سعید ساکت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در کنترل و مدیریت ترافیک اظهار کرد: با توجه به شرایطی که شهرها دارند و تأثیراتی که مباحث ترافیکی بر شئون مختلف زندگی میگذارد، تعریف و جایگاه تعاملی مدیریت کنترل ترافیک بر هوش مصنوعی اقدام ارزشمندی است که امیدوارم تأثیرات آن را بهصورت عینی در فضای شهر و جادهها مشاهده کنیم.
وی افزود: شهروندان باید از ارادهای که جاری است تا آخرین لبههای تکنولوژی به سمت مدیریت و کنترل ترافیک فراخوان شود، مطلع شوند، چراکه این اقدام ضریب قانونپذیری را در شهر و خدمات جامعه افزایش میدهد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: باید بپذیریم که بعضی از موضوعات مطرح شده تأثیرات فرایندی دارد و بهبودبخش اقداماتی است که در مدیریت کنترل ترافیک بهکار برده میشود، اما بخشی پیامدی است و لبه خدمتگزاری و برنامهریزیهای شهری، استانی و جادهای میرسد که جای کار بر موضوعات پیامدی وجود دارد.
ساکت با اشاره به موضوعات «ایدهشو» گفت: برای قانونپذیری موتورسیکلتسواران دست بر نقطه درستی گذاشته شده است، با وجود آمار تصادفات منجر به فوت و چالشهایی که دستگاههای ایمنی، خدمتگزار و گروههای مهندسی راه با آن روبهرو هستند.
وی ادامه داد: بهنظر میرسد در بحث رفتارسازی و مباحثی که سالها با آن روبهرو بودیم و بعضی موارد از جمله کمربند ایمنی را شهروندان و دستگاهها از آن سربلند بیرون آمدند، اما بعضی هنوز با چالش همراه است، شاید بدنه دانشگاهی و عالم به مباحث ترافیکی بتوانند ابعاد اجتماعی را با موضوعات کارکردی قرابت دهند و این موارد از دل ایدهشوها خارج شود.
وی خاطرنشان کرد: نباید تنها ابعاد تکنولوژیک کنترل ترافیک را بینیم، بلکه ابعاد فراتر از آن در حوزههای اجتماعی، فنی و عملیاتی باید مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما