدمثل را دنبال میکند. این مدل چرخه کامل زندگی خرسهای قطبی از تولد تا بلوغ را پوشش میدهد و با دادههای پایش چهار دههای جمعیت خرسهای قطبی در خلیج هادسون غربی بین سالهای ۱۹۷۹ و ۲۰۲۱ مقایسه میشود.
در این بازه زمانی، جمعیت خرسهای قطبی در این منطقه نزدیک به ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. دادههای پایش نشان میدهد که اندازه متوسط خرسهای قطبی نیز در حال کاهش است. جرم بدن مادههای بالغ بهطور میانگین ۳۹ کیلوگرم و تولههای یک ساله ۲۶ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است.
این مدل پژوهشگران مطابقت نزدیکی با دادههای پایش دارد و به معنای ارائه یک ارزیابی دقیق از وضعیت خرسها است. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، جمعیت خرسهای قطبی به کاهش خود ادامه خواهد داد.
پژوهشگران با همکاری همکارانی از محیط زیست و تغییرات اقلیمی کانادا، بیان کردهاند که تولههای خرس قطبی بیشترین تأثیرات منفی ناشی از تغییرات اقلیمی را تجربه میکنند. دورههای شکار کوتاهتر موجب کاهش تولید شیر مادران شده و بقا تولهها را به خطر میاندازد.
منطقه خلیج هادسون غربی بهعنوان یک شاخص برای جمعیت خرسهای قطبی در سطح جهان در نظر گرفته میشود. به همین دلیل، پژوهشگران هشدار دادهاند که ممکن است کاهش مشابهی در جمعیت خرسهای قطبی مناطق دیگر نیز رخ دهد، این مطالعه که در مجله ساینس منتشر شده، توسط شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی کانادا و بنیاد نوآوری کانادا تأمین مالی شده است.
نظر شما